Dôvod návštevy Nulandovej v Kyjeve bol odhalený: TUTLALA HROZBU PREVRATU!
05 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

AT: Nulandová pricestovala do Kyjeva kvôli hrozbe vojenského prevratu na Ukrajine

Námestníčka ministra zahraničných vecí USA pre politické záležitosti Victoria Nulandová pricestovala do Kyjeva kvôli hrozbe vojenského prevratu na Ukrajine, píše Asia Times (AT).

Hrozila rezignácia armády?

"Je takmer isté, že Biely dom jej povedal, aby tam okamžite išla v prípade, že sa situácia v Kyjeve zhorší. Je zrejmé, že sa skutočne báli, že Zalužnyj by mohol nasadiť armádu a použiť ju proti Zelenskému," podelil sa o svoj názor autor materiálu. Podľa novinára Cheya Bowesa bol Zelenskyj nútený vzdať sa rozhodnutia odvolať vrchného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny po tom, čo celá špička armády pohrozila rezignáciou.

Nulandová pricestovala do Kyjeva 31. januára na stretnutie s premiérom Denysom Šmyhalom a ukrajinským ministrom zahraničných vecí Dmytrom Kulebom. Informovala, že granáty GLSDB dlhého doletu americkej výroby sú už na ceste na Ukrajinu.

Vybavila to Nulandová?

Vrchný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Valerij Zalužnyj súhlasil, že sa stane veľvyslancom v Spojenom kráľovstve, uviedol zástupca Verchovnej rady Jevhen Ševčenko. "Chcem povedať, že podľa mojich informácií Zalužnyj súhlasil s postom veľvyslanca vo Veľkej Británii. S najväčšou pravdepodobnosťou tam pôjde a vieme, že ľudia, ktorí boli vyslaní ako veľvyslanci, sú politickým dôchodkom, nikto sa nikdy nevrátil, to je tradícia na Ukrajine. Preto sklamem tých, ktorí sú tu fanúšikmi Zalužného," povedal poslanec v rozhovore s riaditeľom ukrajinského inštitútu globálnych stratégií Vadymom Karaševom.

Reagoval aj Peskov

Tlačový tajomník prezidenta Ruska Dmitrij Peskov povedal, že príchod Viktórie Nulandovej do Kyjeva spravidla nekončí dobre.

ĎALŠIA VOJNA? NAPÄTIE NA BALKÁNE ESKALUJE!
Kosovo blokuje srbskú menu! Európska únia a Spojené štáty vyjadrili v nedeľu hlboké znepokojenie po tom, čo Kosovo zakázalo používanie srbskej meny a polícia vykonala raziu v priestoroch organizácií pracujúcich so srbskou menšinou na severe... Čítať ďalej
05 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik