OBROVSKÁ BLAMÁŽ PS a SaS: To čo sú za MENTÁLNE NEMEHLÁ, prepánajána? - pýta sa Blaha
05 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

PROGRESÍVNE SLOVENSKO CHCELO VLÁDNUŤ A NEVIE ANI NARÁTAŤ DO TRIDSAŤ! Podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (Smer-SSD) svoj telegramový príspevok začína presne tak, ako sa začína množstvo vtipov – otázkou „Viete čo je to...?“ V prípade Blahu ide o otázku, či vieme, čo je to maximálna hlúposť. Autor príspevku si vzápätí aj odpovedá: „Odovzdať 28 podpisov na mimoriadnu schôdzu NR SR o odvolávaní ministerky Martiny Šimkovičovej (nom. SNS), aj keď vieš, že podľa zákona ich musíš odovzdať 30.“ Tu však končí každý pokus o vtip.

Mimoriadnu schôdzu na odvolanie ministerky kultúry predseda parlamentu Peter Pellegrini nezvolá. Ľuboš Blaha vo svojom príspevku na Telegrame pokračuje už vo vážnom tóne – nechápe, ako chceli vládnuť, keď na odvolávanie ministerky kultúry nevyzbierali ani potrebných 30 podpisov, hoci v opozícii ich je ďaleko viac. Nešetrí ani poslankyne, ktoré návrh na Šimkovičovej odvolanie avizovali, či aktivistov na ministerstve kultúry. Nedostatok podpisov pod návrh mimoriadnej schôdze považuje za strašnú hanbu, rovnako, ako nedávnu petíciu.

Dva podpisy chýbajú

Peter Pellegrini nezvolá mimoriadnu schôdzu na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej. „Práve som podpísal dokument, ktorý som vo svojej funkcii ešte nepodpisoval. Od piatku sa pozerám na opozičný návrh na vyslovenie nedôvery ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej, ktorý  predložili poslanci SaS a PS a nestačím sa čudovať. Ako počítame, tak počítame, pod návrhom je len 28 podpisov," uviedol šéf parlamentu.

Pellegrini v NEMOM ÚŽASE: Šimkovičová sa ODVOLÁVAŤ NEBUDE! Opozícia totiž nevie napočítať ani do 30 (VIDEO)
Tak takto vyzerá profesionalita opozície v praxi! Hovoria o odvolaní ministerky Martiny Šimkovičovej a pritom ani nevedia, koľko podpisov je potrebných na zvolanie mimoriadnej schôdze, aby sa tak stalo. Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini... Čítať ďalej
05 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Mentálne nemehlá

„Tomu sa až nechce veriť. Progresívne Slovensko sa hrá na to, ako skvele by tu vládlo a oni ani nevedia narátať do 30. Spojili sa so Saskou, čiže dokopy majú ďaleko viac než potrebných 30 podpisov - oni ale zbabrali aj takúto samozrejmosť, že mať dosť podpisov na mimoriadku. To čo sú za mentálne nemehlá, prepánajána? Pata a Mata slovenského parlamentu, Jaurová a Plaváková, si tam robili fotečky, na ktorých sa tvárili ako Misery s motorovou pílou, ale zabudli si prerátať počet,“ konštatuje Blaha.

Jaurová, foto: TASR | Jaurová je jednou z aktérok odvolávania

Stratení v parlamente

„A títo chceli vládnuť. Nevedia ani len v súlade so zákonom zvolať mimoriadnu schôdzu... Veľkou otázkou je, či už za tie tri mesiace v parlamente vôbec zistili, kde sú toalety. Za toto vás vaši sponzori nepochvália, Progresívci. To, čo vy ste dokázali, to sa až nedá zmrviť. Môžeme vám na klub poslať detské počítadlo? Vaši oligarchovia už mali pripravenú mediálnu kampaň, veľké články v Denníku N aj v Smečku, všetko bolo pripravené a bum, oni si, teliatka, nezrátajú podpisy,“ žasne poslanec.

Pamela neprišla!

„Dnes už v rámci pripravenej mediálnej akcie nabehli na rezort kultúry aj opoziční aktivisti, aby doniesli krabice s internetovými akože-podpismi, vraj 188 tisíc, vrátane Pamely Anderson. Zlé jazyky hovoria, že väčšina mužov dnes na miesto prišla iba preto, lebo dúfali, že príde osobne aj sexi Pamela. Nevydalo. Keď videli, že namiesto Pamely došla Plaváková s Jaurovou aj so svojimi vražednými pohľadmi, v panike sa rozutekali preč, legenda hovorí, že už sú pri Viedni a stále ich nikto nevie zastaviť,“ nepokryte sa vysmieva Blaha.

PS a SaS podali návrh na odvolanie Šimkovičovej z postu ministerky kultúry
Opozičné PS a SaS vyzbierali a podali podpisy potrebné na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR, na ktorej chcú odvolávať ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú (nominantka SNS). "Nejde iba o jej poburujúce výroky na adresu kultúry... Čítať ďalej
02 | 02 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

A zase tie čísla a symboly

„Mimochodom, NAKA by mala začať skúmať, či to 88 v počte podpisov nie je nacistický symbol, však už aj také tu bolo... Progresívci zjavne nerešpektujú demokratické voľby a ešte sa aj oháňajú 88-čkou, podozrivé, nie?  Ale vážne. My samozrejme stojíme za Martinou Šimkovičovou a držíme jej palce, aby všetky tie dúhové mimovládky a bratislavské kaviarne odstrihla od štátnych peňazí. Dosť bolo cucania štátu, slniečka. Ale je neuveriteľné, že opozícia nedokáže ani len zozbierať dosť podpisov na jej odvolanie, hoci 30-tkou disponuje PS-ko, aj keby do toho išlo samé. To je strašná hanba,“ myslí si podpredseda parlamentu.

Facebook / Martina Šimkovičová

A nezabudol ani na nedávnu petíciu

„A oháňať sa internetovými akože-podpismi, to je nový level úbohosti. Nejako to odflákli, slniečka, to nevedia zozbierať normálnu petíciu? Keď sme my v Smere zozbierali 406 tisíc podpisov pod referendum za predčasné voľby, bola to normálna zákonná petícia a nie žiadne internetové Pamely Anderson. Podpredsedníčka PS Čaputová nám aj tak referendum zarezala. Prečo by mal brať niekto vážne internetové trapošiny, keď Progresívci kašľali aj na 406 tisíc reálnych ľudí? Takéto politické faux pas, aké dnes predviedla opozícia, to sa len tak nevidí - Martina Šimkovičová sa musí výborne zabávať na tom, akí sú neschopní,“ uzatvára Blaha, ktorý sa, nepochybne, tiež zabáva...

Ministerka kultúry M. Šimkovičová má plnú podporu nielen od SNS, ale aj od ľudí
Šimkovičová ide do boja s plnou podporou nielen svojho straníckeho šéfa, ale podporu jej vyjadrili aj bežní občania Predseda SNS a podpredseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko deklaroval, že ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka... Čítať ďalej
02 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik