Gyimesi: BOLA SI ČAPUTOVÁ V USA PO FUNKCIU?
05 | 02 | 2024 I Eka Balašková

…ALEBO RIEŠILA LEN VYPÍNANIE NEPOHODLNÝCH NÁZOROV? Návštevu prezidentky Zuzany Čaputovej na severoamerickom kontinente, presnejšie v USA, pozorne sleduje aj podpredseda mimoparlamentnej Aliancie Győrgy Gyimesi. Na Facebooku zauvažoval, či si v Spojených štátoch Amerických bola pre funkciu, alebo šla len riešiť vypínanie nepohodlných názorov.

Od 29. januára je prezidentka Zuzana Čaputová na oficiálnej návšteve v Kanade, v piatok 2. februára sa presunula do Spojených štátov. Tu zotrvá do pondelka, 5. februára. Győrgy Gyimesi registruje aj jej stretnutia, v rámci ktorých „vyškolila“ aj viceprezidentku jednej zo sociálnych sietí v zmysle, že Slovensko v rámci tejto siete potrebuje väčšiu cenzúru. Gyimesi nechápe, že slovenským médiám to nijako neprekáža. Nerozumie tiež, aký význam mala celá prezidentkina cesta, no tu konštatuje, že čas ukáže.

Školila v duchu vlastnej definície nenávisti

„Prezidentka Čaputová sa zajtra vráti zo služobnej cesty po Kanade a Amerike, kde po rôznych recepciách školila Kanaďanov a Američanov z demokracie, stretla sa s podnikateľmi zo Silicon Valley, odovzdávala ocenenia a nechala sa počuť aj v súvislosti s nenávistnými prejavmi na internete. Na tom by, samozrejme, nebolo nič zlé, pokiaľ by si pojem nenávisť nedefinovala podľa dnešnej liberálno-progresívnej mantry: nenávisťou je všetko, čo je v rozpore s našim presvedčením,“píše niekdajší poslanec a súčasný podpredseda mimoparlamentnej strany Aliancia.

Prezidentka Čaputová kritizovala YouTube
YouTube má pre Slovensko päť moderátorov obsahu, čo je menej v porovnaní s inými, podobne veľkými krajinami. Počet moderátorov pre jednotlivé jazyky zverejnil Google po prijatí európskeho zákona o digitálnych službách. Uviedla to prezidentka SR... Čítať ďalej
04 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Stihla sfúknuť aj vedenie YouTube

„Slovensko je malý trh, ale je dôležité, aby slovenskí používatelia digitálnych platforiem mali garantovanú rovnakú pozornosť a bezpečnosť ako tí z veľkých krajín," povedala Čaputová pri stretnutí s viceprezidentkou spoločnosti YouTube Leslie Millerovou v San Franciscu. Na stretnutí spolu hovorili aj o dodržiavaní záväzkov pri obsahu v slovenskom jazyku.

„YouTube je z hľadiska počtu užívateľov najväčšia sociálna sieť na Slovensku a má významnú zodpovednosť v boji proti nenávistným prejavom, najčastejšie voči dievčatám a ženám, proti výzvam k násiliu alebo v oblasti duševného zdravia mladých ľudí," skonštatovala prezidentka.

A naša tlač nič?

„V centrále YouTube dokonca cepovala viceprezidentku tejto sociálnej siete, prečo slovenské texty moderuje len 5 ľudí. Keď Angela Merkelová naposledy spravila čosi podobné, médiá tým postavila do pozoru, že čo si to dovoľuje. Bude sa aj naša tlač pýtať, prečo je toto potrebné na prezidentskej úrovni?!,“pýta sa rozhorčený Gyimesi.

Načo to všetko...?

Tu sa Gyimesi v podstate pýta to známe „v koho je to prospech“. Celé by mu to dávalo význam, keby sa opätovne uchádzala o prezidentský úrad. Dalo by sa to vnímať ako predvolebná kampaň, lenže Zuzana Čaputová už nekandiduje.

György Gyimesi/TASR | György Gyimesi

„Možno je to súčasť americkej kampane, po ktorej sa neskôr dozvieme, čo prezidentke ponúkli? Skôr či neskôr bude aj v tejto veci jasno. Dovtedy, skoré uzdravenie,“ praje na záver Gyimesi prezidentke.

Žitná opäť boduje: Kajúcnici Imrecze a Suchoba KLAMALI, zistil novinár! A NAKA ho dala SLEDOVAŤ... (VIDEO)
Toto tí ľudia na námestiach jednoducho vidieť nechcú! Vo štvrtok, 1. februára Ministerstvo spravodlivosti zverejnilo brožúru, v ktorej zmapovalo 141 porušení právneho štátu v období rokov 2020-2023. Jedným z tých, ktorí sa v brožúre spomínajú, ako... Čítať ďalej
05 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik