Uhrík: Počujete ten plač? Migrantov sa nebáli, teraz sa boja vlastných občanov
31 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Síce sú témou dňa prezidentské voľby a ich kandidáti, no Slovensko, vlastne celú Európu počas prvého júnového víkendu čakajú voľby do Európskeho parlamentu (EP). Denník N zverejnil mapku, podľa ktorej vo viacerých členských krajinách hrozí víťazstvo „populistických síl“. Europoslanec Milan Uhrík (Republika) hovorí, že o „prevalcovaní extrémistami“ vyplakávajú aj bruselské agentúry.

Uhrík pritom chápe, že spolupráca strán s podobným zameraním, ako Republika ohrozuje ciele progresívcov, tí sa preto snažia pretlačiť migračný pakt čím skôr. Jeho súčasťou  je väčšia solidarita krajín, ktoré doteraz migráciu natoľko nepocítili s tými, ktoré roky migrantov vítali.

Počujete ten plač?

„Agentúry v Bruseli vyplakávajú, že v eurovoľbách to môžu prevalcovať "extrémisti" Čiže ľudia so zdravým rozumom odmietajúci vojnovú, dúhovú a multikulti agendu. Chápem, že progresívci sa volieb boja. Odskúšaná spolupráca Republiky, AfD, LePenovcov a ďalších spriatelených strán by znamenala koniec ich nadvlády v Bruseli,“ upozorňuje Uhrík na Facebooku.

Facebook / Milan Uhrík

„Preto chcú ešte rýchlo pretlačiť pro-migračný pakt. Preto sa vyhrážajú a kopú. Situácia sa však pomaly, ale isto otáča. Ľuďom sa otvárajú oči,“ myslí si europoslanec.

KATARÍNA ROTH NEVEDALOVÁ okomentovala rétorickú šperkovnicu slovenskej opozície
Katarína Roth Nevedalová sa vo svojom statuse zamyslela nad „dôležitosťou“ fungovania niektorých karikatúr pôsobiacich na slovenskom politickom nebi. Hoci podporuje prácu žien aj v tomto obore, sama je pozitívnym príkladom, o pôsobení takých ... Čítať ďalej
31 | 01 | 2024 | Dušan Janek

O čom bude migračný pakt

V polovici decembra sa zástupcovia štátov EÚ dohodli na hĺbkovej zmene azylového systému EÚ. Tú bude musieť odobriť Európsky parlament. Podľa agentúry AFP počíta s vytvorením zariadení, kde by mali migranti zostať do rozhodnutia o azyle. Súčasťou má byť aj skutočnosť, že ak jednotlivé štáty budú odmietať prijímanie prerozdeľovaných migrantov, budú povinné preťaženým štátom poskytovať inú, napríklad finančnú formu podpory.

Držme si palce

„Iste, teraz sú témou dňa prezidentské voľby. Ale krátko po nich sa bude rozhodovať, kto bude zastupovať Slovensko v únii. A či budú europoslanci zo Slovenska bojovať za Slovensko alebo proti Slovensku, ako väčšina z nich doteraz. Držme si palce. Ideme do toho naplno,“ uzatvára Uhrík.

Kotlár: Neverte tomu, kto tvrdí, že bude vyšetrovať pandémiu (FOTO+VIDEO)
V súvislosti s tým, že vláda poverila poslanca Petra Kotlára (SNS) vyšetrovaním manažmentu pandémie covidu 19 na Slovensku sa začali šíriť mená tých, ktorí majú byť členmi vyšetrovacej komisie.. Aj tie Kotlár vyvrátil vo vysielaní na Facebooku.... Čítať ďalej
31 | 01 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik