Kollár sa bude opäť uchádzať o post lídra Sme rodina
03 | 02 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Mimoparlamentné hnutie Sme rodina bude mať snem 16. marca, kde sa má voliť predseda. Pre TASR to uviedol šéf hnutia Boris Kollár, ktorý sa bude opätovne uchádzať o predsednícku stoličku. O inom kandidátovi na predsedu zatiaľ nevie. Sme rodina má na sneme rozhodnúť o tom, akého kandidáta na prezidenta podporí.

"Podporíme proslovenského kandidáta, ktorý nebude chcieť odovzdávať ďalšie a ďalšie kompetencie do Bruselu. Takého, ktorý bude mať na prvom mieste záujem našich ľudí, záujem Slovenska v EÚ či v geopolitike," uviedol Kollár pre TASR.

V uplynulom týždni informoval o odchode zo Sme rodina exminister práce Milan Krajniak. V hnutí bol podpredsedom, pred piatimi rokmi kandidoval za Sme rodina na funkciu prezidenta SR. "Veľmi si vážim, že vďaka Borisovi Kollárovi a hnutiu Sme rodina som mohol osem rokov pôsobiť v slovenskej politike. Som presvedčený, že sa nám podarilo urobiť veľa dobrých vecí, ktoré ľuďom a rodinám na Slovensku pomohli a budú pomáhať aj v budúcnosti," napísal na sociálnej sieti. Deklaroval, že nevstupuje do žiadnej politickej strany a ani žiadnu nezakladá.

Hnutie Sme rodina bolo v uplynulom volebnom období súčasťou vládnej koalície. V parlamentných voľbách v septembri 2023 sa do Národnej rady SR nedostalo, získalo 2,21 percenta hlasov.

PREZIDENTSKÉ VOĽBY: Obce začnú od stredy vydávať hlasovacie preukazy 
Obce majú začať vydávať hlasovacie preukazy od stredy (7. 2.). Určené sú pre voličov, ktorí v deň prezidentských volieb nebudú môcť voliť v mieste svojho trvalého bydliska. S preukazom môžu voliť kdekoľvek na Slovensku. O preukaz sa dá požiadať... Čítať ďalej
03 | 02 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik