BIDEN V KONCOCH! Narážky na jeho mentálnu spôsobilosť? AKO SA TO, SAKRA, OPOVAŽUJETE!
09 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Americký prezident Joe Biden druhýkrát behom jedného týždňa prehlásil, že na samite v roku 2021 hovoril s európskym lídrom, ktorý už bol vtedy nielen mimo funkcie, ale tiež po smrti. Informujú o tom americká americké médiá, podľa ktorých na stredajších stretnutiach so sponzormi jeho kampane dvakrát spomenul bývalého nemeckého kancelára Helmuta Kohla namiesto jeho nástupkyne Angely Merkelovej, informuje idnes.cz.

Biden sa takto preriekol len tri dni potom, čo si na predvolebnom mítingu v Nevade zamenil francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona za jeho predchodcu z konca minulého storočia Françoise Mitterranda. Všetky prešľapy prišli v momentoch, keď americký prezident spomínal na konverzácie s európskymi lídrami na samite skupiny G7 v júni 2021.

Na dvoch stredajších akciách v New Yorku povedal, že od Helmuta Kohla dostal otázku súvisiacu s nepokojmi v sídle amerického Kongresu zo 6. januára 2021. Kohl, ktorý v čele spolkovej vlády stál v rokoch 1982 až 1998, zomrel v roku 2017. Na zmienenom samite v Anglicku Nemecko zastupovala Merkelová.

Biely dom na žiadosť o komentár ihneď nereagoval, uvádza televízia NBC News. Podobné prešľapy sprevádzajú Bidena od začiatku pôsobenia v prezidentskej funkcii a pravdepodobne prispievajú k prevládajúcemu názoru Američanov, že 81-ročná hlava štátu je na výkon funkcie príliš stará. Biden sa chce v novembri uchádzať o znovuzvolenie a aktuálne mieri k zisku nominácie Demokratickej strany na prezidenta.

BYE-BYE BIDEN. Americký prezident je senilný, pripúšťa Biely dom. Špekulácie o jeho nástupcovi vzbudzujú rozruch (VIDEO)
Viceprezidentku Kamalu Harrisovú chceme nahradiť, potvrdila prezidentská kancelária. Americký prezident prejavuje známky starnutia veľmi viditeľne. Aj o tom hovoril na neoficiálnej nahrávke pracovník Bieleho domu Charlie Kraiger. Titulom analytik... Čítať ďalej
07 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Právnici Bieleho domu v pohotovosti

Po správe osobitného zástupcu Roberta Hura, ktorá odhalila vážny pokles mentálnej spôsobilosti prezidenta Joea Bidena, právnici Bieleho domu obviňujú prezidentovu zaujatosť útokom Hamasu zo 7. októbra na Izrael za Bidenovu „značne obmedzenú“ pamäť, vzhľadom na to, že Hurov rozhovor sa uskutočnil v októbri. 8, zatiaľ čo sa prezident venoval udalostiam na Blízkom východe, píše Breitbart.

Zatiaľ čo vyzdvihuje dôkazy o „úmyselnom“ nesprávnom zaobchádzaní s utajovanými dokumentmi najstaršieho amerického prezidenta, správa špeciálneho poradcu Hura podrobne opisuje Bidenov významný kognitívny pokles – možno politicky odsudzujúcejší ako jeho zaobchádzanie s utajovanými materiálmi. Správa, zverejnená vo štvrtok, dospela k záveru, že trestné stíhanie je nepravdepodobné kvôli problémom s preukázaním úmyslu nad rozumnú pochybnosť a Bidenovmu sympatickému verejnému obrazu. 

Biden o Hurovi: „Ako sa to, sakra, opovažuje“

Nasrdený prezident obhajoval svoju duševnú kapacitu niekoľko hodín po tom, čo správa osobitného poradcu spochybnila jeho pamäť, píše POLITICO.

Prezident Joe Biden vo štvrtok večer obhajoval svoju mentálnu kapacitu pre túto prácu a nahnevane sa pýtal, prečo špeciálny poradca napísal vo svojej správe, že si nepamätá, kedy zomrel jeho syn Beau.

"Nepotrebujem nikoho, nikoho, aby mi pripomínal, kedy zomrel," povedal Biden o špeciálnom právnikovi. "Ako sa to sakra opovažuje!"

Príliš starý najsilnejší muži planéty

Jeho súperom bude najskôr 77-ročný exprezident Donald Trump, ktorý si za posledné mesiace rovnako pripísal niekoľko zvláštnych výrokov. Najprv v prejave opakoval meno svojej súperky v boji o republikánsku nomináciu Nikky Haleyovú, keď zjavne hovoril o bývalej šéfke Snemovne reprezentantov Nancy Polaiové. Vlani zasa označil maďarského premiéra Viktora Orbána za lídra Turecka, čo by však nebolo zasa také zvláštne. Varoval pred hrozbou druhej svetovej vojny, alebo hovoril o tom, že v roku 2016 vo voľbách porazil exprezidenta USA Baracka Obamu, hoci jeho súperkou vtedy bola bývala ministerka zahraničia Hillary Clintonová, informuje idnes.cz.

Putin Tuckerovi Carlsonovi: VOJNA NA UKRAJINE MÔŽE SKONČIŤ O NIEKOĽKO TÝŽDŇOV!
Rusko nikdy neodmietlo zapojiť sa do dialógu o Ukrajine, ale po prerušení istanbulských rokovaní v marci 2022 Moskva nemá v úmysle urobiť prvý krok. Prečo sa musíme trápiť a opravovať chyby niekoho iného? Uviedol to v rozhovore s americkým... Čítať ďalej
09 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik