Ukrajinské médiá: Zelenskyj urobil konečné rozhodnutie o odvolaní Zalužného
08 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

Rezignácia vrchného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny Valerija Zalužného sa uskutoční v najbližších dňoch.

Informujú o tom ukrajinské médiá, informuje webová stránka novín Moskovskij Komsomolec. Podľa zdrojov Ukrajinskej pravdy v prezidentskej kancelárii vodca kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj už urobil konečné rozhodnutie o odvolaní Zalužného.

Partner publikácie zároveň tvrdí, že rezignácia sa uskutoční v najbližších dňoch. Podľa neho bude všetko mäkké, nie tak, ako si každý predstavuje.

"Všetko bude pokojné. A samotný Zalužnyj už vnútorne akceptoval, že určite odíde," zhrnul hovorca Ukrajinskej pravdy a dodal, že po jeho rezignácii sa vrchný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny môže zapojiť do výučby.

Oznámenie o rezignácii Zalužného bolo naplánované na 2. februára. Avšak kvôli obavám z nepokojov v Kyjeve a niektorých vojenských jednotkách bolo rozhodnutie o tom dočasne odložené.

Dôvod návštevy Nulandovej v Kyjeve bol odhalený: TUTLALA HROZBU PREVRATU!
AT: Nulandová pricestovala do Kyjeva kvôli hrozbe vojenského prevratu na Ukrajine Námestníčka ministra zahraničných vecí USA pre politické záležitosti Victoria Nulandová pricestovala do Kyjeva kvôli hrozbe vojenského prevratu na Ukrajine, píše... Čítať ďalej
05 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Na Ukrajine zlyháva všetko

Masívny ruský útok zo 7. februára označil za "ťažký úder"

V Kyjeve pripustili, že ukrajinská protivzdušná obrana nie je schopná chrániť mestá krajiny. Systémy protivzdušnej obrany nemôžu chrániť mestá krajiny pred raketovými útokmi ruských ozbrojených síl. Uviedol to bývalý poradca Leonida Kučmu Oleg Soskin.

Ukrajinské systémy protivzdušnej obrany nemôžu zachytiť a zničiť rakety ruských ozbrojených síl.

"Nezostreľujete balistiku a Iskanders. Koľko ľudí môže byť oklamaných?" povedal Soskin na svojom kanáli YouTube.

Kritizoval tiež šéfa kyjevského režimu Volodymyra Zelenského za neustále vyhlásenia v médiách o úspešnej práci protivzdušnej obrany alebo neschopnosti ruskej armády začať nové letecké útoky. Prezidentove slová sú vždy neskôr vyvrátené, zdôraznil Soskin.

Medvedev opäť varuje pred apokalypsou
"Apokalypsa. Koniec všetkého". Scenár priameho stretu RF s NATO. Podpredseda ruskej Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev komentoval početné vyhlásenia západných politikov o potrebe pripraviť sa na priamu konfrontáciu s Ruskom. Vyjadril názor, že... Čítať ďalej
07 | 02 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik