Pellegrini v NEMOM ÚŽASE: Šimkovičová sa ODVOLÁVAŤ NEBUDE! Opozícia totiž nevie napočítať ani do 30 (VIDEO)
05 | 02 | 2024 I Diana Zaťková

Tak takto vyzerá profesionalita opozície v praxi! Hovoria o odvolaní ministerky Martiny Šimkovičovej a pritom ani nevedia, koľko podpisov je potrebných na zvolanie mimoriadnej schôdze, aby sa tak stalo. Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini iba krúti hlavou nad amatérčinou opozície, ktorá sa prejavuje na každom kroku.

Peter Pellegrini  nezvolá mimoriadnu schôdzu na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej. "Práve som podpísal dokument, ktorý som vo svojej funkcii ešte nepodpisoval. Od piatku sa pozerám na opozičný návrh na vyslovenie nedôvery ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej, ktorý  predložili poslanci SaS a PS a nestačím sa čudovať. Ako počítame, tak počítame, pod návrhom je len 28 podpisov, " uviedol šéf parlamentu.

"Každý poslanec v parlamente by mal vedieť, že návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi musí zo zákona obsahovať minimálne 30 podpisov poslancov. A keďže ani cez víkend neprišiel návrh, ktorý by to spľňal, musím dnes podpísať rozhodnutie v ktorom konštatujem, že tento opozičný návrh nesplňuje podmienky dané ústavou," skonštatoval líder Hlasu-SD.

"Do budúcna odkazujem pánom a dámam z opozície, aby sa naučili pravidlá platné v NR SR," dodal Peter Pellegrini.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik