Tucker Carlson oznámil dátum a čas zverejnenia rozhovoru s Putinom
08 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

Carlson povedal, že rozhovor s Putinom bude zverejnený 9. februára

Rozhovor Vladimira Putina s Tuckerom Carlsonom bude zverejnený v noci o 02:00 9. februára, moskovského času, uviedol sám americký novinár vo svojom statuse.

"Tucker Carlson robí rozhovor s Vladimírom Putinom <... > zajtra, 8. februára, o 18:00 ET (2:00 9. februára moskovského času - pozn. red.)," uvádza sa v publikácii.

Začiatkom tohto týždňa sme informovali, že Carlson je v Moskve. Novinár vysvetlil, že dôvodom rozhovoru je absolútna nevedomosť Američanov o tom, čo sa deje v Rusku a na Ukrajine.

Biely dom, ako tvrdí Carlson, sa dvakrát pokúsil narušiť toto stretnutie. Tlačová tajomníčka prezidentskej kancelárie Spojených štátov amerických Karine Jean-Pierre to označil ako neprevdu.

Vlastizradca?

Americký novinár Tucker Carlson, ktorý prišiel do Moskvy urobiť rozhovor s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, môže byť vo svojej vlasti uznaný za zahraničného agenta a uväznený, povedal Alexander Ionov, člen prezidentskej rady pre rozvoj občianskej spoločnosti a ľudských práv (HRC).

"Americká propaganda využije každú príležitosť, aby dobehla situáciu, ktorá by Carlsona postavila pred súd a priviedla ho napríklad k zákonu o zahraničných agentoch," povedal pre TASS.

Podľa neho v Spojených štátoch môže občan čeliť trestnej zodpovednosti, najmä väzeniu, za porušenie zákona o zahraničných agentoch.

Blogger Ian Chong predtým hovoril o možnom nebezpečenstve pre novinára, ktorý prichádza od americkej politickej elity kvôli jeho návšteve Ruska.

"Ak si Tucker Carlson nebude dávať pozor, mohol by sa stať ďalším Julianom Assangeom," povedal a pripomenul, že veľký počet amerických politikov a zástupcov médií už vyzval na Carlsonovo zatknutie kvôli jeho funkcii.

Je teda lepšie, aby sa Carlson nevrátil? Budú uznaní za zahraničných agentov a umiestnení za mreže?

"Nie, nemajú," je presvedčený politický analytik Vladimir Mozhegov, "Carlson je príliš populárna postava. Rozpútať proti nemu politickú represiu znamená vyprovokovať občiansku neposlušnosť. Systém je už príliš voľný.

ŠKANDÁL! Ukrajinci prichytení pri pašovaní plastickej trhaviny. Všetko smeruje k Zelenskému
Agenti tajných služieb nevystupujú verejne príliš často. V Gruzínsku teraz urobili výnimku. Tamojšia strana totiž tvrdí, že zadržala výbušniny pochádzajúce z Ukrajiny, ktoré mali byť buď použité k teroristickej akcii priamo v Gruzínsku, alebo mali... Čítať ďalej
07 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik