BLAHA strieľal. Zasa ostrými. A zasa presne. Kto bol terč?
31 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Ľuboš Blaha je koaličný plameňomet. Opozícii vždy veľmi rád podkúri pod zadkom. Dnešným vyjadrením na sieti TG vypálil riadne jazvy do zadku Igora Matoviča. Takéto popáleniny sa nezvyknú hojiť zo dňa na deň. Čo už, keď ani z úst poslancov hnutia OĽaNO nie je možné vypočuť si nič, čo by nepáchlo lepšie než široko-ďaleko sa nesúca vôňa fekálií.

„Zhrňme si to. Matovič ide kandidovať za prezidenta, lebo nechce byť prezidentom. On chce byť, prosím pekne, bobkový list. Perfektné,“ zajasal nad preslávenou logikou ex-premiéra, ex-ministra financií a už dávno, predávno ex-mentálne spôsobilého Igora Matoviča.

„Ja len... že toto je dnešná opozícia. Zavolajte docenta Chocholouška, urýchlene,“ tradične ironizuje Blaha. „Možno by mohol niekto Matovičovi vysvetliť, že jeho metafora je mimoriadne nepresná. On nie je ako bobkový list v polievke – on je akoby ste do polievky naliali tri litre LSD.“

Che Guevara slovenskej politiky sa nezabudol oprieť i do povestnej Igorovej logiky. Igi ide bojovať proti liberálom a z tohto popudu mieni podporiť v druhom rade... koho tak asi... LIBERÁLOV!

„Najlepšie je, že OĽaNO je v takej schíze, že podporuje rovno dvoch kandidátov. Matoviča a Dubovského. To nevymyslíš...“ nestíha sa čudovať podpredseda Smeru. A že má fantáziu a zmysel pre humor na rozdávanie.

Dubovský je podľa neho ďalším z neviditeľných mužov slovenskej politiky. Ten typ kde sa vzal, tu sa vzal. Jediné, čo urobil pre „dobro“ slovenskej demokracie a slobody je práve to, že štekal práve na Blahove prejavy sympatií k latinsko-americkému revolucionárovi. Ale zaradil sa iba medzi ďalších psov, ktorí si v zámedzí štekajú. No hrýzť nevedia.

Slovenská opozícia melie podľa Blahu z posledného. Prejavom je podpora Dubovského, popierajúceho slobodu prejaviť svoj názor. Totalitná diktatúra, kde si... „Najradšej by zavrel do basy človeka, ktorý má iné názory ako on. Typické OĽaNO,“ skonštatoval Blaha. „Ani Matovič, ani Dubovský nemajú žiadnu šancu prejsť do druhého kola a obaja sú si toho vedomí. Čiže chcú len šaškovať. A otravovať,“ dodal na adresu psychicky nespôsobilých „kandidátov“. Na rozdiel od šašov však oľanovská klenotnica nedisponuje skrytou inteligenciou. Prejavuje sa skôr šírením trápností za hranicou sci-fi. Matovič, Remišovál, Pročko, pekné prípady. Ostatní ich súdruhovia nestoja ani za reč.

Podľa Blahu Matovič vidí, že mu klesajú preferencie a tak si myslí, že v prezidentských debatách bude bliakať ako „trafený,“ a že mu to ešte niekto zožerie. Ale zožerie. Našťastie. Napokon, čím menej percent získa Korčok, tým lepšie pre Slovensko. To skutočné.

„Predpokladám, že do svojho prezidentského programu si dá opäť 500 eur za voľby – však prečo by to trnavský podvodníček neskúsil na osady znova s tým istým podvodom. Dokola to isté. Ešte to niekoho baví?“ čuduje sa Blaha.

„A Dubovský? Ten svojou kandidatúrou potvrdil iba to, že nie je nestranný historik a nedával voči mne trestné oznámenie ako občan, ale ako politik OĽaNO. Celé to bolo dopredu pripravené,“ verí Blaha. „Je mimoriadne nebezpečné, že na Ústave pamäti národa pracujú za peniaze daňových poplatníkov nenávistní politici, ktorí slúžia OĽaNO,“ okomentoval seriózne inštitúcie, ktoré by mali produkovať iba intelektuálne esá, nie čiernych Petrov.

Opozícia podľa Blahu ponúka iba chaos, bordel, bobkový list a šaškovanie. Otázkou je podľa neho iba v čom je vlastne rozdiel medzi Matovičom a Korčokom. Možno to, že Korčok to nemá v hlave až tak prepnuté a všetko čo robí, robí z vypočítavosti. Ten za posledný týždeň stihol uverejniť pubertálne video so psom, potom ľuďom nadával do žúmp, priživuje sa na mítingoch opozície a chová sa, ako by povedal Lipšic, perfídne. Takmer ako Matovič.

„Nenávisť a šaškovanie. Iný program v opozícii nemajú. Slovensko nič takéto nepotrebuje – Slovensko potrebuje pokoj. Zázana Čaputová päť rokov hájila americké záujmy a na záver sa išla rozlúčiť so svojimi bossmi a spravila si výled do Ameriky. Bye-bye, Madam. Takúto katastrofu si už Slovensko v paláci nemôže dovoliť. Pošlime do hája všetkých tých Korčokov a Matovičov. Raz a navždy,“ zbilancoval kvality niektorých kandidátov na post hlavy štátu a zároveň apeloval na zdravý rozum Slovákov Blaha.

Prvé reakcie na Matovičove ambície
V stredu predpoludním Igor Matovič na Slovensko zhodil ďalšiu zo svojich povestných atomoviek. Oznámil vlastnú prezidentskú kandidatúru. Tá síce bola medzi „pospolitým ľudom“ tak trochu očakávaná, no na druhej strane stále funguje presvedčenie, že... Čítať ďalej
31 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik