BYE-BYE BIDEN. Americký prezident je senilný, pripúšťa Biely dom. Špekulácie o jeho nástupcovi vzbudzujú rozruch (VIDEO)
07 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Viceprezidentku Kamalu Harrisovú chceme nahradiť, potvrdila prezidentská kancelária. Americký prezident prejavuje známky starnutia veľmi viditeľne. Aj o tom hovoril na neoficiálnej nahrávke pracovník Bieleho domu Charlie Kraiger. Titulom analytik pre oblasť kyberbezpečnosti sa nechcene „vyjadril“ i k špekulácii, že by miesto prezidenta Bidena mohla nakoniec nastúpiť do boja o funkciu prezidenta USA Michelle Obamová, manželka bývalého prezidenta Obamu.

Joeovi Bidenovi klesajú preferencie. Dôvodov sa ponúka viac, jednak únava z vojny na Ukrajine, ktorá sa nevyvíja dobre, potom tiež opätovné rozšírenie konfliktov na Blízkom východe, k tomu ekonomická kríza a potom ešte samozrejme senilita Joea Bidena. To všetko nahráva možnosti, že by nasledujúce prezidentské voľby mohol vyhrať Donald Trump.

Špekuluje sa, že by teda miesto Bidena mal za demokratov kandidovať niekto iný. Ale kto? Podľa komentátorky Cindy Adamsovej by to mohla byť bývalá prvá dáma. Lenže nie Hillary Clintonová, ktorá svoj súboj s Trumpom už prehrala, ale Michelle Obamová.

Podľa Adamsovej už jej manžel skúša, či by pre sponzorov bola prijateľná. Údajný plán znie, že okolo mája Joe Biden oznámi, že znovu kandidovať nebude a že v septembri bude nominovaná Michelle Obamová.

Proti tejto teórii však hovoria slová z tajne nahranej schôdzky s jedným z pracovníkov Bieleho domu. Kontroverzný novinár James O´Keefe, ktorý sa preslávil práve takýmito nahrávkami, sa stretol s Charliem Kraigerom, analytikom pre oblasť kyberbezpečnosti z Bieleho domu. Kraiger si myslel, že je na stretnutí a pri tom sa rozrozprával.

Tajná nahrávka hovorí i o stave amerického prezidenta 

Uviedol napríklad, že chcú nahradiť Kamalu Harrisovú, ale že to nemôžu povedať nahlas. Joe Biden podľa Kraigera skutočne „spomaľuje“, teda je u neho viditeľná mentálna senilita. V Bielom dome sa údajne jedná o veľmi preberanú tému a buď Biden, alebo Harrisová vraj musia ísť. „Ale nikto v modernej histórii nepovedal: Nenominujeme prezidenta i na druhé obdobie,“ poznamenal analytik.

Kraiger sa podľa prehlásenia z nahrávky stretol s Michelle Obamovou. A keď sa jej niekto opýtal, či bude kandidovať, prehlásila nie. „Videla som, čím všetkým musel môj manžel prejsť a o to nemám záujem,“ vyjadril sa o Obamovej postoji Kraiger.

Podľa neho Kamala neudrží černošských podriadených, všetci skôr, alebo neskôr skončia. Ale nie je možné prvú černošku na poste viceprezidentky dať len tak dole z kandidátnej listiny.

TRUMP v prieskumoch naberá na sile, BIDENOVI neustále ubúdajú (VIDEO)
V prieskume, ktorý vo štvrtok zverejnila stanica CNN, vedie bývalý prezident Donald Trump nad súčasnou hlavou štátu Joeom Bidenom, ako uviedol portál ceskenoviny.cz. Momentálny prezident čeliaci mnohým vnútroštátnym problémom, najmä kríze na... Čítať ďalej
02 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Túto myšlienku potom zavrhol i Mick Mulvaney, bývalý šéf úradu vlády počas obdobia vládnutia Donalda Trumpa. Podľa jeho slov na Sky News nie je táto možnosť reálna, hoci sa takou zdá. „Počas víkendu som vo Washingtone hovoril s bývalým guvernérom, vysoko postaveným členom demokratov. Pýtal som sa ho na zvesti o Michelle Obamovej. Povedal mi, že to v žiadnom prípade nepôjde, pretože tí ľudia už majú politiky dosť a majú radi svoje súkromie,“ uviedol Mulvaney.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik