Prezidentka ruší program! Nakazila sa!
04 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová mala pozitívny test na COVID-19. Zrušila preto v nedeľu v Pittsburghu program posledného dňa svojej pracovnej cesty v USA.

Na univerzite v Pittsburghu mala naplánované stretnutie s krajanskou komunitou a s predstaviteľmi fraternalistických združení, ktoré podporujú Program slovakistických štúdii na univerzite.

Okrem toho mala maliarovi, grafikovi a vedúcej osobnosti amerického hnutia pop-art Andymu Warholovi udeliť in memoriam štátne vyznamenanie Rad Bieleho dvojkríža II. triedy za mimoriadne šírenie dobrého mena SR v zahraničí.

"Vyznamenanie, ktoré mal prevziať počas slávnostnej ceremónie v Múzeu Andyho Warhola jeho synovec Donald Warhola, odovzdá v zastúpení prezidentky veľvyslanec SR v USA Radovan Javorčík v náhradnom termíne," priblížil hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Doplnil, že vzhľadom na zdravotný stav prezidentka zároveň ruší aj svoj pracovný program po návrate na Slovensko na najbližšie dni.

Slovenská hlava štátu vycestovala na štátnu návštevu do Kanady v pondelok (29. 1.). Navštívila Ottawu a Toronto. Potom sa presunula na pracovnú cestu USA, konkrétne do San Francisca a Pittsburghu. Na Slovensko sa vráti v pondelok (5. 2.), ako sa pôvodne plánovalo.

PERFEKTNÁ ministerka Saková v diskusii s Michalom Šimečkom z PS
Strana Hlas-SD v parlamente podporí pozmeňujúci návrh Tibora Gašpara (Smer-SD) k novele Trestného zákona. Vicepremiérka a ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) v diskusnej relácii TV Markíza Na telo uviedla, že poslanci Hlasu nebudú mať... Čítať ďalej
04 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik