Blanár: My už historickú skúsenosť so zrážaním opätkov a jednomyseľným hlasovaním máme (VIDEO)
09 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Minister zahraničia SR Juraj Blanár (Smer-SSD) pripomína, že Slováci si z čias Varšavskej zmluvy veľmi dobre pamätajú jednomyseľné hlasovania. Pripomína preto, že suverénna zahraničná politika nespočíva v pritakávaní na všetko, čo zahraničný partner povie. „Toto sme tu už mali a my to odmietame,“ hovorí Blanár vo video zostrihu z relácie Ide o pravdu.

Blanár odmieta, aby sa Slovensko „postavilo do šíku s ostatnými“ len preto, lebo niekto to tak od nás očakáva. Nesúhlasí ani s tvrdením, že nezdieľame európske hodnoty. Reaguje tak na uznesenie Európskeho parlamentu, o ktoré žiadali slovenskí europoslanci Štefanec, Jurzyca, Hojsík, Bilčík, Ďuriš Nicholsonová, Pollák, Wiezik a Lexmann, ktorá zaň neskôr nezahlasovala. To sa týkalo pozastavenia eurofondov pre Slovensko.

Opoziční europoslanci nenávidia Slovensko
Europoslankyňa Monika Beňová je presvedčená, že opozičných slovenských politikov v Bruseli vedie nenávisť voči Slovensku. V statuse na Facebooku konštatuje, čo ju doviedlo k tomuto konštatovaniu. Neúnavne leštia kľučky európskych inštitúcií, kde... Čítať ďalej
14 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

„My ich zdieľame, ale to ešte neznamená, že budeme ako voľakedy za socíku, keď ZSSR zavelil, tak sme všetci zdvihli ruky a zrazili opätky. My sme to prežili, na Západe to neprežili, tak nech nás neučia o takýchto veciach, nech nás rešpektujú, že máme nejaký názor,“ hodnotí Blanár, podľa ktorého to, čo sa udialo v EP je čisto politická záležitosť a Slovensko sa nemôže správať, ako tomu bolo v časoch Varšavskej zmluvy (socialistický protipól NATO, pozn. red.)

„Nemá to žiaden záväzný charakter, je to len politická agenda Európskeho parlamentu a predovšetkým pravicových a liberálnych strán,“ konštatuje minister zahraničia s tým, že toto konštatovanie nepadlo len zo strany Slovenska. Je to dané jurisdikciou, ktorú zatiaľ nik nespochybnil.

„Bola to napríklad aj europoslankyňa za KDH pani Lexmann, ktorá tiež za to nezahlasovala, pretože je to zasahovanie do vnútorných záležitostí Slovenskej republiky,“ dopĺňa Blanár. Podľa neho aj poslanci v NR SR pripravujú reakciu na uznesenie EP. Celú vec dal do súvislosti s voľbami do EP, takže takýchto vecí budeme vidieť viac.

Kaliňák si podal opozíciu: TVÁRIA SA, ŽE TU TRI A POL ROKA VLÁDLI MIMOZEMŠŤANIA (VIDEO)
Vždy vyškerený Sulík po trojročnom tripe po boku slabomyseľného Matoviča dokáže smrteľne vážne tvrdiť, že on nič nevie a nič nepočul. Nedoniesli sa mu do uší žiadne informácie o ľuďoch, zomierajúcich v nezákonnej väzbe. Skonštatoval to Robert... Čítať ďalej
09 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

„Nás len mrzí, že poslanci za Slovensko, ktorí by mali obhajovať záujmy a predovšetkým napomáhať rozvoju Slovenska, dokonca ešte volajú po tom, aby Slovensku bolo bez akýchkoľvek dôkazov zastavené čerpanie fondov z EÚ,“uzatvára Blanár s tým, že to si musia vyhodnotiť voliči tých, ktorí uznesenie v EP iniciovali.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik