V Španielsku sa rozbehol zaujímavý biznis. Gang vykrádal márnice a slušne si privyrobil
31 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Gang so sídlom vo Valencii použil falošné dokumenty na odstránenie tiel z nemocníc. Španielski detektívi zablokovali zločineckú sieť, ktorá kradla mŕtvoly z nemocníc a predávala ich univerzitám za tisíce eur. Gang so sídlom vo Valencii použil falošné dokumenty na odstránenie tiel z nemocníc a rezidencií pred ich predajom univerzitám za 1 200 EUR za mŕtvolu. Vyšetrovaní hľadali zosnulých ľudí, ktorí nemali žiadnych žijúcich príbuzných. Zamerali sa na nešpanielskych štátnych príslušníkov alebo na tých, ktorí mali „neisté životné podmienky“, aby nepritiahli pozornosť úradov alebo rodiny, informuje portál Sundey World.

Vyšetrovanie sa začalo začiatkom minulého roka po tom, čo sa agenti dozvedeli, že telo zosnulej osoby bolo vynesené z márnice nemocnice pohrebným ústavom bez povolenia. Záznamová kniha pohrebného ústavu obsahovala sfalšovanú dokumentáciu a boli tam aj dokumenty uložené na matričnom úrade. podozrivé. Polícia neskôr overila, ako dvaja pracovníci pohrebného ústavu sfalšovali dokumenty a zmocnili sa tela, ktoré bolo v nemocničnej márnici. Mŕtvy mal byť pochovaný v jeho rodnom meste v rámci pohrebu, ktorý hradila rada, ale jeho telo bolo namiesto toho predané univerzite na štúdium za takmer 1200 eur bez súhlasu jeho rodiny.

Detektívi neskôr identifikovali ďalší prípad ukradnutia tela s rovnakým modus operandi. V tomto prípade bola obeť prijatá do domova dôchodcov a zdanlivo bolo povolené, aby bolo jeho telo darované univerzite len tri dni pred smrťou. Polícia však zistila, že muž trpel „závažnou kognitívnou poruchou“ a pri tomto rozhodnutí si svoje konanie plne neuvedomoval. Telo malo byť poslané aj na konkrétnu lekársku fakultu, no členovia zločineckých sietí ho priniesli na inú univerzitu, ktorá za to zaplatila viac peňazí. Zvykli používať lži, aby presvedčili zdravotnícky personál k zmene podpísania miesta určenia prevozu tela.

Polícia zistila aj podozrivé praktiky súvisiace so spopolňovaním tiel. Pohrebný ústav požadoval od univerzít platbu za spopolnenie, keď skončili s mŕtvolami, pričom jednej univerzite vyfakturovali 5 040 eur za 11 kremácií. Tieto platby sa však nezhodovali s faktúrami, ktoré nevystavila žiadna zo spaľovní pôsobiacich vo Valencii, uviedla polícia. Vyšetrovatelia sa domnievajú, že zainteresovaní využili pitvu a rozštvrtenie tiel, ktoré vykonali univerzity tak, že časti tiel umiestnili do rakiev iných zosnulých ľudí a spálili niekoľko mŕtvol počas jednej kremácie. Týmto spôsobom ušetrili na platbe za službu. Polícia zatkla osoby zodpovedné za zločiny vrátane dvoch pracovníkov pohrebného ústavu, ktorí sú obvinení z podvodu a falšovania dokumentov.

Toto je zvrátené! Ženy aj z Ukrajiny ako nájomné inkubátory pre bohaté LGBT páry
Deti všetkých rás, na výber je farba vlasov a očí, dievčatká aj chlapci na predaj. Cena je od 90tis do 150tis dolárov, takto podľa reportáže poľskej štátnej televízie vyzerajú Bruselské medzinárodné trhy detí pre homosexuálov. Tieto trhy poriada v... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik