Tri grácie z PS: Už aj vlastní sa vám rehocú (FOTO+VIDEO)
06 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Po tom, ako poslankyne za Progresívne Slovensko Zora Jaurová, Lucia Plaváková a Dana Kleinert v piatok, 2. februára s veľkou slávou oznámili, že podali návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze, ktorej hlavným bodom má byť odvolávanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nom. SNS). Pointa celého podania však prišla v pondelok – pod svoj návrh PS vyzbieralo o dva podpisy menej, ako bolo potrebné. Ich prešľap je nepochopiteľný aj preto, že len samotné PS má v parlamente 32 poslancov, keby chceli, nemusia sa unúvať do iných poslaneckých klubov.

Nedôslednosť sa však progresívcom nevyplatila – taký „z hanby kabát“, aký si týmto ušili predčí všetky progresivistické perly ducha. Reagovali nie len koaliční politici Peter Pellegrini (Hlas-SD), Robert Fico, Ľuboš Blaha (obaja Smer-SSD), či Rudolf Huliak (SNS); ale  ozvali sa aj Demokrati. Podľa PS a SaS šlo len o omyl. 

Peter Pellegrini

„Každý poslanec v parlamente by mal vedieť, že návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi musí zo zákona obsahovať minimálne 30 podpisov poslancov. A keďže ani cez víkend neprišiel návrh, ktorý by to spĺňal, musím dnes podpísať rozhodnutie v ktorom konštatujem, že tento opozičný návrh nespĺňa podmienky dané ústavou,“ skonštatoval predseda parlamentu.

Pellegrini v NEMOM ÚŽASE: Šimkovičová sa ODVOLÁVAŤ NEBUDE! Opozícia totiž nevie napočítať ani do 30 (VIDEO)
Tak takto vyzerá profesionalita opozície v praxi! Hovoria o odvolaní ministerky Martiny Šimkovičovej a pritom ani nevedia, koľko podpisov je potrebných na zvolanie mimoriadnej schôdze, aby sa tak stalo. Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini... Čítať ďalej
05 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Robert Fico

Premíér zduplikoval, že vládna koalícia stojí za ministerkou Šimkovičovou a fakt, že pod návrhom na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu nebol dostatok podpisov označil za blamáž a hanbu. Nevie si predstaviť, že by niečo také vyrobili v medzinárodnej procedúre.

"Ministerku by sme aj tak nikdy neodvolali, má suverénne, slovenské, zdravé názory. Taká má byť ministerka kultúry,"skonštatoval premiér s tým, že byť nimi, ministerku po tejto hanbe nechá na pokoji.

Ľuboš Blaha

„Tomu sa až nechce veriť. Progresívne Slovensko sa hrá na to, ako skvele by tu vládlo a oni ani nevedia narátať do 30. Spojili sa so Saskou, čiže dokopy majú ďaleko viac než potrebných 30 podpisov - oni ale zbabrali aj takúto samozrejmosť, že mať dosť podpisov na mimoriadku. To čo sú za mentálne nemehlá, prepánajána? Pata a Mata slovenského parlamentu, Jaurová a Plaváková, si tam robili fotečky, na ktorých sa tvárili ako Misery s motorovou pílou, ale zabudli si prerátať počet,“ konštatuje Blaha.

Facebook / Ondrej Bukový / Od buka do buka | Nezaháľali ani tvorcovia virtuálnej satiry...

Rudolf Huliak

Pri sledovanie dennej tlače na Facebooku Rudolf Huliak len stručne konštatuje: „Pozrite sa, čo je toto za bandu neschopákov.“

OBROVSKÁ BLAMÁŽ PS a SaS: To čo sú za MENTÁLNE NEMEHLÁ, prepánajána? - pýta sa Blaha
PROGRESÍVNE SLOVENSKO CHCELO VLÁDNUŤ A NEVIE ANI NARÁTAŤ DO TRIDSAŤ! Podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (Smer-SSD) svoj telegramový príspevok začína presne tak, ako sa začína množstvo vtipov – otázkou „Viete čo je to...?“ V prípade Blahu ide o... Čítať ďalej
05 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Jaroslav Naď

Predseda mimoparlamentnej strany Demokrati na Facebooku hovorí o diletantstve, neskúsenosti a hanbe na sto rokov.

„Silou mocou chcú ostatných ostrakizovať, či už pri protestoch alebo v parlamente, chcú byť jedineční, ale čím ďalej tým viac sa ukazuje, že cisár je nahý.  (...) Nuž, takúto blamáž by sme my určite neurobili, to je isté,“píše na Facebooku Naď.

Aha, takže stratený hárok

„Ide o administratívny omyl. Na veci to nič nemení, návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze k odvolaniu ministerky podáme znovu, už v utorok,"ohradilo sa PS v stanovisku s tým, že Pellegrini by sa nemal vytešovať z jedného strateného hárka a ešte si o tom aj robiť videá. Namiesto toho mal podľa nich natočiť video, v ktorom by sa vyjadril k diletantstve ministerky Šimkovičovej.  Celkom by podľa nich na odstránenie omylu stačilo slušné upozornenie.

SaSka dodala maximálny počet prítomných poslancov a zvyšné podpisy dodali poslanci PS. SaS má v klube 11 poslancov, Progresívne Slovensko 32 poslancov, parlamentná matematika nepustí, no Šimkovičová je diletant...

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik