MINISTER VNÚTRA sa pýta opozície: Prečo ste neobhajovali právny štát, keď sa konali najväčšie zločiny voči spravodlivosti? (VIDEO)
08 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Matúš Šutaj Eštok dúfal, že Progresívne Slovensku bude aspoň ako-tak stranou, ktorá prinesie na slovenskú politickú scénu určitú dávku politickej kultúry. No svojim prejavom ich označil ako „hlásnou trúbou Igora Matoviča“. Na posmešky anarchistov z PS iba reagoval, že sa môžu smiať koľko len chcú, nie sú ničím iným...

„Vy, Progresívne Slovensko ste úplne zmatovičoveli,“ definoval skutočný stav a úroveň kvalít negramotných rádoby politikov, nepoznajúcich a ignorujúcich základy politickej disciplíny, ich ľahtikárstvo a predovšetkým čím ďalej, tým viac vulgárny slovník, pripomínajúci bobkový list Národnej rady Slovenskej republiky.

To, čo PS robia označil ako buď vedomú, alebo nevedomú obhajobu toho, čo sa na Slovensku dialo počas vládnutia neschopného kabinetu, prechádzajúceho rôznymi transformáciami, čo ale nespelo k žiadnym zdarným výsledkom. Šutaj Eštok podotkol, že nie to, čo sa tu deje teraz je devastáciou právneho štátu, ale práve to, čo robil Matovič a dediči jeho politickej neschopnosti a tyranie.

Nešetril ani stranu SaS, keď zdôraznil, že hoci bola jedným z najvýraznejších subjektov, ktorí povalili Matovičovu vládu, kryla mu pri jeho absolutistickom vládnutí chrbát.

„Vtedy ste boli ticho,“ upozornil na pasivitu progresívcov minister vnútra. „Vtedy ste nevystupovali, môžete krútiť hlavou koľko len chcete...

„Chcem sa vás opýtať, kde ste boli, keď sa tu dialo to, čo sa za tri a polroka dialo. Kde ste boli, keď protiteroristická jednotka zasahovala v kanceláriách podnikateľa Haščáka. Bez rozhodnotia súdov bolo nastavené opatrenie, aby jednotka rýchleho nasadenia nebola schopná dostať sa k Haščákovi...“ Pripomenul stav, keď sa Európsky súd vyjadril, že došlo k porušeniu. Keď sa Ministerstvo spravodlivosti muselo Haščákovi ospravedlniť, že boli porušené ľudské práva. Progresívci sa k situácii, keď ho jednotka rýchleho nasadenia viedla z Penty na políciu pešo. Vtedy sa totiž práve progresívci postavili voči takémuto konaniu úplne pasívne.

Rovnako sa zachovali aj pri zásahu na šéfa SIS, Pčolinského, ktorý sa musel doma venovať ťažko postihnutej dcére. Vtedy mu jednotka rýchleho nasadenia takmer vyvalila taranom dvere. Vtedy „obhajcovia ľudských práv“ mlčali ako voš pod chrastou. Nič nerobili ani keď Čurillovci doslova ako Ukrajinci v Dome odborov prepadli Okresný súd Bratislava 4 kvôli zaisteniu dôkazu, ktorý by ich mohol kompromitovať. Bývalá ministerka spravodlivosti Kolíková vtedy odvolala sudcu, ktorý poctivo vykonával svoju prácu. Vtedy tlieskali progresívni poslanci Kolíkovej za to, že odvolala sudcu, ktorí bránil skutočný právny štát.

Keď Čurillovci vykopli dvere Branislavovi Dzurianovi, súčasnému šéfovi inšpekcie, progresívci ani nemukli. Vtedy za právny štát na uliciach nebojoval nikto, pretože na právnom štáte ani progresívcom nezáležalo. Pri politických procesoch a hrubej šikane vo väzení progresívci nepovedali ani slovo. Nič neurobili ani proti dvojročnej „kolúznej“ väzbe právnika Ribára. Vo väzbe zomierali ľudia ako advokát Krivočenko či generál Lučanský. Minister vnútra nechcel spomenúť Moniku Jankovskú, ktorej sa vyhrážali Čurillovci umiestnením bomby do auta, či brutálnym násilím.

Progresívne Slovensko latentne obhajuje všetky zverstvá Matovičovej vlády jemu nie nepodobným slovníkom.

„Vedeli ste veľmi dobre, že sa to deje, bol som vtedy v parlamente a na mieste, kde hovorím, bol Igor Matovič aj na poste premiéra, ktorého progresívci prvé roky podporovali prostredníctvom Valášeka, ktorý bol súčasťou koalície,“ uistil pochybujúcich neoliberálov Šutaj Eštok. Spomenul aj agresívne vyjadrovanie vlády, ktorej členovia tvrdili, že by mali poslanci za opozíciu iba ticho šúchať nožičkami, alebo ako sa doslovne vyjadril Igor Matovič: „Mali by ste všetci držať hubu a krok!“ Matovič sa otvorene vyjadril, bez akýchkoľvek dôkazov o vine Roberta Fica, že skončí vo väzení, na čo ale práve vtedy dnešní podporovatelia právneho štátu nijako nereagovali. Minister vnútra uistil opozíciu, že hoci majú rozličné názory, za poslancov opozície by sa postavili, pretože uznávajú právo a spravodlivosť.

„Ak sa tu ale niekto rozhodne kriviť zákon iba na základe toho, že má žlč v očiach cíti nenávisť, tak by sme boli prví, kto by vás obhájil. Verte mi, že by sme to urobili,“ obhájil Matúš Šutaj Eštok skutočnú tvár právneho štátu, pretože existuje iba spravodlivosť, alebo politická pomsta, ktorej sa tak vehementne v týchto dňoch snaží chopiť opozícia, neuvedomujúca si svoju úlohu po prehratých parlamentných voľbách.

PRAVDA NIKOHO NEZAUJÍMA! Dôležité je to, čo je na papieri!
64% právnikov má skúsenosti s, doslova, používaním donucovacích praktík. Politické procesy sú znova na dennom poriadku. Matovičovci to nazývali rozviazaním rúk, pravda je taká, že svojim konaním ruky zväzovali ešte viac. Obžalovaný pocítili... Čítať ďalej
07 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik