Gyimesi: Matovič ako Korčokov "podržchrbát"
07 | 02 | 2024 I Eka Balašková

Do parlamentu sa v roku 2020 dostali na jednej kandidátke. Úlohou Győrgya Gyimesiho v OĽaNO bolo osloviť predovšetkým maďarsky hovoriacich občanov Slovenska a získať tak pre hnutie dôležité hlasy, čo sa aj podarilo. Neskôr však Gyimesi hnutie opustil a aj v parlamente uvoľnil miesto náhradníka. Dnes pôsobí, ako podpredseda Aliancie a o bývalom straníckom šéfovi hovorí, že v prezidentských voľbách má jedinú úlohu – držať chrbát Ivanovi Korčokovi. Na Facebooku v statuse však upozorňuje, že predseda bývalého OĽaNO svojim pôsobením len zvyšuje šance Petra Pellegriniho na víťazstvo.

Podľa Gyimesiho sa Korčok počas celej svojej diplomatickej kariéry spoliehal na to, že mu niekto drží chrbát. No a v prezidentských voľbách presne toto potrebuje aj od Igora Matoviča. Gyimesi sa preto obáva veľmi špinavej kampane. Z nej však práve Peter Pellegrini môže vyjsť ako víťaz.

Môže sa spoľahnúť...

„Hovorí sa, že za všetkým hľadaj ženu. Za Ivanom Korčokom nájdeme Igora Matoviča. Prezidentom byť nechce, ale chrbát podrží rád aj v druhom kole prezidentských volieb. Ivan Korčok bol celú svoju kariéru zvyknutý, že mu niekto drží chrbát a nie je tomu inak ani v nadchádzajúcich prezidentských voľbách,“vysvetľuje Gyimesi.

MATOVIČ OTVORIL PROGRESÍVCOM ĎALŠÍ VRED NA ŽALÚDKU!
Progresívcom sa otvoril na žalúdku nový vred. Zapácha po bobkovom liste. A zapácha veľmi. Je ním už dlhú dobu napáchnuté celé Slovensko. A tým nemyslím iba stranu, ktorej je tento vred lídrom. Liberálom však vadí to, že, hoci ním opovrhli pri... Čítať ďalej
05 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Len PS nestačí

„Takzvaný „demokratický“ kandidát bol zvyknutý, že mu držia chrbát v každej pozícií v ktorej bol. Od druhého veľvyslanca v nemeckom Bonne, cez veľvyslanca v Nemecku, Spojených štátoch až po kandidatúru na hlavu štátu. Vždy potreboval krytie a názorovú flexibilitu. Tentokrát okrem liberálov, progresívcov, potrebuje Ivan Korčok aj krytie zo strany bývalého premiéra Matoviča,“myslí si Gyimesi.

Zdroj: FB/György Gyimesi | Gyimesi György

Očakáva Augiášov chliev

„Igor Matovič drží chrbát verejne vo svetle reflektorov. Vstúpil do boja o prezidentský palác, ale prezidentom byť nechce. V rozhovore pre Denník N povedal, že chce klásť nepríjemné otázky. To v praxi znemená iba jedno, spraviť z prezidentskej kampane Augiášov chliev, v ktorom sa bude hádzať bahno a podpásovo útočiť na všetkých kandidátov, ale Korčokovi - podľa jeho slov - chrbát rád podrží. Zažijeme tak déjà vu v podobe nepríjemného vystupovania, podpásoviek a spontánne vymyslených príbehov, ktoré majú za cieľ ničiť a degradovať všetky relevantné argumenty a vízie kandidátov,“ obáva sa podpredseda Aliancie.

A čo Pellegrini?

„V takejto kampani bude Peter Pellegrini pôsobiť ako štátnik európskeho formátu. V kampani plnej špiny a vzájomných držaní si chrbtov, vyniknú myšlienky kľudu a spolupráce. V pozícií zjednotiteľa a zástupcu všetkých občanov je Pellegrini uveriteľný,“vysvetľuje politik s tým, že väčšine občanov matovičovský zákerný spôsob robenia politiky nevyhovuje a nebude sa im páčiť ani „držanie chrbtov“ bez cieľa zvíťaziť.

Kostlivci zo skrine bývalej vlády začínajú húfne vychádzať von (VIDEO)
Minulá vláda zanechala za sebou tradičných kostlivcov, o ktorý nielenže nerada hovorí, ona o nich totiž nehovorí vôbec. Preto sa tejto pre nich nie veľmi príjemných záležitostiach rozhovoril minister obrany Robert Kaliňák. Robert Kaliňák sa najprv... Čítať ďalej
06 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik