ČO TAKÉ DÔLEŽITÉ MALA "VOJNOVÝ JASTRAB" ČAPUTOVÁ V USA?
03 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Podpredseda strany Smer – SSD Ľuboš Blaha si nemohol na sociálne sieti TG odoprieť komentár k tak prepotrebnej návšteve prezidentky Čaputovej v Spojených štátoch amerických. Za čo a za koho v jej zemi zasľúbenej intervenovala? Ak vôbec...

Labutia pieseň prezidentky, ako nazval Blaha návštevu Zuzany Čaputovej, tak pertraktovaná médiami podľa neho nemala žiadnu reálnu váhu. Bol to skrátka jeden z posledných výletov za peniaze daňových poplatníkov. A nemalé. Čo však urobila ako večná obhajkyňa ľudských práv? Sleduje vôbec politickú situáciu vo svete a hovorí jej niečo vojenská intervencia armád USA na Blízkom východe? Sotva...

PROTESTOVALA ČAPUTOVÁ V USA PROTI AMERICKEJ AGRESII V SÝRII A IRAKU?

„Keď už si prezidentka Zuzana Čaputová urobila rozlúčkový výlet do USA, zaujímalo by ma, či tam odsúdila včerajšie americké útoky na suverénnu Sýriu a Irak.“ Blaha podotkol, že v prípade Ukrajiny nezabudla intervenovať v prospech našich východných susedov a ich medzinárodnom práve a suverenite, ktorú mimochodom porušila podpisom, ktorý povolil vstup vojsk USA do našej krajiny. To, čo sa však deje v Sýrii a Iraku je mimo jej horizont záujmov. To ale nejde Blahovi do hlavy.

„Fajn, tak sa pýtam, prečo teraz rovnako nekričí proti porušeniu medzinárodného práva zo strany USA? Ako to , že jej odrazu nevadí, že Američania bombardujú suverénne štáty a na Blízkom východe sa púšťajú do konfliktu, ktorý môže prerásť do strašnej a veľkej vojny? V prípade konfliktu na Ukrajine Čaputová vyplakávala, že vojna prináša nevinné obete. Ale v prípade Izraela, ktorý už zabil 26 000 Palestínčanov,  z toho väčšinu detí a žien, som od Čaputovej nepočul ani slovko odsúdenia. Ako to?“ pýta sa Ľuboš Blaha.

Jej výlet do San Francisca, odkiaľ pochádza mimovládka, ktorá jej pre rokmi poslala 175 000 dolárov ešte chápe... Nič inej sa od nej čakať nedá, hoci s posmeškom podotýka, že je to podozrivá náhoda. Vie, že ak niekto dostane slušnú sumu zo slnečnej Kalifornie bude roky obhajovať to, čo od nej USA očakáva a ako prejav vďaky sa pred svojou dezerciou z prezidentského paláca ide rozlúčiť s americkými chlebodarcami. Na agresiu na Blízkom východe, krviprelievanie v Gaze spôsobené americkou pobočkou s názvom Izrael si však ani nespomenie.

Ľuboš Blaha, screen, Telegram/ĽB | Ľuboš Blaha.

Blaha proklamuje, že prezidentke vôbec nevadí útok USA na Jemen v rozpore s medzinárodným právom a nevadí jej ani Sýria ani Irak. Do Ruska však z posledných síl kope až sa jej ide noha dolámať, pretože tuší, že jej budú páni bábok z USA za to tlieskať a pripomenie im tým svoju vďačnosť za štedrý kalifornský darček.

„Opakujem – nehľadajte v tom žiadne prepojenia. Súd to totiž zakázal. Na žiadosť Čaputovej. Lebo „sloboda a demokracia,“ zosmiešňuje humanistické princípy oportunistickej prezidentky Blaha. Nazýva to všetko „kozmickými náhodami,“ lebo o žiadne náhody v skutočnosti nejde.

Prezidentka Čaputová na americkej pôde prišla s nevídanou myšlienkou
Našej prezidentke akosi nedá pokoj tá Amerika. Najnovšie na pôde Stanford Research Institute v americkom Stanforde vyhlásila, že biznis fórum medzi podnikateľmi zo Slovenska a USA by mohlo posilniť slovensko-americký dialóg a partnerstvo. Za... Čítať ďalej
02 | 02 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik