Prvé reakcie na Matovičove ambície
31 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

V stredu predpoludním Igor Matovič na Slovensko zhodil ďalšiu zo svojich povestných atomoviek. Oznámil vlastnú prezidentskú kandidatúru. Tá síce bola medzi „pospolitým ľudom“ tak trochu očakávaná, no na druhej strane stále funguje presvedčenie, že „to by predsa neurobil“. Ale urobil. Podpisy na kandidatúru predsedu bývalého OĽaNO sú od utorkovej polnoci v kancelárii NR SR a prvé reakcie politikov už sú na svete.

Šokovaný Matúš Šutaj Eštok

Minister vnútra SR sa na Facebooku vyjadril krátko, stručne, no výstižne.

„Kandidatúra klamára Matoviča na prezidenta je výsmechom pre všetkých ľudí, ktorým Matovič 3 roky ničil život svojím vládnutím,“napísal Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Matovič sa bude uchádzať o post prezidenta. Internet VYBUCHOL!
Šok pre celé Slovensko! Igor Matovič, bývalá vedúca osobnosť snáď všetkých najvyšších postov v politike, dnes predstavil svoju túžbu zabojovať o prezidentský palác. "Hlásim sa takto do boja z druhého šíku a chcem chrániť chrbát demokratickému... Čítať ďalej
31 | 01 | 2024 | Ivan Mihale

Pobavený Milan Uhrík

„Že už aj Matovič chce byť prezident... Od rána sa na tom neviem prestať smiať. Ale vážne, niektorí kandidáti tie prezidentské voľby fakt len dehonestujú,“reagoval na Facebooku Milan Uhrík, predseda hnutia Republika.

Ivan Šimko

„Nikdy som nepochyboval, že Igor Matovič si nenechá ujsť túto príležitosť. Keď som o tom písal, alebo hovoril v debatách, tak mi mnohí oponovali, že je politikom s najväčšou nedôverou. Lenže Matovič tak nerozmýšľa. Nie je otrokom prieskumov verejnej mienky. V tom mi celkom imponuje. Už menej v tom, čo hovorí. A čo, podľa mňa, naozaj chce. To, že tým ide pomôcť Korčokovi, lebo pritiahne sto tisíc voličov, ktorí by inak neprišli k voľbám už v prvom kole, keď tam nebude Matovič, samozrejme kandidátovi, ktorý si poctivo vyzbieral podpisy občanov, nemá ako pomôcť. Naopak, bude ho to tlačiť do kultúrnych vojen, ktoré, ak sa do nich nechá vtiahnuť, mu v druhom kole môžu iba ublížiť. Nie, Igor Matovič je politikom s obrovskou invenciou, s chlapským zápalom pre politický boj, ale nejde pomáhať nikomu. Iba sebe a svojej politickej firme. Ani na sekundu na to nezabudnime,reaguje na Matovičovu kandidatúru Ivan Šimko.

Reakcia Mariána Greksu

"Takže Igiot Testovič kandiduje na prezidenta," napísal hudobník a spevák na svojom profile. "Môžeme očakávať nekonečné chŕlenie grcanín a sračiek na protikandidátov", doplnil. Tvrdí, že on ani nechce byť prezidentom. "Len chce mať možnosť a priestor v médiách, kde ho už ani nevolajú, na vlastné zviditeľnenie a ohovňovanie. "

Marián Kotleba potrebné podpisy na kandidatúru zozbieral za dva týždne (VIDEO)
V utorok o 15:30 Marián Kotleba (ĽSNS) v Národnej rade SR odovzdal petičné hárky s podpismi, ktoré ho oprávňujú uchádzať sa o post prezidenta SR. Kotleba je tak zatiaľ ôsmym regulérnym kandidátom na tento post, ktorému budeme môcť 26. marca... Čítať ďalej
30 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!