UKRAJINA JE UŽ NA SMIECH! Sorosova organizácia zostavila zoznam BAKTÉRIÍ RUSKÉHO SVETA
05 | 02 | 2024 I Diana Zaťková

To od našich ukrajinských priateľov nebolo fér! Dokonca aj liberálna ministerka obrany ČR Jana Černochová, kamarátka nášho exministra Jara Naďa, sa nečakane postavila za Babiša. Po zaradení expremiéra a predsedu hnutia ÁNO Andreja Babiša či predsedníčky poslaneckého klubu hnutia ANO Aleny Schillerovej ukrajinským serverom Texty.org na zoznam „baktérií ruského sveta“ prišla obhajoba pre členov hnutia ANO aj od ich politických náprotivkov vrátane ministerky Černochovej (ODS). „Som citlivá na ľudské zoznamy všetkého druhu, a toto nie je od ukrajinských priateľov fér,“ ohradila sa proti zoznamu, na ktorom figuruje Babiš, Orbán, z našich Fico, Chmelár, Belousovová a mnohí ďalší. Označila ten zoznam za „odporný“.

Zoznam „baktérií ruského sveta“, ktorý zverejnil ukrajinský web Texty.org, financovaný Renassaince Fundation založená Georgom Sorosom, zaradil osobnosti a organizácie z niekoľkých európskych krajín vrátane Česka a Slovenska, z ktorého vybral 136 subjektov.

„Baktériami ruského sveta“ v Česku sú podľa webu: bývalý prezident Václav Klaus, expremiér Andrej Babiš, predseda hnutia SPD Tomio Okamura, predsedníčka poslaneckého klubu hnutia ANO Alena Schillerová, poslanec ANO a niekdajší predseda Poslaneckej snemovne Radek Vondráček.

Viac o Slovákoch zaradených do zoznamu sa dočítate v článku HD:

Veľká senzácia! Hlása obrovský titulok jedného z najodpornejších bulvárnych denníkov na Slovensku
"Naše vzťahy sú hlbšie a mali by byť založené na niečom inom ako na slepej dôvere v hry veľmocí. Pílite si konár pod sebou, ak na jednej strane veríte západným veľmociam, ktoré naše národy vždy v kritických situáciách oklamali a opustili, a na... Čítať ďalej
04 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

České proruské baktérie

Babiš sa na zozname objavil s odkazom na stránky Atlas vplyvu od spolku Európskej hodnoty, kde síce je možné dohľadať informáciu, že napríklad v minulosti zdôraznil ako premiér českú podporu územnej celistvosti Ukrajiny, avšak hneď vedľa fotografie expremiéra stojí výrok. „Vláda vzala dôchodcom a mladým zľavu na cestovné za smiešnych 1,8 miliardy korún, pretože hovorí, že nemá peniaze. A potom posiela peniaze na zbrane Ukrajine.“

„Ako majiteľ Agrofertu a spolupracovník ŠtB si Andrej Babiš vybudoval väzby s ľuďmi, ktorí majú blízko k Rusku a mohli alebo môžu tak Andreja Babiša v danom smere ovplyvňovať, pretože s niektorými z nich je Andrej Babiš stále v aktívnom kontakte,“ tvrdí ďalej server Európskych hodnôt.

U Aleny Schillerovej potom ukrajinskému serveru ako dôkaz stačilo iba to, že sa ohradila proti slovám premiéra Petra Fialu (ODS), ktorý na začiatku septembra 2022 odsúdil usporiadateľa 70-tisícovej demonštrácie na Václavskom námestí a protestujúcim oznámil, že chodiť na námestia a podobné pochybné akcie „nikomu s drahými účtami nepomôže“. Podpredsedníčka ANO Alena Schillerová zhodnotila, že tým Fiala prejavil aroganciu a nechápavosť smerom k verejnosti, čo je podľa ukrajinského servera dostatočný dôkaz toho, že politička je „proruskou baktériou“.

Z médií sa potom na zozname objavila dokonca aj TV Nova s ​​jej spravodajským serverom TN.cz. Prečo, to však ukrajinský server nijako neuvádza a ako „dôkaz“ poskytuje iba kliknutie na spravodajstvo TN.cz týkajúce sa vojny na Ukrajine.

Andrej Babiš / Screenshot YouTube

Babiš? Po Vrbeticiach? Dá sa mu prišiť všeličo, ale že je proruský?

Umiestnenie mnohých českých politikov na zoznam, vrátane lídra hnutia ANO, vzbudilo pochybnosti. Napríklad novinár Henrich Šídlo nechápe, ako sa Babiš mohol na zoznam dostať, keď práve on oznámil, že Rusko v Česku uskutočnilo teroristický útok vo Vrbeticiach. „Babiš? Po Vrbeticiach? Dá sa mu prišiť všeličo, ale že je proruský?“ čudoval sa novinár.

Práve bývalý premiér Babiš na zistenie, že za útokom vo Vrbeticiach, pri ktorom zomreli dvaja ľudia, stojí Rusko, reagoval podporou tvrdých opatrení voči Moskve a v Snemovni vtedy uviedol, že išlo o „odporný a úplne neprijateľný teroristický akt“.
 
Zaradenie Babiša a Schillerovej na zoznam sa stretlo aj s odporom ministerky obrany Jany Černochovej (ODS). „Som citlivá na ľudské zoznamy všetkého druhu, a toto nie je od ukrajinských priateľov fér. Neeskalujte ešte viac napätia v našej spoločnosti, prosím. Môžu sa mi veľmi nepáčiť niektoré výroky Andreja Babiša a Aleny Schillerovej, ale nepovažujem ich za proruské politiky a baktérie. Na ten odporný ‚zoznam', popri Konečnej s Okamurou a Rajchlom, nepatrí,“ zastala sa opozičných politikov ministerka obrany.
Progresívna lúza a lokaji Západu organizujú na Slovensku štátny prevrat!
Vo svojich predchádzajúcich blogoch som vyslovil podozrenie, že protesty na uliciach nemajú charakter parciálnej nespokojnosti s určitým dianím na Slovensku, ale že ide o organizáciu plánovaného štátneho prevratu. Ak som mal nedávno len... Čítať ďalej
05 | 02 | 2024 | Ivan Štubňa
 
Slová Černochovej podporil aj niekdajší minister financií Ivan Pilip. „Kiež by bolo viac takýchto vyhlásení od politikov z oboch táborov. Trend robiť z každého s inými názormi zástancov Ruska je nešťastný a určite to nie je cesta, ako presvedčiť tých umiernenejších z iného tábora,“ ohodnotil.
Aby sa to neobrátilo, až už nebudú vo funkcii

"Ukrajinské zoznamy „českých baktérií Ruskej federácie"? Výber českých zloduchov je natoľko bizarný, že by sme sa mali obávať aj toho, ako to na Ukrajine všetko dopadne,“ komentuje politický analytik Zdeněk Zbořil. Na zoznam „českých prisluhovačov“ Ruska dali Ukrajinci aj Alenu Schillerovú, ktorá povedala, že chceme mier, nie vojnu. „Pánovi generálovi (Rehkovi) a ďalším by som prial, aby sa to nezmenilo vtedy, keď oni nebudú chránení svojimi úradmi a funkciami. Treba by si mohol niekto zmyslieť, že slová o mobilizácii a jadrovej vojne je možné vykladať ako podporu a propagáciu vojny alebo agresívne vojny, ako sa uvádza v TrZ ČR v častiach venovaných trestným činom proti štátu,“ glosuje Zbořil.

Zdeněk Zbořil

"Snáď nemusíme pripomínať, že názory na vojnu spravodlivú a nespravodlivú, agresívnu a obrannú dokážu na celom svete a podľa potreby vlády štáty, a dokonca aj medzinárodné organizácie meniť rýchlejšie, než svoje úrady a ich zodpovednosť. A niekedy sa dokonca stáva, že je im to pripomenuté hlasnejšie, než si o takej lapálii, ako je vojna, pôvodne mysleli," upozorňuje politický analytik.

Zoznam okomentoval aj slovenský politický analytik Eduard Chmelár

"Smiešne sú už úvodné slová. Aktivisti svoj materiál s konšpiratívnym názvom „Zárodky ruského sveta“ pyšne označujú za „jeden z našich najprepracovanejších a najdôležitejších projektov roka“. Tvrdia, že je to „komplexný pohľad na ľudí a organizácie, ktoré podporujú Rusko a jeho politiku v rôznych formách v 19 krajinách Európy“ a že sa im podarilo identifikovať viac ako 1 300 jednotlivcov a približne 900 organizácií. No hotový detektív Oriešok. Musela to byť naozaj mimoriadne zložitá a sofistikovaná práca, keď hlavný zdroj ich sprisahaneckej teórie je – wikipédia.

Prvé, čo vám udrie do očí, je až babrácka nedôslednosť. Ako to, že sa na zoznam dostala bývalá poslankyňa Anna Belousovová, ktorá už dvanásť rokov nie je vo vrcholovej politike a že sa tam nedostal predseda SNS Andrej Danko, ktorý zo všetkých politikov vyjadruje najvrelejšie city k ruskému ľudu? Ako k tomu príde taký Miloš Zeman, že na neho zabudli?" - pýta sa Chmelár.

Hlas ľudu: Aj „vďaka“ Šimečkovi staršiemu šovinizmus stále žije...
Čecha do mecha a mech do Dunaja, alebo No jo, Slováci, máte být na co hrdí, píše Mária Škultétyová, Hlas ľudu Hlavného denníka. Každému v hrudi bije srdce. Niekedy láskavé a niekedy je v ňom aj kus nenávisti. Nenávisť možno drieme aj v mnohých... Čítať ďalej
04 | 02 | 2024 | Mária Škultétyová

Anna Belousovová sa ohradila tiež: So Šimečkovcami to nie je náhoda!

Belousovová sa pohoršuje, že na tejto stránke sa dočítate, aj prezentácia ruskej kultúry a vôbec prejavovanie pozitívneho vzťahu k Rusku a hocičomu ruskému je nepriateľské voči Ukrajine.

„Celá stránka je jeden odporný, strašný prejav nacizmu. Ukrajinského nacizmu podporovaného západom. Ak si ešte niekto myslí, že je toto normálne, tak ho treba upozorniť, že prebudenie do reality bude veľmi drsné," konštatuje pobúrene. Opäť upozornila, že pod maskou liberálnej slobody a „drístov o demokracii sa zavádza ťažká totalita“.

TASR | Anna Belousovová

Podľa nej nie je náhoda, že podobné projekty znovu podporuje Soros. „Ten istý Soros, ktorý je dobrý priateľ Šimečku staršieho. Nie je náhoda, že práve tento Šimečka si nedávno dovolil šovinistické urážky na adresu slovenského národa. Slovákov nazval ”malým, zbabelým národom, ktorý nikdy nebojoval“.

Ďalej si myslí, že nie je náhoda, že práve Šimečka mladší zvoláva demonštrácie a vyhráža sa použitím tvrdších metód.

„Mali by sme už všetci konečne poriadne otvoriť oči a zamyslieť sa nad tým, čo sa deje a čo sa chystá. Zámerné šírenie nenávisti medzi národmi, zavádzanie totalitných praktík, zastrašovanie, ku ktorému môžeme rátať aj vytváranie zoznamov nepriateľov, prenasledovanie ľudí za názor, to tu už predsa bolo pred viac ako 80 rokmi“, dôrazne varuje pred opakovaním totalitných praktík.

Dodáva, že ľudstvo zaplatilo strašnú cenu za lekciu histórie, kam môže viesť nacizmus a jeho choré myšlienky.

TATA ŠIMEČKA nám ukázal, kde je sever: SLOVÁCI SÚ MALÝ ZBABELÝ NÁROD, ktorý nikdy poriadne nebojoval (VIDEO)
Martin Milan Šimečka, označujúci Slovákov, voliacich podľa svojho presvedčenia za lúzu, svine oblečené v ľudskej koži vo svojom „preslove“ za prítomnosti takých intelektuálnych es ako sú Leško, Tódová či Kostolný, klipkajúc očami so smädnou tvárou... Čítať ďalej
03 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik