Monika Beňová: LIBERÁLNI NOVINÁRI SA NENÁVISŤOU UŽ ANI NETAJA!
09 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Od roznych fabulácií, tzv. “hodnotiacich úsudkov” až po čistú zlomyseľnosť a klamstvá. Redaktorky a redaktori liberálnych médií hrajú akúsi zvrhlú súťaž o najostrasnejší “komentár”. S absolútnou stratou súdnosti a elementárnej profesionality. Výrazy, ktoré sa stali už takmer bežnou súčasťou ich každodennej dávky výlevov nikto príčetní nemože označiť za slušnosť. Nenávisť voči političkám a politikom, ktoré a ktorí nepatria k ich modlám už ani neskrývajú za prázdne floskule ktoré sa naučili označovať ako hodnotiaci úsudok. Takto ohodnotila europoslankyňa Monika Beňová nadprácu novinárskych aktivistov v bývalom mainstreame. A doložila ju i vlastnou skúsenosťou.

Legendárne tričko sa rieši stále

Beňová v politike pôsobí už celé štvrťstoročie a za ten čas už vie, že si musí vyberať, kto s ňou môže urobiť rozhovor. Má na to niekoľko dôvodov – od fabulácií, až po číru zlomyseľnosť či klamstvá. Na Facebooku sa zamyslela, tentokrát nad kvalitou práce slovenských nie len novinárov.

Beňová ako práklad uvádza redaktora, ktorý ju oslovil kvôli nominácii na prvé miesto na kandidátke Smeru-SSD do eurovolieb. Dohodli sa, že otázky jej pošle a ona mu na ne odpíše neskôr.

„Asi vás ani neprekvapím, že z 5 otázok bola o EP jedna. O tričku, ktoré som mala oblečené v toku 2005!!! Nechcela som mu rovno napísať, že narozdiel od p. prezidentky napr., nevozím so sebou do Štrasburgu kufre šiat od návrhárov, nemám ani čas na kaderníka či stylistu. Proste pristane lietadlo, nastúpime do autobusov, vystúpime v budove EP a utekáme na zasadnutia. Frakcie, predsedníctva, do plenárky. Nikoho som nechcela nikdy uraziť a ani som nikdy na tričkách nenosila urážlive nadávky na politických oponentov,“ konštatuje Beňová. Vzala to však s humorom – veď ak je toto jej najväčší prehrešok, po takmer 20-tich rokoch s tým už veľa nenarobí.

Hellebrandt tajil závažné ochorenie, vykrúcač Šimečka a reakcia polície
Predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka na štvrtkovej (8. 2.) tlačovej besede k zastaveniu financií z Plánu obnovy odpovedal aj na otázku, týkajúcu sa informácií o ochorení ich bývalého poslanca, Tomáša Hellebrandta. On sám sa podľa... Čítať ďalej
08 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Flašíkova ex

„Klikla som si teda ten “článok” s veľmi „výpovedným” nadpisom o Flašikovej “ex” a kontroverziách. Ani som ho neotvorila, nestojí mi za poplatok. Neviem. Čítala som veľa článkov o iných ženách v politike. Ale o žiadnej političke som nečítala ako o kohokoľvek “ex”. Mám svoje meno a s mojim bývalým manželom sme sa bez hádok a škandálov pred rokmi rozviedli. Prajem mu v jeho živote všetko dobré,“ komentuje Beňová čudný titulok. Celkom by jej stačilo, keby boli podobní novinári solídni aspoň v drobnostiach.

„Nepredvádzam sa na verejnosti polonahá, nebijem sa po nočných baroch a nenadávam politickým oponentom. V súkromí a ani na sociálnych sieťach,“ dodáva europoslankyňa.

„Pozrela som si následne aj weby liberálnych médií. Pred dnešným hlasovaním v NR SR. Mám pocit, že ich redaktorky a redaktori hrajú akúsi zvrhlú súťaž o najostrasnejší “komentár”. S absolútnou stratou súdnosti a elementárnej profesionality. Výrazy, ktoré sa stali už takmer bežnou súčasťou ich každodennej dávky výlevov nikto príčetný nemôže označiť za slušnosť. Nenávisť voči političkám a politikom, ktoré a ktorí nepatria k ich modlám už ani neskrývajú za prázdne floskuly, ktoré sa naučili označovať ako hodnotiaci úsudok,“ myslí si Beňová.

„Podsúvanie vlastnej dogmy ako “názoru vačšiny” sociologicky aj politologicky neobstojí. V demokratickej spoločnosti je “vačšina” charakterizovaná najbližšie volebným výsledkom. A na jeho základe vytvorením vlády. Nič lepšie doteraz nikto neponúkol. Pred tlačovými konferenciami sa “dohodnú” kto dá hlúpejšiu otázku? Ale samozrejme len na našich,“ všimla si europoslankyňa.

Progresívcom - kamarátom - sa hlúpe otázky nekladú

„PS sa hlúpe otázky nekladú, lebo im sa kladú vopred dohodnuté otázky na ktoré im rovno pripravia aj odpovede. Včera sme sa napríklad dozvedeli, že poslanec za PS sa vzdal mandátu. Údajne je naňho podané trestné oznámenie zo strany nemocnice v Žiline,“ poznamenáva Beňová s tým, že nastalo liberálne ticho. Keď však bol po operácii Robert Fico, novinári podľa Beňovej slov obliehali nemocnicu a vyvolávali poslancom „ako zmyslov zbavení“.

„Za 25 rokov v politike som sa k novinárom správala slušne a profesionálne. Neboli sme kamaráti, netykám si s nimi ako vačšina politikov a političiek z PS a SaS ale tak to má podľa mňa medzi profesionálmi fungovať. V nadchádzajúcej kampani pred júnovými voľbami do EP si však budem ešte dôslednejšie vyberať, s kým budem rozhovor robiť. Svoje názory a postoje budem naďalej komunikovať cez moje sociálne siete a tu budem aj naďalej rada odpovedať na slušné a obsahovo zmysluplné otázky,“ sľubuje Beňová.

Prvé reakcie na schválenie novely Trestného zákona. Pozrite na vyjadrenie Čaputovej
Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) sa má zrušiť, skrátia sa premlčacie lehoty a upravia sa trestné sadzby pri viacerých skutkoch. Poslanci Národnej rady (NR) SR vo štvrtok schválili novelu Trestného zákona. Prichádzajú prvé reakcie Prvá reakcia... Čítať ďalej
08 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik