TRETIA SVETOVÁ VOJNA DO NOVEMBRA! - ohromil Donald Trump
05 | 02 | 2024 I Diana Zaťková

Zatiaľ to vyzerá, že kandidátom republikánov na prezidenta USA bude Donald Trump. Bývalý prezident nedávno prehovoril v televízii Fox News, kde sa venoval svojim plánom po zvolení, napríklad uzavretí hraníc a deportácii nelegálnych migrantov. A povedal tiež, že do volieb je ešte dlhá doba. Dovtedy kvôli svojej nekompetentnosti môže Biden ešte stihnúť rozpútať tretiu svetovú vojnu, informujú české Parlamentní Listy.

 

Trump sa domnieva, že republikánsku nomináciu vyhrá s prehľadom vzhľadom na to, že zatiaľ s prehľadom vyhral všetky štáty. Spochybnil, že by politicky nevyhranení a nezávislí boli proti Trumpovi. Myslí si, že chcú tiež dobrú ekonomiku aj bezpečné hranice, a pripomenul, že také hranice ako teraz USA nikdy nemali, tj že cez ne prúdia milióny ľudí z Latinskej Ameriky. Ohľadne svojej protivnice Nikki Haleyovej poznamenal, že najväčšiu šancu mala vyhrať v štáte New Hampshire, kde za ňu hlasovali aj demokrati, a rovnako o 13 % prehrala.

Tiež poznamenal, že poznámka o tom, že bude diktátor, bola žartovná. Hodlá sa zamerať najmä na energetiku, kde svoj prístup opísal ako „kopej, zlato, kopej“, teda podpora pre ropný a plynový priemysel. A na už spomínanú ochranu hraníc. Nelegálnych migrantov chce deportovať.

Pri tejto príležitosti spomenul prezidenta Eisenhowera, ktorý tiež deportoval nelegálnych migrantov. „Keď ich vysadili pri hraniciach, tak sa vrátili. Keď ich vysadili 2000 míľ od hraníc, tak sa už nevrátili,“ vyhlásil Trump a dodal, že sa už nemôže opakovať to, čo sa stalo v New Yorku, teda že gang nelegálnych migrantov zbije policajtov.

TRUMP v prieskumoch naberá na sile, BIDENOVI neustále ubúdajú (VIDEO)
V prieskume, ktorý vo štvrtok zverejnila stanica CNN, vedie bývalý prezident Donald Trump nad súčasnou hlavou štátu Joeom Bidenom, ako uviedol portál ceskenoviny.cz. Momentálny prezident čeliaci mnohým vnútroštátnym problémom, najmä kríze na... Čítať ďalej
02 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Okrem toho sa chce zamerať aj na obchodné súperenie s Čínou, rovnako ako minule chce používať clá a sankcie. Trump vyhlásil, že sa Si Ťin-pchingom vychádzal skvele, keď bol v úrade a že vtedy Čína Ameriku rešpektovala. Dostal otázku, či by zasiahol, keby Čína napadla Taiwan. Na to odmietol odpovedať s tým, že to by obmedzilo jeho vyjednávacie možnosti. „O týchto veciach nehovorím, oni vedia, čo robím a za čím si stojím, a nebudeme mať problém,“ povedal ešte k Číne.

Tretia svetová vojna? Pokojne do novembra

Vyjadroval sa aj k Iránu a útoku na americkú základňu v Sýrii, blízko hraníc s Jordánom. Vyhlásil, že keď bol prezidentom, tak odvetný útok za zabitie generála Solejmáního bol nahlásený a bol schválne cielený tak, aby nedošlo k poškodeniu. Teda že mal aj rešpekt Iránu. Čo sa týka súčasnej situácie, Trump uviedol, že bude potrebné byť oveľa tvrdšie, aby sa vojna ďalej neprehlbovala, ale podľa neho by Biden nemal hovoriť, čo urobí. A poznamenal, že Biden aj tak nerozhoduje, to robí niekto iný. Pri Iráne si je istý, že bude mať jadrové zbrane, čo zmení vyjednávanie a za to viní Bidena.

Došlo aj na tému výberu viceprezidenta. Bývalý prezident spomenul senátora Tima Scotta, no kandidátov na túto pozíciu je vraj veľa. Poprel však, že by kontaktoval Roberta F. Kennedyho mladšieho. Pokiaľ ide o to, že okolo neho budú ľudia, ktorí ho budú chcieť využívať, Trump sa domnieva, že to sa stáva každému prezidentovi a argumentoval, že on na rozdiel od ostatných takých ľudí vyhodil. Uviedol, že pod ním sa Republikánska strana mení, vraj ho chce podporiť aj líder senátnych republikánov Mitch McConnel. Povedal, že môže „flipnúť“ (teda dostať na svoju stranu – pozn. red.) aj tradične demokratický New York alebo aj iné štáty vzhľadom na to, aká zlá je situácia ohľadom kriminality.

Prezidenti Trump a Biden . Reprofoto FB (@newseveryhourly.blogspot.com)

„Táto krajina upadá, tento národ upadá a je to kvôli nekompetentným ľuďom, ako je Biden. Kto chce otvorené hranice? Kto chce vysoké úrokové miery? Kto chce zlé vzdelanie? Kto chce toto všetko? Kto chce woke (progresistickú) armádu?“ pýtal sa Trump a dodal, že je mu česť byť obžalovaný, pretože to robí kvôli ľuďom. Zvažoval aj ďalších kandidátov, ktorí by proti nemu mohli nastúpiť. Napr. guvernéra Kalifornie Gavina Newsoma, ale ten by vraj bol ľahký súper kvôli tomu, aká zlá je situácia v Kalifornii.

Podľa Trumpa je deväť mesiacov dlhá doba a do novembra ešte môže vypuknúť tretia svetová vojna. „Pretože tam máme niekoho, kto tú prácu nerobí poriadne. Nemá rešpekt vo svete, smejú sa mu,“ zhrnul prezidentstvo Joea Bidena.

Mier má podľa Orbána meno: Donald Trump
Donald Trump je jediným vodcom v Spojených štátoch alebo Európe, ktorý je „dostatočne silný“ na to, aby ukončil vojnu na Ukrajine, uviedol Viktor Orbán v čase, keď sa blíži druhé výročie ruskej invázie. „Mier má meno, meno Donalda Trumpa,“ povedal... Čítať ďalej
03 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik