POZOR! ĎALŠIE VAROVANIE! TU hrozí ORKÁN!
04 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Na Slovensku naďalej platia výstrahy pred vetrom aj vetrom na horách. Na hrebeňoch Tatier v pondelok (5. 2.) platí najvyšší, tretí stupeň výstrahy. Vietor tam môže nárazovo dosiahnuť rýchlosť 160 až 180 kilometrov za hodinu, čo predstavuje mohutnú víchricu až orkán. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na webe.

V nedeľu večer treba so silnejším vetrom počítať vo väčšine Bratislavského kraja a v okresoch Dunajská Streda, Galanta a Trnava, kde platia výstrahy prvého stupňa do 21.00 h. Rovnako v okresoch Kežmarok a Poprad, kde platia až do pondelka.

Zároveň naďalej platia výstrahy pred vetrom na horách. Druhý stupeň meteorológovia vydali pre okresy Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš a Tvrdošín. Prvostupňová výstraha až do pondelka večera platí v okresoch Žilina, Ružomberok, Námestovo, Martin, Dolný Kubín a Banská Bystrica. Tretí stupeň výstrahy je v pondelok vydaný pre okresy Poprad, Liptovský Mikuláš, Tvrdošín a Brezno.

Výstrahy pred vetrom v nižších polohách sa v pondelok rozšíria. Do 17.00 h sú vydané výstrahy prvého stupňa pre celý Bratislavský, Trenčiansky, Nitriansky a Trnavský kraj. Rovnako pre okres Liptovský Mikuláš. V okresoch Kežmarok a Poprad platí od 3.00 do 20.00 h druhostupňová výstraha, po 20.00 h prvostupňová.

VAROVANIE: Pozor na podvodné mobilné aplikácie!
Automatické sťahovanie aplikácií vás môže pripraviť nielen o priestor v mobile, ale i o súkromné informácie a môže sa dokonca manipulovať s vašimi peniazmi. Preto pozor na všetko, čo stiahnete do svojho mobilu, varuje Slovenská... Čítať ďalej
04 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik