Marketér: Korčok nie je ani slušný, ani líder
30 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Prezidentská kampaň sa na Slovensku rozbehla a kandidáti sa prezentujú každý po svojom. Odborník na marketing Pavol Minár hodnotí štart kampane rôznych kandidátov. Podľa neho práve Korčokovo prvé video so psom a taškou nebol dobrý nápad – správna kampaň by nemala dehonestovať súpera. Takýto postoj čo-to hovorí práve o autorovi myšlienky.

Prvé kolo prezidentských volieb nás čaká 23. marca. Prieskumy hovoria, že  hlavný súboj prebehne medzi predsedom parlamentu Petrom Pellegrinim (Hlas-SD) a bývalým diplomatom Ivanom Korčokom. Marketér Pavol Minár v relácii Teraz takto s Ankou Žitnou hovorí, že Korčokovo video nie je slušné a hoci je Korčok diplomat, nie je rodený líder. „Tak mu v jeho tíme povedali, že ak chce byť protiváhou, dodajú mu ráznosť,” demaskuje Korčokovu kampaň marketér. Narozdiel od neho Peter Pellegrini svoju kampaň stavia na potrebe pokoja pre Slovensko.

Strata času

Podľa Minára Korčok premárnil čas, medzi oznámením svojej kandidatúry a ohlásením kandidatúry Petra Pellegriniho.

„Pramárnil ho takým tým „žalobabovaním“, prečo ten Pellegrini nevyhlasuje termín, ja sa nemôžem pripraviť. V momente, ako ho Pellegrini vyhlásil, Korčok povedal, že aj tak rátali s týmto termínom. Ten čas mohol využiť oveľa štátnickejšie,“myslí si Minár. Porovnáva to so situáciou pred opätovnou kandidatúrou Obamu v USA, kedy sa práve Obama sústredil na to, aby „vyhodil tromfy“ z rúk protikandidáta. Kým teda Pellegrini oznámil svoj vstup do súťaže, Korčok podľa marketéra mal čas sa slovenskému voličovi predstaviť v pozitívnom smere, namiesto toho riešil, ako sa má správať predseda NR SR.

Labutie piesne Zuzany Čaputovej
Slovensko je s Kanadou blízkym partnerom a spojencom a obe krajiny majú rozvinutú spoluprácu v rôznych oblastiach. Pre médiá to na ceste na štátnu návštevu Kanady uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová. Vidí tiež priestor na prehĺbenie vzájomnej... Čítať ďalej
30 | 01 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Síce rázne, no nie slušne

Heslom kampane Ivana Korčoka je „Slušne, ale rázne“. Marketér si myslí, že Korčok síce je uhladený diplomat, naučil sa slušnosti, no nemá v sebe také to líderstvo. To nahrádza práve ráznosťou. Ani jeho prvé video v parčíku so psom, papekom, taškou a narážkami na hlavného protikandidáta nebolo podľa Minára slušné.

„Keby takéto metafory niekto urobil na Korčoka, že taška, psík a koho si ty pánom, tak už tu máme kritiku, že je to objektifikujúce, dehumanizujúce,“dopĺňa Minár.

Pellegriniho „Konečne pokoj“

Podľa Minára sa naratív Pellegriniho kampane vyvíja od faktu, že slovenská spoločnosť je v neustálom konflikte – protestujúci, kontra spokojní s vládou, nehovoriac o tri a pol roku chaosu s minulými vládami.

„Pravdupovediac, veľmi sa mu to nedarí. Nie kvôli nemu, ale kvôli koaličnému partnerovi, ktorý robí všetko možné, len nie upokojuje situáciu,“hodnotí Minár. Dankove aktivity na neho pôsobia podobne, ako vyzeral konflikt medzi Matovičom a Sulíkom. Oproti tejto situácii Pellegrini reaguje rozumne a nezapája sa do toho. Minár súhlasí s Pellegriniho výrokom, že takéto rozpory pomáhajú len Korčokovi.

Možno je rozhodnuté

Minár si dokonca myslí, že práve táto Dankova bohorovná arogancia môže Ivanovi Korčokovi reálne dopomôcť k víťazstvu vo voľbách. K tejto predpovedi je naklonený aj zo skúsenosti, keďže Slováci v priamych voľbách prezidenta vždy skôr hlasovali za toho, kto nie je vo vláde.

„Čím viac bude vládna koalícia dávať podnety tým, ktorí sú váhaví, tak tým viac sa to bude prikláňať k tomu Korčokovi. Nehovorím to, ako prívrženec Korčoka, ani Pellegriniho. Hovorím to, ako čistú hypotézu,“pripomína marketér.

Fico pohoršene: TAK TO PŔŔŔ!!! Západ si naporcoval Ukrajinu a JA SOM TU ZLODUCH, KEĎ POVIEM NAHLAS PRAVDU?! (VIDEO)
Okolo premiéra Fica sa strhol huriavk, pretože sa vyjadril objektívne o situácii na Ukrajine. Sám nepopiera, že by sa u našich východných susedov odohrával vojenský konflikt, ale situáciu nepreháňa a krotí fantáziu mainstreamových... Čítať ďalej
29 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Spojené nádoby

Opozičné protesty a kampaň Ivana Korčoka sú jedna a tá istá akcia opozície, veď už sa tým netají ani PS. Do toho môže prísť kriminalizácia Petra Pellegriniho, veď opozícia stále o Smere a Hlase hovorí ako o korupčníkoch a podobne. Aj tu si Minár pomáha skúsenosťami z minulosti, že pred voľbami sa zjavili rôzne trestné oznámenia a zadržiavanie s následným prepúšťaním. Ak sa podobné situácie zopakujú s Petrom Pellegrinim, môže sa stať, že sa pre neho rozhodnú voliči niektorých v prieskumoch slabších pronárodných kandidátov.

„Lebo v politike funguje taký ten obranársky reflex, s čím Fico veľmi dobre pracuje. Je to taký efekt „obliehanej pevnosti“, kde je jedna, tu zo svojho pohľadu dobrá strana, pod neustálou paľbou tých druhých,“konštatuje Minár.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik