Ľuboš Blaha: Koalícia neustúpi opozičným Ultras. Vo svojej práci bude pokračovať naďalej (VIDEO)
08 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Je typickou „aktivitou“ opozície robiť mítingy, stranícke podujatia. Koalícia sa však nenechá znechutiť. 1. 200. 000 ľudí dalo hlas koalícii, čo sa nedá s pár tisíckami protestujúci a bľačiacich oviec prirovnať. Títo „Ultras“, ako ich nazval Ľuboš Blaha sa nedá označiť inak ako nepomer. Neexistuje jediný dôvod, prečo by mala koalícia ustupovať takémuto utešenému stádu, zviditeľňovanému pohodlne umiestnenými kamerami mainstreamových médií selektujúcich si odpovede zúčastnených podľa toho, ako to vyhovuje im.

Poslanec Blaha tvrdí, že svoje sľuby koalícia splní. Týka sa to trestného zákona, ktorý je oveľa modernejší ako zákon, ponúkaný Frodom Lipšicom už pred dvadsiatimi rokmi, označovaným ako model Texasu 19. storočia.

„Je absolútne neprijateľné aby ste za to, že ukradnete Horalku strkali ľudia do väzenia natvrdo. My chránime aj chudobnejších ľudí. Chránime predovšetkým život a zdravie pred súkromným vlastníctvom. To je naša filozofia, ľavicová, na ktorú máme nárok.“ Blaha ako príklad uviedol vraždu Filipínca, za čo dostal usvedčený odsúdený rozsudok vo výške sedem rokov, ale ak príde k ekonomickému podvodu, ako to bolo v prípade Pavola Ruska, ktorý dostal devätnásť rokov, nedá sa to podľa Blahu označiť inak než totálna absurdita. To definuje pravicové materialistické hodnoty morálne pokriveného štátu.

Ako môže niekto porovnávať vraždu a okradnutie a ekonomickú kriminalitu, pričom za tento trestný čin dostali zlodeji trojnásobne vyššiu sadzbu. Nikto nehovorí, že ekonomická kriminalita nebude postihovaná, ale nesmie byť perzekvovaná vyššie, ako extrémne násilný trestný čin.

„Hystéria, ktorú robia kolegovia z opozície je smiešna a iba dokumentuje ako sú právne nevzdelaní, nepripravení, nepoznajú európske trendy, nevedia, čo sa deje v Rakúsku, Česku,“ prízvukuje neschopnosť opozície najmä zo strany hnutia Progresívne Slovensko.

Poslanci koalície sa jednoducho týmto prvoplánovým revolucionárstvom znechucovať nenechajú. „Ja viem, že sú veľmi skúsení, že majú schopnosť zmobilizovať niekoľko desiatok tisíc ľudí, sú skúsení v Majdanoch, ktoré sa uskutočnili aj v iných krajinách. Propagujú ich cez svoje médiá, mimovládky. Takýmto spôsobom iba ohlupujú a indoktrinujú. No nás volilo dramaticky viac ľudí ako chodí na ulicu a tí ľudia od nás chcú výsledky,“ okomentoval snahu opozície vyvrátiť demokratické voľby. Jedinú dôveru si ctí Ľuboš Blaha od ľudí, ktorí v nich verili, veria a poverili ich konať v prospech štátu.

„My neuhneme nie iba o jediný milimeter, ale budeme ďalej pokračovať a budeme veľmi rázni. Možno ešte ráznejší, než keby robili takéto divadlá,“ zdôraznil Blaha dôležitosť činnosti opozície.

Zuzanu Čaputovú a jej reprezentáciu označil ako „výlet do Ameriky,“ akúsi labutiu pieseň slovenskej princeznej.

Dokonca z tohto zbytočného výstrelku má dojem, že v USA okrem jej mimovládnych podporovateľov zožala významné verejné ovácie. Neprijal ju ani prezident Biden, stretla sa skôr so Slovákmi, ktorých komunita je za oceánom pomerne veľká. No ani to nie je dôvod, aby minula obrovské peniaze na „pracovnú“ cestu. Stretla sa s predstaviteľmi Goldmannovej nadácie, ktorá ju podporila v minulosti 175 000 dolármi za to, že premiestnila, doslova, skládku z bodu A do bodu B aby jej smrad (smrad skládky) nebol tak cítiteľný na pôvodnom mieste. Aký ušľachtilý to skutok... Čaputová však asi mala dojem, že svojim skutkom zachránila planétu.

Je isté podozrenie, že tak Čaputová urobila nie nezištne, ale mohla mať postranné úmysly, no Blaha sa zachoval korektne, keď ju z ničoho takéhoto bez dôkazov neobvinil. Paranoidné spôsoby opozície v patologickej forme mu neprídu ako prejav racionálneho konania.

Na adresu pokrytcov, ktorí protestujú voči kritizovaniu prezidentky povedal iba to, že ak si za svojim názorom antikritky stoja, mali by si odpustiť to najvulgárnejšie možné vyjadrovanie na adresu ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej.

Na adresu Ivana Korčoka a jeho kandidatúry sa vyjadril jednoznačne.

„Ktokoľvek, kto má najvyššiu šancu poraziť Korčoka, musí byť podporený. Korčok je niečo, čo obehalo politiku vo všetkých stranách.“ Pripomenul, ako robil podržtašku Mečiarovi, Dzurindovi, Ficovi, Matovičovi, Sulíkovi, Radičovej, skrátka všetkým. Čo však „ocenil“ bola jeho bravúrnosť v úlisnom podržtaškovaní.

„Ja som zažil v priamom prenose, aký bol servilný a strašne slizko, ako trčal, to by mohol byť naozaj až skialpinizmus, čo dokázal robiť vo vzťahu k Robertovi Ficovi. A on dnes najviac nadáva na Roberta Fica. To isté robil aj Petrovi Pellegrinimu... A práve on ho dnes nazýva podržtaškou. On sám je definíciou podržtašky. Univerzálnej, takej, ktorú keď si ktokoľvek chytí, má ju.“

Blaha sa jednoducho vyjadril, že verí, že tento slizký studenokrvný had nevyhrá, pretože by to nebol slovenský, ale americký prezident a my potrebujeme niekoho, kto vie hájiť záujmy Slovenskej republiky a ktokoľvek, kto je schopný poraziť Korčoka má i hlas Ľubomíra Blahu.

Ľuboš Blaha: NEBUDEME SEDIEŤ V KÚTE KEĎ DO NÁS KOPÚ LIBERÁLI! ZVÍŤAZÍME (VIDEO)
Ľuboš Blaha v rozhovore so Zulf Hyatt-Khanom hovoril o obsahu a forme globálnych médií. Hoci je politicky diametrálne odlišne zameraný, nemohol poprieť, že ak je novinár na úrovni, môže vzniknúť kreatívny rozhovor. Čo sa nedá povedať o našich... Čítať ďalej
01 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik