Uhrík sa nestíha čudovať: DANKOVE SPRÁVANIE NECHÁPEM! (VIDEO)
03 | 02 | 2024 I Dušan Janek

„Andrej Danko si myslí, že by bol najlepším predsedom parlamentu, najlepším prezidentom, najlepším europoslancom, jednoducho najlepším... všetkým,“ ironizuje vystupovanie predsedu národniarov Milan Uhrík. Jeho správanie nechápe. Tvrdí, že rozpútava vážnu krízu, no na reálnu, konštruktívnu spoluprácu nemá čas.

Predseda hnutia sa čuduje, či niekto rozumie Andrejovi Dankovi. Túto otázku si kladie preto, lebo po dvoch týždňoch, odkedy mu ponúkol kooperáciu Republiky a SNS do eurovolieb zatiaľ neodpovedal. Človek, ktorý hovorí o „vajataní“ Petra Pellegriniho sa nedokázal vyjadriť k veľmi dôležitej otázke, pričom tvrdil, že SNS má reálne záujmy na svojom pôsobení v Europarlamente.

Uhrík tvrdí, že Andrej Danko nemá ani záujem na ich osobnom stretnutí. Rokovanie o SNS, čo sa týka tejto problematiky, ponechal na človeka, ktorý nie je členom jeho strany. Podľa Milana Uhríka iba... vajatá, čiže naťahuje čas a výhovorku.

„Najprv vraveli, že do spoločnej koalície do eurovolieb sa ísť nedá. Chápem, nepoznajú európske záležitosti. Tak som im zákonne ukázal, že sa to dá,“ argumentuje Uhrík. „Veď aj Progresívne Slovensko a Spolu išli v minulých voľbách v koalícii...“ podotkol predseda hnutia Republika. Potom,  podľa neho, Andrej Danko rozprával nezrozumiteľne o tom, že im spoluprácu s Republikou neschvaľuje frakcia SNS. Ibaže SNS v žiadnej europarlamentnej frakcii nie sú, pretože v nich sú europoslanci. Nové frakcie vzniknú až s novým parlamentom. Takto sa podľa Uhríka seriózne pracovať nedá.

Uhrík chápe, že má Andrej Danko okázalejšie ambície, ale mal by aspoň predstaviť lídra eurokandidátky, s ktorým môžu pronárodne orientovaní europoslanci rokovať. Uhrík si však neodpustil poznámku, že verí, že Danko nepredstaví sám seba...

Predseda hnutia Republika upozornil Danka, že ak sa nerozhýbe a nebude „vajatať,“ pôjdu do kandidátky s politikmi, ktorí už o to prejavili záujem. V eurovoľbách totiž pôjde o budúcnosť celoeurópskej politiky, varuje Uhrík. A na Dankove obštrukcie nemajú slovenskí europoslanci podľa Uhríka ani náladu, ani čas. 

Tak už je to jasné! O toto ide liberálom v eurovoľbách
Podpredseda mimoparlamentnej strany Aliancia Győrgy Gyimesi sa teší z priznania liberálov. Tí podľa neho konečne priznali, že chcú eurovoľby využiť na likvidáciu štátov a ich národných záujmov. Asi o každých voľbách sa hovorí, že doteraz nikdy... Čítať ďalej
25 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik