Lukáš Machala o partičke okolo Miška Šimečku: Etalón hlúposti, neschopnosti a amorálnosti
09 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Vedúci služobného úradu Ministerstva kultúry (MK) SR Lukáš Machala (SNS) tvrdí, že „partička“ okolo Michala Šimečku (PS) je v slovenskej politike skutočné morálne dno. K tomuto konštatovaniu ho priviedol bývalý poslanec Hellebrandt, ktorý v žilinskej nemocnici zo strachu nepriznal svoju vážnu diagnózu.

Hellebrandt sa v utorok 7. februára vzdal svojho poslaneckého mandátu. Deň na to Pluska zverejnila informáciu o trestnom oznámení žilinskej nemocnice, ktorej Hellebrandt neoznámil, že je nositeľom vážneho infekčného ochorenia, na čo Robert Fico žiadal PS o vysvetlenie.

Vo štvrtok sa to PS, aj samotný Hellebrandt pokúsili uhrať na strach z ostrakizácie a z toho, že informácia bude zneužitá politickými súpermi. Podľa progresívcov problémom teda nie je to, že štyri mesiace sa tvárili, ako že nič, ale to, že Robert Fico po prečítaní Plusky na sociálnej sieti položil otázku. O absolútnej neschopnosti členov PS zastávať politické pozície tak svedčí ich presvedčenie, že sa niečo dokáže ututlať, že sa súkromný život politikov nedostane pod drobnohľad a že niečo dokážu utajiť. Machala sa na celú vec pozrel aj ako právnik.

Zo dňa na deň

V utorok (7. februára) riaditeľka komunikačného oddelenia PS Alena Kuišová informovala, že poslanec Tomáš Helebrandt sa z osobných dôvodov vzdal svojho poslaneckého mandátu. Deň na to vyšla na verejnosť informácia, že žilinská Nemocnica s poliklinikou (NsP) na Helebrandta podala na Okresnú prokuratúru v Žiline trestné oznámenie. Dôvodom má byť šírenie nebezpečnej choroby. Pri zákroku v ich nemocnici neuviedol, že je nositeľom nákazlivého ochorenia. Neskôr sa na to prišlo a zamestnanci nemocnice ostali v strachu. Utajovaním tejto informácie sa mal Hellebrandt dopustiť vážneho ohrozenia života a zdravia iných ľudí.

Hellebrandt z PS: Koľko ľudí ohrozil svojim nezodpovedným správaním sa na verejnosti?!? (VIDEO)
"Ekonomický expert" z pravdovravného Progresívneho Slovenska Tomáš Hellebrandt počas predvolebnej kampane zaujal nie len názorom, že dôchodky slovenských seniorov sú privysoké. Hŕstka jeho verných tiež s obavami sledovala aj jeho zdravotný stav –... Čítať ďalej
08 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Krútil sa, ako had na palici

Michalovi Šimečkovi (PS) bolo vysvetľovanie, prečo Hellebrandt zatajil svoju diagnózu, veľmi nepríjemné. Na štvrtkovej tlačovej besede sa snažil od celej veci odviesť pozornosť tým, že Robert Fico zneužil právomoc verejného činiteľa tým, že zverejnil status: „Progresívne Slovensko by malo vysvetliť, či vzdanie sa mandátu poslanca NR SR Hellebrandta súvisí s incidentom v nemocnici, pre ktorý na neho nemocnica podala trestné oznámenie.“

Hellebrandt, Šimečka, foto: TASR

Hellebrandt hovorí o strachu

Tomáš Hellebrandt sa podľa svojich slov na Slovensko vrátil s úmyslom prispieť tu k lepšiemu životu, o to viac ho mrzí chyba, za ktorú sa na sociálnej sieti ospravedlnil.

„Kvôli tejto chybe som sa rozhodol vyvodiť politickú zodpovednosť a vzdal som sa mandátu poslanca NR SR,“ uviedol Hellebrandt na Facebooku. Jedným dychom však dodal, že žilinskú nemocnicu o svojej diagnóze neupovedomil zo strachu.

Morálne dno

„Ak tu niekto je skutočným morálnym dnom v slovenskej politike, je to partička okolo Miška Šimečku. O tom, že nadácia jeho dedka vyciciava dlhé roky štátny rozpočet si povieme inokedy... Dnes je tu iný druh spoločenskej rakoviny, ktorú šíri táto organizovaná progresívna skupinka. Pán Tomáš Hellebrandt je zrejme nositeľom vážneho ochorenia, ktoré akosi “zabudol” spomenúť pri svojom ošetrení v žilinskej nemocnici,“konštatuje právnik Machala.

Lukáš Machala, Zdroj: FB Lukáša Machalu

Vzal si na pomoc zákon

Svojim konaním sa podľa Machalu mohol dopustiť trestného činu Šírenie nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby. „§ 163 (1)”Kto úmyselne spôsobí alebo zvýši nebezpečenstvo zavlečenia alebo rozšírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov,”  cituje zákon Machala.

ODPADNETE aké informácie zverejnilo Ministerstvo kultúry!
Verejnoprávne umelecké fondy sa zlučovať nebudú, je však nevyhnutné, aby štát mal relevantné nástroje, ktorými môže kontrolovať ich hospodárenie a využitie verejných zdrojov na podpornú činnosť. Na stredajšej tlačovej konferencii to zdôraznila... Čítať ďalej
07 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážne podporujete na námestiach aj toto?

„Čo je to prosím vás za “slušného” človeka, ktorý urobí niečo také nevinným ľuďom? Je jedno či úmyselne alebo z nedbanlivosti. Za takýchto nezodpovedných a neempatických ľudí podaktorí  hlasujete vo voľbách a chodíte na ich podporu hulákať na námestia? To vážne? Progresívne Slovensko? Nie - Degenerujúce Slovensko. Etalón hlúposti, neschopnosti a nemorálnosti,“ uzatvára Machala.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik