Medvedev opäť varuje pred apokalypsou
07 | 02 | 2024 I Milan Laca

"Apokalypsa. Koniec všetkého". Scenár priameho stretu RF s NATO.

Podpredseda ruskej Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev komentoval početné vyhlásenia západných politikov o potrebe pripraviť sa na priamu konfrontáciu s Ruskom. Vyjadril názor, že vývoj takéhoto scenára by viedol k „apokalypse“ a varoval západných predstaviteľov pred „nebezpečnými rečami". 
Medvedevove slová

"Sunak, Scholz, Macron, nórski, fínski, poľskí a iní lídri z krajín NATO hovoria, že "musíme byť pripravení na vojnu s Ruskom." Rusko opakovane hovorí, že konflikt s NATO a EÚ neplánuje, táto téma však pokračuje. Dôvody sú zrejmé. Je potrebné odvrátiť pozornosť voličov, aby sa ospravedlnili niekoľkomiliardové výdavky na nenávistnú banderovskú "Ukrajinu," píše Medvedev vo svojom telegramovom kanáli. Dodal, že „obrovské množstvo peňazí sa nevynakladá na riešenie sociálnych problémov v týchto štátoch, ale na vojnu v umierajúcej krajine, ktorá je cudzia pre daňových poplatníkov, ktorej obyvateľstvo utieklo cez Európu."Preto vodcovia týchto krajín každý deň vysielajú: musíme sa pripraviť na vojnu s Ruskom a pokračovať v pomoci Ukrajine a preto musíme vyrobiť viac tankov, granátov, bezpilotných lietadiel a iných zbraní," dodal Medvedev.

Poľský minister obrany: Pripravujeme sa na vojnu s Ruskom
Poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v rozhovore hovoril o naliehavej potrebe jeho krajiny pripraviť sa na možný ruský útok. Wladyslaw Kosiniak-Kamysz poskytol rozhovor denníku Super Express, v ktorom hovoril aj o tom, či sú... Čítať ďalej
07 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Klamú

Podľa Medvedeva, predstavitelia EÚ „cynicky klamú svojim občanom“. Vysvetlil, že ak dôjde k opísanému konfliktu, nebude sa riadiť scenárom konfliktu na Ukrajine, to znamená, že nebude prebiehať v zákopoch, s použitím obrnených vozidiel, dronov  a systémov elektronického boja.

Jadrový úder?

"Preto z dôvodu neporovnateľnosti našich vojenských potenciálov jednoducho nebudeme mať na výber. Odpoveď bude asymetrická. Na ochranu územnej celistvosti našej krajiny sa budú používať balistické a riadené strely so špeciálnymi hlavicami. To je založené na našej doktríne a je to každému dobre známe.

Plány NATO

Predseda vojenského výboru NATO, admirál Rob Bauer , 18. januára varoval, že Aliancia sa musí pripraviť na rozsiahlu vojnu s Ruskom. Podľa Bauera by sa takýto konflikt mohol začať v najbližších dvadsiatich rokoch. Zdôraznil, že orgány členských krajín aliancie a civilné obyvateľstvo musia pochopiť možnosť takéhoto vývoja udalostí. Ako zdôraznil pokojnú existenciu nemožno považovať za samozrejmosť. „Musíme pripraviť systém, ktorý nám umožní vycvičiť viac ľudí v prípade vojny, bez ohľadu na to, či k nej dôjde alebo nie,“ povedal admirál Bauer.

Už cvičia

22. januára sa v krajinách NATO začalo najväčšie cvičenie v histórii, Steadfast Defender, na ktorom imitujú priebeh tretej svetovej vojny. Na manévroch sa zúčastní asi štyridsaťtisíc vojakov z krajín NATO, aj švédski vojaci. Aliancia vysvetlila, že cvičenia by mali byť „jasnou demonštráciou transatlantickej jednoty a sily, ako aj odhodlania pokračovať vo všetkom, čo je potrebné pre vzájomnú obranu hodnôt“.

PEPE ESCOBAR tvrdí: Rusko zvíťazí nad západnými démonmi a oslobodí Európu
Niekoľko vybraných hráčov, roztrúsených po celom bezpečnostnom aparáte Washingtonu a usilovne pracujúcich pre tých, ktorí skutočne riadia šou v USA, dospelo k záveru, že neobmedzený boj s Ruskom povedie ku kolapsu celého NATO, rozbije železnú päsť,... Čítať ďalej
06 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik