Peter Pellegrini pochoval Korčokovu teóriu hlboko pod zem (VIDEO)
04 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Korčok je možno skúsený diplomat, ale skutočnú váhu prezidentského postu a princíp fungovania v tejto funkcii si vysvetľuje príliš prvoplánovo. Peter Pellegrini venoval svojmu protikandidátovi pár slov

„Ak by mal byť prezident protiváhou voči vláde, tak by som sa pána Korčoka chcel spýtať, čo by hovoril vtedy, ak by bola koalícia Hlas, PS, SaS a KDH. Pán Korčok by musel pravdepodobne vystúpiť pred médiá a povedať, prosím občania, voľte Roberta Fica, lebo vláda potrebuje protiváhu,“ s úsmevom zhodil Peter Pellegrini podozrivú teóriu Korčokovej protiváhy stojacu na veľmi vetchých nohách.

Korčokovu lacnú provokáciu označil Pellegrini za chorú. Pellegrini jednoznačne hovorí o pokoji, súdržnosti a spolupráci. Korčok chce vyvolávať konflikty. Peter Pellegrini spomenul legendu o troch Svätoplukových prútoch.

„Traja najvyšší ústavní činitelia sa musia dať dokopy v prospech krajiny. Prezident musí vláde pomáhať, keď vidí, že robí pre dobro ľudí. Samozrejme ju musí pokarhať keď vidí, že sa vláda spreneverila tomuto poslaniu, alebo ak prestane ľuďom pomáhať. No nemôže byť v trvalom konflikte,“ prízvukuje Pellegrini. Tento trvalý konflikt Korčok iba eufemizuje. Opozíciou má byť opozícia v parlamente, vyvracia Pellegrini Korčokovu amatérsku dezorientáciu. Verí, že by mal byť prezident nad všetkým, mať akýsi nadhľad.

„Tak ako poznám protikandidáta, ktorý bol diplomat vo všetkých vládach, ako mojej, tak vo vláde Roberta Fica, Dzurindu, či Igora Matoviča, čo je podľa mňa najhoršie, ani nemukol, keď sa na Slovensku diali hrozné veci,“ bilancoval Korčokove „aktivity“ Pellegrini. Korčok je jednoducho politik – teoretik, hľadiaci na veci skôr z diaľky ak s nadhľadom. Korčok mlčal, keď na Slovensku Matovič terorizoval našu krajinu a doviedol ju k totálnemu marazmu. Ivan Korčok ako minister bol súčasťou všetkého zla, ktoré sa za dobu Matovičovej tyranie spáchalo.

„Ja si nepredstavujem zahraničnú politiku v tom zmysle, že budeme pritakávať Bruselu, či Spojeným štátom americkým... Predstavujem si zahraničnú diplomaciu, keď prezident dôstojne reprezentuje Slovensko tak ako sa patrí. Aj ja som navštívil Biely dom počas vládnutia Donalda Trumpa. Aj Kremeľ, kde vládne Vladimír Putin. Hovoril som aj s čínskym prezidentom Si-Ťin Pchingom. Hovoril som so všetkými špičkami Európskej únie, takže viem, ako sa robí zahraničná politika a nemienim pri tom robiť hanbu, ale mienim ju robiť dôstojne a mienim s rešpektom reprezentovať krajinu. Ale chcem, aby sme mali prezidenta, ktorý bude hájiť záujmy štátne. Záujmy Slovenskej republiky. Chrániť ľudí, našu ekonomiku, naše pracovné miesta. To sú podľa mňa dva rozdielne svety,“ vysvetlil svoj postoj Pellegrini.

„Korčok ponúka konflikt, ja ponúkam pokoj, Korčokova politika je podmieňujúca sa predstavám Západu, ja hovorím o suverénnej zahraničnej politike, ktorá háji národnoštátne záujmy Slovenska a občanov, ktorí tu žijú,“ zhrnul svoj postoj kandidát na prezidenta, predseda Národnej rady Slovenskej republiky a predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini.

IVAN KORČOK, virtuóz v podržtaškovaní, rýchlo zabúda na jeho politické a osobnostné kotrmelce
Ivan Korčok, ktorý sa nedávno vyjadril na adresu potenciálnych voličov Petra Pellegriniho ako o odpade, keďže tvrdil, že predseda Národnej rady a jeho najväčší súper sa bude musieť pochlapiť a „aktivovať žumpu,“ asi zabudol, že chce byť... Čítať ďalej
30 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik