Držgroš Jakab nemieni splatiť svoje resty. Nikomu nič nedlží, o ničom nevie. Za všetko môže vláda
08 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Za „očierňovanie a manipuláciu zo strany Úradu vlády SR považuje Július Jakab to, že sa ako ďalší z Matovičovych financmajstrov nevyfarbil v najlepšom svetle. S takmer piatimi tisíckami euro zaobchádzal tak nerozvážne, že po ňom zostali iba finančné resty.

Július Jakab nevie nič o zverených služobných telefónoch, tabletoch, príslušenstvách k týmto zariadeniam, ktorými disponoval v čase, keď bol šéfom Úradu vlády Slovenskej republiky. Jednoducho si ich kdesi-kamsi zapatrošil a nehodlá za túto škodu zaplatiť ani euro. Našli sa však dokumenty, v ktorých sa uvádzajú predmety, ktorými manipuloval tak šikovne, že ich niet. On tieto reči označuje ako komplot, konšpirácie a snahu o osobné skompromitovanie. A keby aj, nič po tom, ako si vyžiadal vyčíslenie utŕženej škody, o splatenie písomnou formou vraj nebol ani požiadaný.  

Ako však vyplýva zo žiadosti o určenie sumy náhrady škody dňa 11. mája 2023 a 9. novembra 2023 bolo tajomníčke Škodovej komisie Úradu vlády SR doručené Oznámenie o škode spôsobenou Júliusom Jakabom, ktorý bol v čase vzniknutia školy vedúci Úradu vlády SR.

Podľa § 167 ods. 3 štvrtej vety zákona č. 55/2017 o štátnej službe, „Sumu náhrady škody, ktorú spôsobil štátny zamestnanec vo verejnej funkcii v služobnom úrade, ktorým je ministerstvo alebo ostatný ústredný orgán štátnej správy, určí minister alebo vedúci ostatného ústredného orgánu štátnej správy; sumu náhrady náhrady škody ktorú spôsobil vedúci ostatného ústredného orgánu štátnej správy, určí predseda vlády.“

Zverený majetok, ktorý obsahoval mobilný telefón iPhone Apple 14 Pro, služobný mobilný telefón iPhone Apple 12 Pro, služobný iPad Apple Pro 11, služobné pero Apple Pencil, služobné púzdro na iPad Apple Pro 11, služobnú klávesnicu iPad Apple Magic, USB token do štátnej pokladnice zapatrošil tak šikovne, že o tom vraj ani nevie. Dokopy majú tieto hračičky hodnotu 4 969, 34 eur. A to nie je nič. Ale aj štátny zamestnanec musí dodržiavať zákony, preto bude musieť poslúchnuť paragrafu a tie hovoria, že podľa § 167 ods. 3 štvrtej vety zákona č. 55/2017 o štátnej službe, „Sumu náhrady škody, ktorú spôsobil štátny zamestnanec vo verejnej funkcii v služobnom úrade, ktorým je ministerstvo alebo ostatný ústredný orgán štátnej správy, určí minister alebo vedúci ostatného ústredného orgánu štátnej správy; sumu náhrady náhrady škody ktorú spôsobil vedúci ostatného ústredného orgánu štátnej správy, určí predseda vlády.“

Upozornenie o tejto záležitosti prišlo na úrad vlády, priamo k premiérovi Robertovi Ficovi. Rovnako sa zistilo, že Július Jakab, zatĺkajúci ako o život o tomto reste nič nevie a žiadne dlhy splácať nechce.

REMIŠOVÁ NEZAHÁĽA a nerozdáva len tablety. Aspoň sa nenudí...
Kým Veronika Remišová, bývala podpredsedníčka vlády a ministerka takmer skoro všetkého preberá Matovičovo rétorické umenie, nešetrí invektívami a samochválou. Je jej jedno, že jej konanie smrdí na míle ďaleko, jej priaznivci sú slepí, hluchí, no... Čítať ďalej
06 | 12 | 2023 | Dušan Janek

"Ja sám som ako vedúci Úradu vlády v máji 2023 požiadal o stanovenie hodnoty mojich niekoľkoročných služobných zariadení, ktorú by som za ne po skončení vo funkcii mal zaplatiť. Následne ma niekoľkokrát počas vlády Ľudovíta Ódora informovali zamestnanci úradu vlády, že je táto požiadavka vybavená, podpísaná a bude mi zaslané vyrozumenie," uviedol ohľadne tohto „nehorázneho komplotu“ Július Jakab pre topky.sk. Ako tvrdí, na akékoľvek materiály čaká už deväť mesiacov a má dojem že Úrad vlády „úmyselne materiály zadržiava“. Samozrejme. Tak ako spôsobuje zlé počasie a dopravné zápchy. Jakab jednoducho trucuje, ako každý správny držgroš, a všetko označil iba za očierňovanie a manipuláciu zo strany Úradu vlády SR.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik