Žiadne mimovládkyTOTO už riešiť nebudú! Arogantný Naď reaguje!
07 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Strategická komunikácia Slovenska by mala byť po novom výlučne v rukách štátu. Mimovládne organizácie by ju už riešiť nemali. TASR o tom informoval Úrad vlády (ÚV) SR s tým, že novú koncepciu strategickej komunikácie zaradil do medzinárodného pripomienkového konania.

"Nová koncepcia už neráta s mimovládnymi organizáciami ako partnerom na riešenie tejto problematiky, čo znamená, že strategická komunikácia bude výlučne v rukách štátu, kam vždy mala patriť," uviedol úrad. Cieľom navrhovaného dokumentu je podľa jeho slov reagovať na zjavnú politizáciu odborov strategickej komunikácie na dotknutých rezortoch s jasným vylúčením iných vplyvových subjektov, ako sú mimovládne organizácie.

Podotkol, že pôvodný dokument neriešil problematiku strategickej komunikácie komplexne a komunikačné záujmy SR boli riešené len okrajovo. "Koncepcia strategickej komunikácie bola koncipovaná prioritne s odkazom na Ústavu SR a jej úmyslom je budovať dôveru občanov v SR ako suverénny a demokratický štát, ktorý je spôsobilý spravovať veci verejné samostatne a suverénne. Cieľom je budovať hrdosť a vzťah k vlasti, histórii a tradíciám, ktoré sú ukotvené v preambule Ústavy SR," dodal ÚV.

Koncepcia strategickej komunikácie určuje aj spôsob komunikácie ÚV SR, ministerstiev a ostatných orgánov štátnej a verejnej správy. "Tak, aby bol vytvorený systematický a neustály mechanizmus na informovanie verejnosti o dianí v štáte," ozrejmil úrad.

Predkladaný materiál zároveň navrhuje zrušiť aj Akčný plán koordinácie boja proti hybridným hrozbám na roky 2022 až 2024, keďže ÚV SR považuje dokument za nekoncepčný, nevykonateľný s prvkami politizácie. Zároveň navrhuje uložiť ministrom vnútra, obrany a zahraničných vecí a európskych záležitostí vypracovať nový dokument - Národná stratégia pre riešenie hybridného pôsobenia.

ZAČAL SA ĎALŠÍ PROTEST SLNIEČKÁROV! IGOR MATOVIČ PROTESTUJE PROTI PROTESTU!
Ďalší protest slniečkárov proti vláde Roberta Fica sa presunul pred NR SR, kde sa aktuálne prerokúva novela Trestného zákona. Zakričala si už Mária Kolíková (SaS), Lucia Plaváková (PS), aj Michal Šimečka (PS). Igor Matovič hovorí o dobe absurdnej... Čítať ďalej
07 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

"Len sa ukážte, rusofilní neschopáci a zradcovia Slovenska a jeho základných záujmov. Aspoň vás budeme mať všetkých na zozname pokope, keď vás budeme hnať kadeľahšie," reagoval Naď v komentároch na stránke Úradu vlády Slovenskej republiky.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik