Ruské rakety útočili, Borrel sedel v bunkri
07 | 02 | 2024 I Milan Laca

Rusko spustilo 7.2.2024 masívny útok na vojenské zariadenia na Ukrajine. Medzi cieľmi by mohlo byť letisko pre stíhačky F-16.

Ruské ministerstvo obrany informovalo o skupinovom útoku a podniky vojenského priemyslu na Ukrajine.

Údery na fabriky

Ministerstvo obrany spresnilo, že ruské jednotky zasiahli ciele vysoko presnými zbraňami s dlhým doletom, aj bezpilotnými lietadlami. Podniky, ktoré zasiahli, sa zaoberali výrobou bezpilotných dronov, rakiet používaných vo viacerých odpaľovacích raketových systémoch, výbušnín a pobrežných raketových systémov. Podľa ministerstva cieľ úderu splnenii a v dôsledku tohoi zasiahli všetky objekty.

ŠKANDÁL! Ukrajinci prichytení pri pašovaní plastickej trhaviny. Všetko smeruje k Zelenskému
Agenti tajných služieb nevystupujú verejne príliš často. V Gruzínsku teraz urobili výnimku. Tamojšia strana totiž tvrdí, že zadržala výbušniny pochádzajúce z Ukrajiny, ktoré mali byť buď použité k teroristickej akcii priamo v Gruzínsku, alebo mali... Čítať ďalej
07 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Aké boli ciele? 

- Podľa telegramového kanála „Rybar“ došlo k výbuchom tiež v Uvano-Frankivsku, kde sa nachádza letisko so železobetónovými krytmi. Pripravujú ho na prílet stíhačiek F-16. Tieto informácie zatiaľ nie sú potvrdené. V rovnakom čase tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany (NSDC) Ukrajiny Alexej Danilov vyhlásil, že pripravujú infraštruktúru na prijatie amerických lietadiel.

- V Charkove zaznamenali zásah v priemyselnej zóne na juhu mesta. Nachádza sa tam niekoľko veľkých podnikov, najmä tankový závod Malyšev, kde opravujô poškodené tanky.

-V Nikolajeve, podľa niektorých správ, došlo k požiaru v lodenici Ocean v južnej časti mesta.

- V Drohobyči, v Ľvovskej oblasti, bol požiar v priemyselnom objekte na ploche asi 300 metrov štvorcových. Podľa ukrajinských médií, sa v meste nachádza veľká ropná rafinéria.  

Posedel si v bunkri
Vysoký predstaviteľ EÚ pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku Josep Borrell, ktorý je na návšteve v Kyjeve, informoval na sieti X, že dopoludnie strávil v úkryte, kvôli varovaniu pred náletom. „Ráno začínam v úkryte, pretože v Kyjeve znejú alarmy,“ napísal šéf európskej diplomacie. Správu sprevádzal fotografiou, na ktorej je v poloprázdnej miestnosti s nízkym stropom.
screenshot videa youtube | Borrel v bunkri v Kyjeve
Hrdinstvo...
Európski predstavitelia, ktorí pravidelne cestujú do ukrajinského hlavného mesta, radi hovoria o nebezpečenstvách, ktoré ich návštevy sprevádzajú. Šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová pred rokom na sociálnych sieťach hovorila aj o tom, ako bola pri návšteve pošty v Kyjeve nútená ukryť sa v protileteckom kryte kvôli „náletu“. „Ráno začínam v úkryte, pretože v Kyjeve znejú alarmy,“ napísal šéf európskej diplomacie. Správu sprevádzal fotografiou, na ktorej je v poloprázdnej miestnosti s nízkym stropom.
Poľský minister obrany: Pripravujeme sa na vojnu s Ruskom
Poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v rozhovore hovoril o naliehavej potrebe jeho krajiny pripraviť sa na možný ruský útok. Wladyslaw Kosiniak-Kamysz poskytol rozhovor denníku Super Express, v ktorom hovoril aj o tom, či sú... Čítať ďalej
07 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik