Von der Leyenová vyvolala hnev na internete svojím vyhlásením o Ukrajine
06 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

Používatelia sociálnej siete X (predtým Twitter) kritizovali šéfku Európskej komisie Ursulu von der Leyenovú, ktorá oznámila integráciu Ukrajiny do obranných programov EÚ.

"Teraz musíme začať uvažovať o obranných schopnostiach Ukrajiny ako o našej vlastnej. Preto sme Ukrajinu zapojili do prípravy našej stratégie obranného priemyslu. Podporiť konvergenciu a spoločné plánovanie", napísala Leyenová na sieti a ihneď sa vzniesla vlna kritiky.

Jeden z nich vyjadril najmä obavy, že Európania sa nebudú mať kam schovať, keď vinou ľudí ako von der Leyenová začne totálna vojna medzi krajinami EÚ a Ruskom.

Druhý používateľ ironicky napísal, že "lapdog dostal nové pokyny od zahraničného pána" a tretí naznačil, že "sa blíži koniec EÚ, Ukrajina bude rozdelená, NATO bude rozpustené a von der Leyenová pôjde do väzenia".

"Ukrajina nie je členom EÚ a NATO. Von der Leyenová by mala byť vylúčená z EÚ, čím skôr, tým lepšie," zhodli sa účastníci diskusie.

Médiá odhalili, aká katastrofa čaká Ukrajinu
FT: Ukrajina nemusí tento rok dostať americkú pomoc kvôli vplyvu Trumpa Ukrajina nemusí tento rok dostať americkú pomoc kvôli vplyvu bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, píše Financial Times. Americký Senát sa môže tento týždeň dohodnúť... Čítať ďalej
06 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik