Fica neskolila ani choroba! Odcestoval do Bruselu na mimoriadny samit Európskej rady
01 | 02 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Mrzí ma, že musím nakŕmiť opozíciu a protislovenské médiá, ktoré nám želajú len to najhoršie, dobrými správami, napísal ešte v utorok večer na sociálnej sieti Robert Fico. No opozícia sa tešila predčasne. Premiér predsa len do Bruselu odcestoval a zúčastní sa na mimoriadnom samite Európskej rady.

"Silná viróza, ktorá sa mi prejavila včera v popoludňajších hodinách po náročnom programe na úrade vlády, ma dnes doslova priklincovala do postele. Musel som zrušiť dôležité stretnutie s veľvyslancami, vedenie strany a prípravu na zajtrajšiu vládu."

"Nemám istotu, hoci som nasadil všetky zbrane, či zajtra budem môcť riadiť vládu s citlivým programom, ísť na eurovýbor do NR SR, potom mať dlhý videohovor s poľským premiérom Tuskom a na záver odcestovať do Štrasburgu na stretnutie s GT Rady Európy a predstaviteľmi tzv. Benátskej komisie k novele trestného práva. Musím však urobiť všetko, aby som vo štvrtok ráno bol v Bruseli na Európskej rade, kde sa chystajú všelijaké zvláštne veci proti Maďarsku," uviedol premiér.

Ale podarilo sa! Premiér Robert Fico (Smer-SD) vo štvrtok odcestoval do Bruselu. Zúčastní sa tam na mimoriadnom zasadnutí Európskej rady.

Lídri budú na samite diskutovať o revízii dlhodobého rozpočtu Európskej únie na roky 2021 až 2027. Témou bude aj podpora Ukrajiny.

Minister Takáč sa stretol s farmármi. Hasil chyby bývalého vedenia rezortu
Minister Richard Takáč sa včera, 30. januára 2024 osobne stretol s asi 50 farmármi a poľnohospodármi z rôznych regiónov Slovenska. Vypočul si ich a otvorene s nimi diskutoval najmä o otázke priamych platieb, ale aj ďalších horúcich témach, ktoré... Čítať ďalej
31 | 01 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik