Kaliňák si podal opozíciu: TVÁRIA SA, ŽE TU TRI A POL ROKA VLÁDLI MIMOZEMŠŤANIA (VIDEO)
09 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Vždy vyškerený Sulík po trojročnom tripe po boku slabomyseľného Matoviča dokáže smrteľne vážne tvrdiť, že on nič nevie a nič nepočul. Nedoniesli sa mu do uší žiadne informácie o ľuďoch, zomierajúcich v nezákonnej väzbe. Skonštatoval to Robert Kaliňák v diskusii Kráľ na ťahu TA3. Opozičníci podľa neho tiež nikdy nepočuli o výčinoch sadistických bonvivánov z NAKA, ktorí oslňujú liberálne publikum svojou eleganciou gestapákov. Politici vtedajšej vládnucej elity totiž čítali nesprávne noviny svojich oligarchov a pozerali iba na promo v spriatelených televíziách, ktoré sa tvárilo ako spravodajstvo.

Tri roky si zo Slovákov robili posmech ako z opíc, dezolátov a spodiny...

"Realita sa medzitým posunula a ak teraz chcú doháňať čas na trápnych demonštráciách, tak to im renomé nenapraví. Tri roky mali z ľudí na Slovensku svojich rukojemníkov a robili si z nich posmech ako z opíc, dezolátov a spodiny. Tento výlet za štátne peniaze sa však už skončil a prišla tvrdá realita v podobe záverečného politického účtu," prízvukuje Kaliňák.

Minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SSD) opozícii vyčíta, že tri a pol roka vo vláde mali OČTK možnosť vyšetriť údajné korupčné správanie vrcholových predstaviteľov Smeru, pričom kauzy opozícia na námestiach stále vyťahuje na burcovanie davu proti vláde. Zatiaľ však do väzenia šiel napríklad on za dve tlačové konferencie o podvodoch Andreja Kisku. Pri hodnotení 100 dní vlády Kaliňák v relácii Kráľ na ťahu poukázal aj na skutočnosť, že ÚŠP je systémový problém, nie problém jedného človeka.

Kaliňák vyvrátil, že odsúdení boli „nominanti Smeru“, ako to opozícia rada prezentuje, upozornil, že celý ÚŠP je problém v systéme. Potvrdil to svojimi rozhodnutiami aj Ústavný súd. Kaliňák tiež nerozumie, že sa mu vyčítajú nezmyselné veci, nie niečo, o čom by sa reálne dalo polemizovať. Pripomenul deficit, ktorý vyrobila minulá vláda a to, ako nebola schopná pomáhať občanom.

Kde sú tie kauzy...?

Spoludiskutéra Richarda Sulíka Kaliňák vyzval, aby menoval aspoň niekoľkých zo štyridsiatich odsúdených údajných nominantov Smeru. Mená, ktoré padli, ako Pavol Rusko, či Dušan Kováčik však so Smerom veľa spoločného nemali.

„Povedali ste pána Reháka. Prišiel za Lipšica v 2010-tom do polície. To isté pán Pakši, Kučerka. Nerozprávajte o nominantoch Smeru,“vyprosil si Kaliňák. Ten pripomenul, že jeden z lídrov Smeru bol zatknutý počas volebnej kampane.

Colník mal brať úplatky za nevykonanie riadnej kontroly, obvinili ho
Úrad inšpekčnej služby (ÚIS) obvinil príslušníka Finančnej správy SR, ktorý mal brať úplatky za nevykonanie riadnej colnej kontroly. Obvineniu čelia aj ďalší dvaja colníci, ktorí podľa zistení vyšetrovateľa vykonali colné konanie bez preverenia... Čítať ďalej
08 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Systémové zlyhanie

„Na čo Špecializovaný trestný súd po prvýkrát definoval, že špeciálna prokuratúra predložila falšované dôkazy. ŠTS v tom rozhodnutí o nevzatí do väzby povedal, že ÚŠP falšoval dôkazy. A nebol to Lipšic. To znamená, že to nie je Lipšic, to už bolo systémové zlyhanie,“upozorňuje Kaliňák s tým, že stav na ÚŠP je so svojou politickou pomstou nenapraviteľný.

Robert II. Voldemort

Po celé minulé volebné obdobie boli Robertovi Kaliňákovi kladené za vinu napríklad únos Vietnamca, či výbušnina na letisku v Londýne. Kaliňák, ktorý sám seba nazval „Robert II. Voldemort“ sa však pýta, prečo sa aj tieto kauzy nevyšetrili, keď na to bol dostatok času.

„Mohli to vyšetriť, mohli ma obviniť. Bolo by určite pochopiteľnejšie, keby ma obvinili z toho únosu, keby bolo na tom niečo pravdy, ako z tej tlačovej konferencie, že Kiska je daňový podvodník. Tisíc vecí si môžete vymyslieť. Ale žiadne kauzy, s ktorými hrali karty počas kampaní, nás nekonfrontovali,“konštatuje Kaliňák s tým, že jediným prostriedkom ich boja bolo používanie klamstiev.  Nevyužili podľa neho príležitosť ukázať všetkým, ako sa to má robiť.

30 rozhodnutí

Kaliňák tiež pripomína, že tri a pol roka Smer poukazoval na závažné porušovanie Ústavy a fakt, že chcel diskutovať s vtedajšou koalíciou aj o princípoch právneho štátu, ktorými sa teraz opozícia oháňa. Výsledkom právneho štátu, v ktorom bola ministerkou Mária Kolíková, je 30 rozhodnutí Ústavného súdu o pochybeniach v justícii a minimálne traja mŕtvi po nezákonných väzbách.

Hellebrandt z PS: Koľko ľudí ohrozil svojim nezodpovedným správaním sa na verejnosti?!? (VIDEO)
"Ekonomický expert" z pravdovravného Progresívneho Slovenska Tomáš Hellebrandt počas predvolebnej kampane zaujal nie len názorom, že dôchodky slovenských seniorov sú privysoké. Hŕstka jeho verných tiež s obavami sledovala aj jeho zdravotný stav –... Čítať ďalej
08 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Ekonóm Sulík

„Vy dokážete vstúpiť do miestnosti a tváriť sa, že vy ste prvý deň v parlamente, teraz ste vstúpili do politiky a všetko, čo bolo včera, sa vás vôbec netýkalo. Veď ste boli vo vláde, čo ste nám to tam neukázali, ako sa to má robiť?,“pýta sa Kaliňák. Sulíkovi tiež pripomenul, že hoci je ekonóm, dokázala vláda, v ktorej sedel, vytiahnuť deficit Slovenska na 7 percent.

Kaliňák vysvetlil, že Smer avizoval konsolidáciu o pol percenta ročne a to aj mieni robiť, inak by museli pristúpiť k veľmi drastickým opatreniam.

Minulá vláda bez pomoci ľuďom

Minister obrany tiež pripomenul, že aj pomoc pre ľudí postihnutých októbrovým zemetrasením bola pripravená, čakalo sa skutočne len na jeden príkaz, ktorý mal prísť z ministerstva obrany.

„Bývalá vláda nebola schopná jeden telefonát vykonať, aby tam do 24 hodín zabezpečila ubytovanie pre ľudí, o ktorých sa má štát starať,“ uzavrel Kaliňák.

Kto platí predvolebné mítingy Korčoka?
Malá časť Slovenska bola v stredu opäť na nohách. Problémom však je, že tieto protivládne prostesty prerastajú do predvolebnej kampane Ivana Korčoka, a preto sa v strane Smer- SSD legitímne pýtajú, kto platí tieto predvolebné mítingy Korčoka?... Čítať ďalej
08 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik