Ostrá reakcia Moniky Beňovej, ktorej dvíhajú tlak nadutí giganti EÚ (VIDEO)
07 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Monika Beňová si zasa vychutnala diskrimináciu stredoeurópskych štátov zo strany nadutých gigantov Európskej únie. A to hneď na začiatku týždňa. Arogancia nadradených štátov jej už dlhú dobu zdvíha tlak.

„Nie som Talianka, Maďarka ani Rumunka, preto nemám ani nijako zaujatý postoj k dnešnej debate,“ ohradila sa voči možnému podozrievaniu zo zaujatosti Beňová. „Hovorilo sa o občianke Talianska, ktorá bola zadržaná v Maďarsku a čaká vo väzbe. Podľa niektorých talianskych poslancov neprimerane dlho a v neprimeraných podmienkach. To zrejme nič nepočuli o Tiborovi Gašparovi či o gen. Lučanskom a pod.,“ upozornila na skutočnosti, ktoré sa diali počas politických procesov, ktoré viedlo Matovičovo gestapo.

„V debate sa nedalo prihlásiť do diskusie ( to len tak na margo opozičných parlamentných obštrukcií ) a tak som napísala komisárke obratom aspoň list, prečo sa teda Komisia nezaoberala v podobnej debate aj Jozefom Chovancom, ktorý očividne zomrel na následky konania blegickej polície. Prípadom, ktorý belgická prokuratúra “uzavrela” pred rokom bez podania obžaloby na kohokoľvek,“ pripomenula nehoráznu kauzu, keď bol náš občan zavraždený belgickými policajtmi, pričom jedna z nich behom mučenia chovanca zdravila nacistickým pozdravom.

„Je neprípustné, aby sa podobné veci opakovali. Európska komisia a Európsky parlament nemôžu robiť rozdiely medzi občanmi a členskými štátmi. Že Maďari no no no a Belgičania nič? Že Talianka trpí vo väzbe, ale mŕtvy Slovák nikým ani nepohol?“ neskrýva Monika Beňová svoje pobúrenie.

Poslankyňa za Smer-SSD neverí vlastným očiam, keď musí skonštatovať, že súčasní poslanci, ktorí hlasovali za rezolúciu proti Slovensku v pondelok kritizovali presne to, čo novelizácia trestnej legislatívy chce u nás zmeniť. Ukázalo sa však to, že im na tom nezáleží a ani nemajú záujem sa dozvedieť, za čo vlastne hlasujú.

„Európske inštitúcie podľa Beňovej potrebujú zásadnú zmenu, nie pofidérne reformy,“ dodala na záver svojho vyjadrenia.

Pár "vinšov" POLITICKO-MEDIÁLNEJ STOKE od MONIKY BEŇOVEJ
Michal Šimečka, expert na právo sa už tradične oprel do Slovenska. Ako vždy, podržal ho jeho otecko a žurnalistický plebs zo SME, Denníka N a podobnej prodemokratickej kvalitky. A to priamo v televíznych debatách, kde si urobili z koalície loptu,... Čítať ďalej
18 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik