OZBROJENÝ ÚTOK V PARÍŽI! Útočník pobodal niekoľko ľudí
03 | 02 | 2024 I Diana Zaťková

Na parížskej stanici Gare de Lyon v sobotu (3. 2.) útočník zranil nožom troch ľudí, jeden z nich je zranený vážne. S odvolaním sa na oznámenie polície o tom informovala agentúra AFP. Podozrivého muža policajti zadržali. Motív jeho činu zatiaľ nie je známy.

Podľa predbežnej správy policajnej prefektúry sa útok odohral okolo ôsmej hodiny ráno. Vyžiadal si jedného vážne zraneného, ktorý však nie je ohrozený na živote. Dvaja ľudia utrpeli zranenia ľahké.

„Podozrivý pri čine nič nekričal,“ povedal AFP policajný zdroj. „Polícii predložil taliansky vodičský preukaz, no bol to občan Maroka“ dodal.

„Polícia a záchranné zložky v súčasnosti pracujú v halách jedna a tri, takže sú dočasne neprístupné,“ uviedla francúzska vlaková spoločnosť SNCF na sieti X. „Premávka sa spomalila medzi parížskou stanicou Gare de Lyon a Montargis a medzi Gare de Lyon a Montereau,“ dodala.

AKTUÁLNE V centre Atén explodovala bomba!
Explózia bomby otriasla v sobotu skoro ráno centrom gréckej metropoly Atény, uviedla grécka stanica ERTnews. TASR informuje podľa agentúry DPA. Bomba explodovala v blízkosti banky a sídla tamojšieho ministerstva práce. Podľa polície pri výbuchu... Čítať ďalej
03 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik