Monika Beňová si brutálne podala Michala Šimečku a Remišovú
04 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová

Europoslankyňa Monika Beňová v príspevku na sociálnej sieti reaguje na politické debaty. Konkrétne na Michala Šimečku (PS), ktorého si Beňová brutálne podala a na Veroniku Remišovú, ktorá sa okrem zverejneného hesla do služobného počítača, podľa Beňovej ničím iným, výrazným, nepreukázala.  

Europoslankyňa Monika Beňová rozobrala na drobné politické diskusie, v ktorých sa stretli  Denisa Saková, ministerka hospodárstva SR, Hlas-SD a Michal Šimečka, podpredseda NR SR, predseda hnutia Progresívne Slovensko. A Tomáš Taraba, podpredseda vlády SR a minister životného prostredia SR, nominant SNS a Veronika Remišová, poslankyňa NR SR, hnutie Slovensko.

Beňová si v úvode podala Michala Šimečku

"Začnem M. Šimečkom a jeho výmyslami či skor snahou o vyviňovanie sa, ohľadom tlaku opozičných poslancov či už priamo na Európsku komisiu, alebo rezolúcie proti Slovenskej republike. V prvom rade, barlička v podobe komisárky Jourovej je smiešna, nakoľko komisármi komunikujúcimi s ministerstvom spravodlivosti a teda so slovenskou vládou sú komisár Didier Reynders ( spravodlivosť) a Ylva Johannsonova ( vnútorné záležitosti) Věra Jourová je mimo celej tejto agendy a jej primitívne vyhrážky prekračujú nielen rámec jej kompetencií, ale najma jej schopnosti a objektívnosti. Opozícia na Slovensku ju využíva ako svoju hlásnu trúbu na roznych bezvýznamných konferenciách a v “rozhovoroch” pre médiá, ktoré jej cielene kladú otázky o Slovensku. M. Šimečka to musí vedieť a bez hanby zneužíva toto dohodnuté divadlo v debate," uviedla na sociálnej sieti europoslankyňa.

Európska prokuratúra ani Európska komisia podľa Beňovej nemajú kompetenciu “pohroziť” členským štátom. "Obe inštitúcie musia čakať na ukončenie legislatívneho procesu a následne, v pripade že majú jasný dokaz že je ohrozené právo EÚ, požiadajú členský štát a prípadnú úpravu. Taká je realita," vysvetľuje Beňová.

"Je pre mňa neakceptovateľné, ako sa PS pokútne snaží vyvolávať hystériu nielen u nás na Slovensku, ale aj v európskych inštitúciach. Je to nehanebné a použilvajú nato rovnaký scenár, akým likvidovali Maďarsko či Poľsko," dodáva tiež europoslankyňa Beňová.

A dodáva, že "...je to najma “zásluhou” Progresívneho Slovenska, že proti Slovensku boli v končiacom legislatívnom období EP prijaté už dve nenávistné rezolúcie."

Michal Šimečka podľa Beňovej rovnako vie, že to čo predvádzajú v NR SR by NIKDY v EP nemohli robiť.

"Žiadne obštrukcie. Debata trvá maximálne dve hodiny a to či niekto vystúpi s faktickou poznámkou je výlučne na rozhodnutí predsedajúceho. V každom prípade sa striktne prihliada k času, ktorý je na debatu stanovený," zdôrazňuje Beňová.

"Presne takto vyzerá ich falošbá dvojtvárnosť," konštatuje na adresu Michala Šimečku a progresívcov.

PERFEKTNÁ ministerka Saková v diskusii s Michalom Šimečkom z PS
Strana Hlas-SD v parlamente podporí pozmeňujúci návrh Tibora Gašpara (Smer-SD) k novele Trestného zákona. Vicepremiérka a ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) v diskusnej relácii TV Markíza Na telo uviedla, že poslanci Hlasu nebudú mať... Čítať ďalej
04 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Beňová sa vyjadrila aj k Veronike Remišovej

"K debate T. Tarabu s V. Remišovou snáď len toľko, že to bola nejneúspešnejšia členka všetkých týc “vlád”, ktoré tu boli od 2020 do 2023. Okrem trápneho pexesa sa vlastne a hesla do vlastného počítača či opakovanej neschopnosti povedať aká je výška daní na Slovensku ničím iným neprejavila. Z úradu jej postupne všetci odborníci odišli, nikto s ňou nevydržal spolupracovať. Aha, ešte sa kvoli nej rozhádali vtedajšie koaličné poslankyne za SaS a jedna z nich preto druhý raz SaS “opustila," uviedla Beňová.

Europoslankyňa poukázala tiež na to, že ona sama sa vrátila do oľano, z ktorého predtým odišla k A. Kiskovi, aby následne od nej postupne všetci odišli keď sa stala predsedníčkou Za ľudí a skóre svojho predsedníckeho úspechu ukončila pekným číslom, 2 poslanci. "Kto sa v týchto “odídeniach a návratoch” ešte vyzná, tomu blahoželám," poukazuje Beňová na politické skackanie Remišovej.

Ísť debatovať o čomkoľvek s V. Remišovou je podľa europoslankyne bsolútna strata času.

Zúrivý minister Takáč odkázal Veronike Remišovej
Veronika Remišová bola opäť vo víkendových diskusných reláciách, kde diskutovala s ministrom životného prostredia Tomášom Tarabom (nominant SNS). Najviac energie venovala opäť koalícii. Nie riešeniam, ale kritike. Skritizovala premiéra Roberta... Čítať ďalej
04 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik