I keď opozícia pohorela, Nvotová odkazuje Šimkovičovej: BOJUJEME, NEVZDÁVAME TO! (VIDEO)
05 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Dorota Nvotová (Demokrati) si myslí, že ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nom. SNS) za sto dní vo svojej funkcii neurobila nič a predsa dokázala veľa. Umelkyňa tvrdí, že Šimkovičovej „homofóbne“ výroky sú len zásterkou jej neschopnosti a autokratických chúťok. Demokratka Nvotová vo videu na Facebooku ponúka prehľad toho, čo Šimkovičová neurobila, no dokázala. Lenže oni dokázali urobiť petíciu so 180-tisíc podpismi a pôjdu ďalej.

Umelkyňa z Demokratov tvrdí, že Šimkovičová je v rámci tejto vlády rekordérkou v homofóbnych vyjadreniach.

„Touto svojou LGBTI agendou zastiera svoje autokratické činnosti, ktoré robí, alebo plánuje robiť,“myslí si Nvotová. Medzi ne patria pokusy o zlúčenie umeleckých fondov.

Nvotová takmer v slzách: NEDOVOLILI JEJ VYJSŤ NA PÓDIUM!
Hoci mali vynikajúcu štartovaciu čiaru, Demokrati ju nevyužili, v parlamentných voľbách pohoreli a dnes sa od nich dištancujú aj tí, ktorým sa doslova tlačia do priazne. Naposledy to pred týždňom okúsila Dorota Nvotová, keď bola na bratislavskom... Čítať ďalej
27 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

„Pokúša sa o to, aby mohli byť riaditelia múzeí, galérií a iných kultúrnych inštitúcií akokoľvek, kedykoľvek odvolávaní bez udania dôvodu a rovnako aj vymenovávaní bez akéhokoľvek transparentného výberového konania,“vyčíta Nvotová ministerke. Nvotovej mohol niekto povedať, že keď boli (aj) Demokrati pri vláde, minimálne s tými výberovými konaniami nemal problém napríklad Roman Mikulec pri policajnom prezidentovi.

Tam však Nvotová nekončí a ministerke vyčíta zlúčenie Kunsthalle so Slovenskou národnou galériou, no dokázala toho neskutočne veľa?

„Bude sa pokúsiť...,“ presne týmto slovným zvratom Nvotová oznámila, že ministerka má v úmysle ovládnuť RTVS rozdelením na rozhlas a televíziu. Umelkyňa pripomína, že kým inde spája, napríklad fondy, verejnoprávne médium chce rozdeliť. Napriek tomu, o aké všelijaké rozdelenia sa podľa Nvotovej ministerka usiluje, oni sa budú už len a len spájať.

„Pod výzvy, memorandá a iné rôzne veci, napríklad na zhromaždeniach, protestoch a keď bude treba, aj štrajkoch,“ hrozí umelkyňa.

Očakáva sa ďalšia mimoriadna schôdza! Chcú odvolať ministerku Šimkovičovú
Poslanci Národnej rady (NR) SR sa vrátia do lavíc opäť v utorok (6. 2.). V rokovaní na 9. schôdzi by mali pokračovať diskusiou o vládnej novele Trestného zákona, ktorá je aktuálne v druhom čítaní a ktorej sa poslanci venujú v skrátenom... Čítať ďalej
04 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

„Ale viete, čo sme dokázali my? My sme ľudia, dokázali urobiť výzvu, pod ktorú sa podpísalo vyše stoosemdesiat tisíc ľudí na jej odstúpenie,“chváli sa Nvotová. Ministerke pritom vyčíta trestné oznámenie, pričom ona očakávala Šimkovičovej „sebareflexiu“.

„Takže bojujeme ďalej a nenecháme jej to,“ sľubuje na záver Nvotová.

Facebook / Martina Šimkovičová

Pellegrini: Šimkovičová sa ODVOLÁVAŤ NEBUDE! 

Tak takto vyzerá profesionalita opozície v praxi! Hovoria o odvolaní ministerky Martiny Šimkovičovej a pritom ani nevedia, koľko podpisov je potrebných na zvolanie mimoriadnej schôdze, aby sa tak stalo. Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini iba krúti hlavou nad amatérčinou opozície, ktorá sa prejavuje na každom kroku.

Peter Pellegrini  nezvolá mimoriadnu schôdzu na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej. "Práve som podpísal dokument, ktorý som vo svojej funkcii ešte nepodpisoval. Od piatku sa pozerám na opozičný návrh na vyslovenie nedôvery ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej, ktorý  predložili poslanci SaS a PS a nestačím sa čudovať. Ako počítame, tak počítame, pod návrhom je len 28 podpisov, " uviedol šéf parlamentu.

"Každý poslanec v parlamente by mal vedieť, že návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi musí zo zákona obsahovať minimálne 30 podpisov poslancov. A keďže ani cez víkend neprišiel návrh, ktorý by to spľňal, musím dnes podpísať rozhodnutie v ktorom konštatujem, že tento opozičný návrh nesplňuje podmienky dané ústavou," skonštatoval líder Hlasu-SD.

"Do budúcna odkazujem pánom a dámam z opozície, aby sa naučili pravidlá platné v NR SR," dodal Peter Pellegrini.

AKTUALIZOVANÉ Fico odkazuje opozícii: BLAMÁŽ A HANBA! (VIDEO)
Šimkovičovú by sme aj tak neodvolali, má zdravé názory! Koalícia stojí za šéfkou rezortu kultúry Martinou Šimkovičovou (nominantka SNS). Vyplýva to z vyjadrenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD). To, že pod návrhom PS a SaS na zvolanie mimoriadnej... Čítať ďalej
05 | 02 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik