AKTUÁLNE V centre Atén explodovala bomba!
03 | 02 | 2024 I Diana Zaťková

Explózia bomby otriasla v sobotu skoro ráno centrom gréckej metropoly Atény, uviedla grécka stanica ERTnews. TASR informuje podľa agentúry DPA.

Bomba explodovala v blízkosti banky a sídla tamojšieho ministerstva práce. Podľa polície pri výbuchu neutrpeli zranenia žiadne osoby.

Došlo však k značným materiálnym škodám na fasáde budovy ministerstva i ďalších priľahlých budov.

Ulicu stihli uzavrieť 

Zhruba 40 minút pred explóziou pred ňou varoval anonymný telefonát do aténskych novín, píše DPA. Polícia tak danú ulicu stihla včas uzavrieť.

Na miesto výbuchu následne prišli protiteroristickí experti, uvádza sa vo vyhlásení. K zodpovednosti za explóziu sa prihlásila doposiaľ neznáma organizácia s názvom "Revolučná sebaobrana tried".

Anarchistické a ľavicové organizácie podnikali v uplynulých desaťročiach podobné útoky, pripomína DPA. Ich cieľom mala byť snaha o zvrhnutie štátnej moci a pomsta za sociálnu nespravodlivosť v krajine.

MIMORIADNE FOTO CELÁ EURÓPA POVSTALA! A Slováci sú pripravení sa pripojiť
Snehom zaprášené traktory zoradené pred Brandenburskou bránou v Berlíne a nočné protesty v Rumunsku s výraznými národnými vlajkami sa stali znakmi protestného hnutia farmárov v celej Európe, informuje Breitbart. Takmer celá Európa... Čítať ďalej
02 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik