Hlas ľudu: Dag Daniš to povedal rovno - Čaputová roky zlyhávala, hrala politické hry
03 | 02 | 2024 I Mária Škultétyová

Celé päťročné obdobie jej vládnutia sme boli svedkami toho, ako z nej médiá urobili modlu, bohyňu pravdy a spravodlivosti. Kto sa odvážil kriticky a pravdivo hodnotiť jej kroky, nezaslúžil si nič iné, len odsúdenie.

Kult najkrajšej a najlepšej prezidentky Zuzany Čaputovej by sme mohli porovnať s kultom komunistických pohlavárov. Čo povedala a urobila svätá, nepoškvrnená  a nedotknuteľná Zuzana, platilo raz a navždy. Santusovú mohli nakopať do rozkroku aj auto jej podpáliť, to bolo dobre. Ale Zuzke nikto nesmel ani len vlások skriviť na hlave. Preto je vzácne, že do verejnoprávnej televízie sa aj napriek snahám zapchať pravde hubu, dostal názor novinára Daga Daniša.  S jeho vyjadreniami v relácii  Do kríža sa iste aj vy stotožníte.

Čo teda povedal

„Pri Zuzane Čaputovej sa uplatňovala politika dvojakého metra. Päť rokov. Mediálna kritika bola buď minimálna, alebo žiadna. Médiá merali pri Zuzane Čaputovej úplne inak ako pri iných lídroch. Zuzana Čaputová roky zlyhávala v tom, že sa nedokázala zastať ľudí, ktorým sa ubližovalo. To boli ľudia, ktorým aj aktivisti, aj médiá  ubližovali zato, že mali iný názor. Nadávali im do dezolátov len preto, že mali kritický názor na pandemickú politiku vlády alebo povinné očkovanie. A nevšimol som si, že by sa ich dokázala zastať. Bola aktívna práve v tých témach, ktoré boli prospešné pre terajšiu opozíciu. Vidíme to aj dnes pri boji proti zrušeniu špeciálnej prokuratúry a proti útokom na Daniela Lipšica, ktorý je dlhoročný spojenec v tomto zápase. Keď policajná inšpekcia a krajská prokuratúra začala stíhať čurillovcov, ktorí úzko spolupracovali so špeciálnou prokuratúrou na politických kauzách, Zuzana Čaputová si zavolala Maroša Žilinku a snažila sa ho presvedčiť, že trestné stíhanie čurillovcov nie je celkom v poriadku. A týmto výrazne prekročila svoje právomoci a vstúpila do politických hier.

Keď podpísala vyhlásenie, v ktorom spolu s lídrami krajín východnej Európy žiadala, aby Ukrajina bola prijatá do NATO, to bola výrazná nadpráca v prospech Ukrajiny a možno aj NATO. Išlo to proti záujmom európskych členov NATO aj v neprospech SR.

Dag Daniš, Zdroj - Postoj

Darovanie migov Ukrajine bolo nieže sporné, ale bolo protiústavné. Poverená vláda nemala mandát, aby robila takéto rozhodnutia, pretože nemala dôveru parlamentu. Ja si ešte pamätám, že prezidentka vyzvala Naďa aj Hegerovu vládu, aby boli opatrní v darovaní migov a aby to robili v súlade s ústavou. Lenže presne to sa nestalo, to rozhodnutie bolo protiústavné. Oni  to skryli pod nejakú klauzulu s medzinárodnou zmluvou, čo ale neplatí, lebo toto nebola medzinárodná zmluva, to bola medzivládna dohoda, ktorou sme darovali tie migy.  

Čiže oni si vymysleli argument, podľa ktorého je to ústavné, ale bolo to protiústavné rozhodnutie. Vláda, ktorá bola poverená dovládnutím, to nesmela a nemohla urobiť, napriek tomu to urobila. A to už je priama osobná  zodpovednosť prezidentky Čaputovej, lebo to bola jej vláda, veď ona vládla z poverenia prezidentky. K nominácii pána Ódora, ktorý bol ospevovaný ako odborník a nestraník a médiá neustále písali, že je to vláda odborníkov , no čiastočne áno, veď pán Ódor bol odborník, ale zároveň by som si dovolil spochybniť jeho nestrannosť, pretože pán Ódor je teraz hlavnou tvárou Progresívneho Slovenska v eurovoľbách.“

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Advokát Ribár o dokumente vlády: Aj pre mňa je to desivé čítanie
Vo štvrtok (1. februára) predstavila vláda dokument „Prehľad porušení princípov právneho štátu“. Pozorne si ho preštudoval aj JUDr. Martin Ribár, ktorý svojich sledovateľov na Facebooku prosí, aby nie len čítali, ale aj zdieľali a šírili ďalej. A... Čítať ďalej
03 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik