Filmoví fanúšikovia smútia: Zomrel legendárny Apollo Creed (VIDEO)
03 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Carl Weathers, ktorý hral ako Apollo Creed v prvých štyroch filmoch "Rocky" po boku Sylvestra Stalloneho, zomrel vo štvrtok, ako potvrdil jeho manažér Matt Luber pre Variety. Dožil sa 76 rokov, informuje Variety.

Weathers tiež hral v roku 1987 vo filme "Predátor" a hral nezabudnuteľnú úlohu vo filme Adama Sandlera "Happy Gilmore". Bol nominovaný na Primetime Emmy Award za vynikajúci výkon v úlohe hosťujúceho herca v dramatickom seriáli a za jeho prácu v seriáli "Star Wars" "The Mandalorian".

Daboval Combat Carla v "Toy Story 4" a hral fiktívnu verziu seba samého v opakujúcej sa úlohe v "Arrested Development". Zúčastnil sa i na úlohách v televíznych seriáloch "Street Justice", "Colony", "The Shield", "Chicago Justice" a "Brothers" a filmy "Blízke stretnutia tretieho druhu", "Hon na smrť" a "Návraty".

Po spolupráci so Sandlerom na golfovej komédii "Happy Gilmore" z roku 1996 si Weathers krátko zopakoval svoju úlohu v "Malom Nickym" a stelesnil postavu v Sandlerovej animovanej komédii Chanuka "Osem bláznivých nocí".

Narodil sa 14. januára 1948 v New Orleans. Weathers hral rôzne športy vrátane boxu, futbalu, futbalu, zápasenia a gymnastiky. Hral futbal na vysokej škole na Štátnej univerzite v San Diegu a pomohol Aztékom vyhrať Pasadena Bowl v roku 1969. Počas pôsobenia v SDSU Weathers tiež študoval divadelné umenie, ale v roku 1970 podpísal zmluvu s Oakland Raiders ako voľný hráč a počas dvoch sezón odohral osem zápasov v NFL ako linebacker.

Po svojom pôsobení v profesionálnom futbale sa Weathers začal vážnejšie venovať herectvu a získal malé úlohy vo filmoch Arthura Marksa "Bucktown" a "Friday Foster", ako aj v televíznych seriáloch vrátane "Good Times", "Kung Fu", "Cannon" a "Starsky a Hutch".

Vo filme "Predátor" si Weathers zahral plukovníka Al Dillona po boku Arnolda Schwarzeneggera, ktorý sa neskôr stal guvernérom Kalifornie, a Jesseho Venturu, ktorý sa stal guvernérom Minnesoty. V roku 1988 Weathers moderoval "Saturday Night Live" a o mnoho rokov neskôr sa vrátil do živej skeč show, v ktorej vtipne oznámil, že sa uchádza o politickú funkciu na základe toho, že bol "čiernym chlapíkom v 'Predátorovi'."

Keď Stallone požiadal Weathersa o povolenie použiť zábery zo skorších "Rockyho" filmov pre šiesty film v sérii, "Rocky Balboa" z roku 2006, Weathers odmietol a loboval za skutočnú úlohu vo filme, napriek tomu, že jeho postava, Apollo Creed, zomrela v "Rocky IV". Stallone povedal nie a najal si podobného herca, aby natočil flashbackové bojové sekvencie. Pár sa neskôr dohodol a Weathers dovolil Stallonemu použiť jeho podobu v pokračovaní série "Creed", v ktorej Michael B. Jordan hrá syna Apolla Creeda.

Vo svojej neskoršej kariére získal menšie úlohy v televíznych seriáloch a režíroval aj ich epizódy. Svoju prvú nomináciu na cenu Emmy získal v roku 2021 za Disneyho seriál "The Mandalorian", v ktorom hral Greefa Kargu v deviatich epizódach počas troch sezón. Weathers si sadol na režisérsku stoličku pre 12. a 20. epizódu v televíznej sérii "Star Wars".

Weathersovymi pozostalými sú bývalá manželka Mary Ann a ich dvaja synovia.

Obrovský smútok prežíva herec Martin Dejdar
Český herec Martin Dejdar (58) prežíva obrovský smútok. Jeho otec Vlastimil Dejdar zomrel vo veku 86 rokov. Po boku svojho syna si zahral vo filme Slunce, seno, erotika. Jeho úmrtie potvrdil Blesku jeho syn Martin. "Ano, je to pravda," uviedol... Čítať ďalej
26 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik