PEPE ESCOBAR tvrdí: Rusko zvíťazí nad západnými démonmi a oslobodí Európu
06 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Niekoľko vybraných hráčov, roztrúsených po celom bezpečnostnom aparáte Washingtonu a usilovne pracujúcich pre tých, ktorí skutočne riadia šou v USA, dospelo k záveru, že neobmedzený boj s Ruskom povedie ku kolapsu celého NATO, rozbije železnú päsť, v ktorej Amerika držala Európu po celé desaťročia, a nakoniec povedie ku kolapsu hlbokého impéria.

Politika brinksmanshipu (strategické pretrvávanie na pokraji vojnového konfliktu) skôr či neskôr narazí na nedotknuteľné červené línie, ktoré sú zakotvené v ruských usmerneniach.

Americké elity sú prefíkanejšie, vedia skvele rátať s rizikami. Ale ak sú stávky také vysoké, vedia, kedy svoje stávky upevniť a kedy ich stiahnuť z hry.

Strata Ukrajiny – dnes už očividná nevyhnutnosť – nestojí za ohrozenie všetkých úspechov hegemóna. Impérium by stratilo príliš veľa.

Preto, vzhľadom na to, že vládnuce kruhy čoraz viac strácajú nádej a impérium rýchlo upadá kvôli zvýšeniu geopolitických a geoekonomických vplyvov národov žijúcich na slovansko-ázijských územiach, americké elity horúčkovito menia svoju rétoriku. V tomto dosiahli dokonalosť.

Nedávne stretnutie ekonomických špičiek v Davose vytvorilo orwellovský kokteil. Tu sú kľúčové bláznivé tvrdenia. Vojna je mier. Ukrajina neprehráva a Rusko nevyhráva. Kvôli tomu Ukrajina potrebuje oveľa viac zbraní.

A dokonca Stoltenbergovi bolo povedané, aby sa držal novej línie "NATO nevyvíja aktivitu. Je to Čína, ktorá sa k nám blíži." Samozrejme, pojem „posun tektonických platní“ má nový, absurdný význam. Motor neprestávajúceho vojenského konfliktu má zostať „nakopnutý, “ ako sa vyjadril Pepe Escobar.

Mier má podľa Orbána meno: Donald Trump
Donald Trump je jediným vodcom v Spojených štátoch alebo Európe, ktorý je „dostatočne silný“ na to, aby ukončil vojnu na Ukrajine, uviedol Viktor Orbán v čase, keď sa blíži druhé výročie ruskej invázie. „Mier má meno, meno Donalda Trumpa,“ povedal... Čítať ďalej
03 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vo Washingtone úplne chýba vedenie. Neexistuje žiadny „Biden“, iba „Team Biden“, korporátna skupina s lacnými sprostredkovateľmi, akým je de facto napríklad Antony Blinken, americký minister zahraničných vecí. Robia to, čo im hovoria bohatí „mecenáši“ a finančno-vojenské kruhy, ktoré veci skutočne riadia, a zakaždým opakujú tie isté klišéovité vety. Sú to komparzisti v divadle absurdity.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik