Solčanský: Ako si EÚ poradí s neposlušnými štátmi?
30 | 01 | 2024 I Eka Balašková

Právnik Dalimír Solčanský uvažuje, ako EÚ potrestá neposlušnú členskú krajinu. Aktuálna situácia sa točí okolo Maďarska. Orbánova krajina je totiž jediná z EÚ, ktorá sa bráni financovaniu Ukrajiny a to sa zrejme nezaobíde bez „trestu“.

„Tento týždeň vo štvrtok bude mimoriadne zasadnutie Európskej rady. Aj keď program - revízia  viacročného finančného rámca znie nudne, v skutočnosti ide o financovanie Ukrajiny. A jedna krajina - Maďarsko - sa dopredu vyjadrila, že to neschváli,“ píše na Facebooku Solčanský, podľa ktorého Financial Times informujú o tajnom pláne, ktorý vypracovala EÚ.

ŠIALENÝ KOCÁB: FICO NAVÁDZA RUSKÉ RAKETY NA SLOVENSKÉ KAPELY V KYJEVE! (VIDEO)
Najväčšia perla českej rusofóbie! Michael Kocáb to nemá v hlave v poriadku, alebo Denník N zámerne zavádza. Fico sa vraj odhalením miesta konania festivalu Pohoda v Kyjeve dopustil vlastizrady alebo dokonca kolaborácie s Putinom! Asi mu nikto... Čítať ďalej
29 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

„Brusel  sa pripravuje zaútočiť na maďarskú ekonomiku, ak Orbán nezruší svoje veto na pomoc Ukrajine. Súčasťou plánu je vyvíjanie tlaku na domácu menu forint, zastavenie investícií a fondov a zvýšenie nákladov na pôžičky,“dopĺňa Solčanský.

„Toto je Európa, ktorá hovorí Viktorovi Orbanovi: Dosť už, je čas zaradiť sa k ostatným. Môže byť, že Vy máte pištoľ, ale my máme bazooku," cituje právnik analytika Financial Times a dopĺňa, že „bazooka“ je najsilnejšia protitanková zbraň.

V dokumente sa podľa Financial Times uvádza, že „v prípade neexistencie dohody na summite 1. februára by ostatné hlavy štátov a vlád mali verejne vyhlásiť, že vzhľadom na nekonštruktívne správanie maďarského premiéra si nevedia predstaviť, že“ Budapešti budú prostriedky EÚ poskytované naďalej.

Bez tohto financovania by finančné trhy a európske a medzinárodné spoločnosti mohli mať menší záujem investovať v Maďarsku, uvádza sa v dokumente. Takýto trest by mohol rýchlo spustiť ďalšie zvýšenie nákladov na financovanie verejného deficitu a pokles meny. Maďarský minister pre európske záležitrosti János Bóka pre noviny povedal, že Budapešť si je vedomá finančnej hrozby, ale že jeho krajina „neustupuje tlaku“.

„Maďarsko nevytvára spojenie medzi podporou pre Ukrajinu a prístupom k fondom EÚ a odmieta, že to robia iné strany. Maďarsko sa konštruktívne zúčastňuje a bude aj naďalej zúčastňovať na rokovaniach," vyhlásil Bóka.

Von der Leyenová sa RIADNE SEKLA! Poliaci pobúrení, Rusi urazení
Nemecká šéfka EÚ Ursula von der Leyenová uviedla, že nacistický tábor smrti bol poľský! A poliaci sú vo vývrtke. A nielen to! Jedným vrzom urazila aj Rusov, informuje Breitbart. Leyenová by si mala doštudovať európske dejiny Poľsko protestuje... Čítať ďalej
29 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik