Poslanci pokračujú v rokovaní o novele Trestného zákona
06 | 02 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Poslanci Národnej rady (NR) SR v utorok pokračujú v rokovaní 9. schôdze. Naďalej pokračuje diskusia o novele Trestného zákona, ktorá je v druhom čítaní. Diskusia je skrátená na 62 hodín.

Po prerokovaní novely by o nej mali poslanci aj definitívne rozhodnúť. Návrh ráta s úpravami trestných sadzieb a premlčacích lehôt, zmenami hraníc pri majetkovej trestnej činnosti aj so zrušením Úradu špeciálnej prokuratúry. Opoziční poslanci novelu kritizujú. Považujú ju za škodlivú a predložili desiatky pozmeňujúcich návrhov. Zmeny prišli aj z dielne koalície, ktorá na dôvodnosti novely trvá.

Hlasovanie o novele sa očakáva v stredu (7. 2.) alebo vo štvrtok (8. 2.).

"Svetová vojna". Čína je nahnevaná kvôli plánu NATO proti Rusku
GT: NATO chce zatiahnuť Rusko a Čínu do svetovej vojny prostredníctvom konfliktu na Ukrajine Vyhlásenie generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga o Rusku a Číne hovorí o túžbe aliancie rozpútať svetovú vojnu, píše Global Times. Predtým pri... Čítať ďalej
06 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik