Ministerstvo životného prostredia zrušilo Budajov tender na ODBAHNENIE DUNAJA. Financovať bude slovenskú energetiku (VIDEO)
30 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Pred týždňom Tomáš Taraba informoval, že Ministerstvo životného prostredia zrušilo tender na zákazku na 160 miliónov eur. Malo sa v nej jednať o prehlbovanie koryta Dunaja. Tieto peniaze mali však skončiť na účtoch súkromných firiem.

„Považujem to za škandalózne, keď máme štátnu firmu určenú zo zákona, ktorá zamestnáva tritisíc ľudí a je finančne podvýživená. Kto iný ako štátna spoločnosť by mala toto robiť?“ vyjadril sa minister životného prostredia Tomáš Taraba.

Preto vyzval Vodohospodársku výstavbu, ktorá má na starosti vodné dielo Gabčíkovo a Slovenský vodohospodársky podnik, ktorý sa má zo zákona starať o slovenské rieky k čo najužšej spolupráci, aby čo najväčší počet zákazok smeroval práve k nim.

Štyristomiliónov eur pretieklo dolu vodou.

„Ministerstvo životného prostredia patrí medzi rezorty, ktoré disponujú najväčším objemom eurofondov. Za minulý rok počas minulého vedenia ministerstva prepadlo 450 miliónov eur v tomto rezorte,“ tak okomentoval Budajovo šafárenie Tomáš Taraba. Ironicky sa vyjadril k „odbornému“ vládnutiu Budajovcov, keď nechali takúto obrovskú čiastku peňazí investovať absolútne nesprávnym spôsobom. Tieto peniaze Ministerstvo životného prostredia dnes zachránilo na poslednú chvíľu tým spôsobom, že boli presmerované na energetickú pomoc pri podpore cien elektrickej energie.

„Som veľmi rád, že náš tým posilnila pani Škrabáková, ktorá patrí medzi najlepších expertov na čerpanie eurofondov a výsledky sa veľmi rýchlo dostavili. Dnes zverejňujeme, že spúšťame dlho očakávanú výzvu na zberné dvory na separáciu odpadu na ktoré čakajú mestá a obce dlhé mesiace a bývalé ministerstvo ich nevedelo zafinancovať.“ Toto má byť podľa ministra Tarabu iba začiatkom výziev, o ktorých jeho ministerstvo informovalo. Má tiež záujem aby všetko prebehlo čo najtransparentnejšie a aby bola pomoc mierená čo najadresnejšie.

Bude Marek Krajčí, pandemický guru, prezidentom SR? Búrlivá diskusia Tomáša Tarabu a Michala Šipoša
Hnutie bývalé OĽaNO naďalej rokuje o prípadnom kandidátovi na prezidenta. V diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol predseda poslaneckého klubu Slovensko, Za ľudí, KÚ Michal Šipoš. Zopakoval, že jedným z potenciálnych kandidátov hnutia je... Čítať ďalej
28 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik