MIMORIADNE VAROVANIE! NA SLOVENSKO SA RÚTI NADINE
04 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová

Jitka vystriedala Ishu, Katrin vystriedala Jitku a Nadine vystrieda Katrin. Na Slovensko by mala doraziť už dnes (4.2.), ale veľmi nebezpečná bude v pondelok (5.2). 

Na Slovensko smeruje ďalšia víchrica Nadine.

Silný vietor už bol zaznamenaný na hrebeňoch Tatier, ale v priebehu dňa naberie na intenzite aj na iných miestach. 

“Ešte silnejší vietor nás čaká v pondelok, kedy môžu byť poryvy vetra aj v nižších polohách veľmi nebezpečné,” upozorňuje portál imeteo.

Severozápadný vietor začne silnieť v nedeľu na horách stredného Slovenska a prakticky na celom západnom Slovensku. Večer sa vietor na pár hodín upokojí.

V pondelok ráno začne opäť naberať na sile.

Najnebezpečnejší bude na západnom a strednom Slovensku, kde by poryvy vetra mali dosahovať 15 až 25 m/s (do 90 km/h) a ojedinele na strednom Slovensku na horách a na západe na vyvýšených miestach až 30 m/s (cez 110 km/h).

Takýto vietor je schopný napáchať materiálne škody. 

TOP DUELY! Uvidíte Sakovú, Tarabu, Druckera, aj hviezdy Remišovú a Šimečku
Prehľad hostí vo víkendových diskusných reláciách sľubuje zaujímavé politické duely. Uvidíte členov vlády ministerku Sakovú a ministrov Druckera a Tarabu. Nemôže chýbať ani odborníčka na matematiku, hlavne na percentá, poslankyňa Remišová (bývalé... Čítať ďalej
04 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik