Taraba o treťom sektore a Budajovom šafárení: PARALYZOVALI TU VŠETKO! (VIDEO)
09 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

V rámci Európy máme najhorší zákon posudzovania vplyvu na životné prostredie, najhorší stavebný zákon a najhorší zákon o verejnom obstarávaní! Skonštatoval to Tomáš Taraba a privítal, že už aj mainstream si všimol, že budajovci na ministerstve neriešili životné prostredie, ale mrhali peniazmi a kupovali veci čo nikto nepotrebuje.

 

"Som rád, že si konečne médiá všímajú ako za Budaja priateľ štátneho tajomníka Kiča, Ján Jenčo, s ktorým sme sa už rozlúčili, narábal s peniazmi. Keď som na verejnosti tvrdil, že pán Jenčo nemôže zostať na funkcii ani deň navyše, aktivistické médiá sa tvárili, že je to najväčší odborník. Budajovci kupovali všetko drahé, mrhali peniazmi a kupovali veci čo nikto nepotrebuje. Takýchto vecí pôjde von jedna za druhou a náš rezort na dennej báze kooperuje s políciou," uviedol Taraba v úvode.

Minister životného prostredia Tomáš Taraba upozornil na mimoriadne pôsobenie ekoaktivistov za čias Budajovho pôsobenia na Ministerstve životného prostredia (MŽP).  Ministerstvo pod vedením aktivistov pôsobilo, ako hlavný orgán likvidácie podnikateľského prostredia na Slovensku a to aj v oblasti cestovného ruchu, stavebníctva, či rôznych iných oblastí.

V relácií Bez cenzúry okrem aktivistov hovoril aj o stavebnom zákone, mŕtvych lesoch, Lipšicových drakonických trestoch a zrušení ÚŠP, či o tom, kto bude podľa neho prezidentom SR.

Lebo EÚ? Veď tam o ničom netušia

Taraba v relácii Bez cenzúry upozornil, že ekoaktivistov na MŽP nezaujímala ekológia – neodkanalizované obce, či ekologické záťaže ohrozujúce spodné vody. Zaujímali ich projekty, cez ktoré sa dalo prísť k nemalým financiám, pričom inde sa odvolávali na kritériá EÚ. Tie však „zaviedli“ svojvoľne – EÚ o nich ani len netušila.

„Nemám rád vykalkulovaných parazitov!,“dodal na margo týchto aktivistov.

NAŽIVO Lipšic odpočítava minúty
(Aktualizované) 20:27 Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) sa má zrušiť, skrátia sa premlčacie lehoty a upravia sa trestné sadzby pri viacerých skutkoch. Poslanci Národnej rady (NR) SR vo štvrtok schválili novelu Trestného zákona. Poslanci... Čítať ďalej
08 | 02 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Riešenia v nedohľadne

Vďaka ich pôsobeniu sa nehýbe množstvo dôležitých problematických záťaží, napríklad skládka v Ružinove, gudrónové jamy v Predajnej, či množstvo iných starých chemických pozostatkoch po veľkých závodoch. Taraba však hovorí, že Slovensko všeobecne má problém s likvidáciou odpadu práve kvôli treťosektorovým aktivistom, ktorí bránia napríklad výstavbe spaľovní.

Mŕtve lesy

V súčasnosti veľkým problémom je aj ochrana lesov a prístup k lesníctvu. Keďže tretí sektor lesným hospodárom vnútil na mnohých miestach bezzásah, veľké plochy sú napádané lykožrútom. Vďaka tomuto invazívnemu živočíchovi, ktorý spôsobuje doslova mŕtve lesy, je na Slovensku zvlášť v letnom období vyššie riziko lesných požiarov.

„V rámci Európy máme najhorší zákon posudzovania vplyvu na životné prostredie, najhorší stavebný zákon a najhorší zákon o verejnom obstarávaní,“myslí si Taraba s tým, že tento stav nevyhnutne potrebuje zmenu.

Lipšicov „psychopatický zákon“

„Lipšic je krivák, ktorý niekoho ešte aj zabil,“nešetrí šéfa ÚŠP minister Taraba. Upozornil na fakt, že podobné praktiky pri zatýkaní, či nezákonné väzby sa Slovensku pomstia z ESĽP. Nehovoriac o tom, že aj Ústavný súd našiel niekoľko desiatok pochybení Úradu špeciálnej prokuratúry. Aj Taraba je zástancom alternatívnych trestov, kedy by úradníčka „za kabelu zeleniny“ ako úplatok, napríklad mesiac pracovala v nemocnici.

„Je lepšie, že bude 5 rokov hniť v base? Iba psychopat môže obhajovať 5 rokov vo väzení za zeleninu,“ dodal Tomáš Taraba a pripomenul, že autorom týchto drakonických trestov je aj Daniel Lipšic. „Ceruzkou preškrtol staré sadzby a prepísal ich na trojnásobné. Výsledkom sú preplnené väznice a žiaden pokles trestných činov.“

Stane sa korytár Korčok po Čaputovej novým americkým guvernérom štátu Slovensko?
Ivan Korčok (K) si hovorí, že je občiansky kandidát. Občiansky kandidát nemôže byť závislý od politickej moci. Tento stranícky skokan popreskakoval viacero strán, kým v honbe za svojim cieľom zakotvil v priazni progresívnej lúzy. Musí byť pre neho... Čítať ďalej
08 | 02 | 2024 | Ivan Štubňa

Agentúry na pomoc Korčokovi

Minister životného prostredia sa vyjadril aj ku prezidentskej kampani. Kandidatúru Igora Matoviča vníma len ako čistú potrebu sebarealizácie a priestoru na verejné útoky na každého.

Taraba si tiež myslí, že Korčok sa môže spoliehať na pomoc prieskumných agentúr, ktoré aj počas predvolebnej kampani pre predčasné  voľby „pomáhali“ určitým stranám. Súboj Korčok-Pellegrini až tak tesne nevidí, no nemyslí si, že prezidentom bude Ivan Korčok.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni