Ľuboš Blaha: Ak toto dovolíme urobiť Maďarom, zajtra to môžu urobiť nám
30 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Časopis Financial Times (FT) zrejme odhalil najväčší škandál Bruselu.

Článok, v ktorom tvrdia, že EK plánuje ekonomickú likvidáciu Maďarska v prípade, že Maďari nepodporia balík pomoci pre Ukrajinu, bude to ten najväčší škandál, akému Brusel čelil od začiatku európskej integrácie, píše na Telegrame podpredseda NR SR Ľuboš Blaha (Smer-SSD).

Článok, v ktorom Financial Times hovorí o možnosti nahliadnuť do dokumentu Európskej komisie hovorí o tom, že vedenie EÚ je kvôli podpore Ukrajiny ochotné ekonomicky zničiť jeden zo svojich členských štátov. Zhrozený podpredseda NR SR Ľuboš Blaha na Telegrame konštatuje, že ak to skutočne funguje takto, tak sme aj my reálnou kolóniou. Technokratom z Bruselu vyčíta, že v mene podpory Ukrajine sú schopní zničiť členský štát EÚ, na čo rozhodne nemajú právo. Navyše tým popierajú princípy, na ktorých je postavená samotná EÚ. Blaha preto žiada, aby sme sa postavili na podporu Maďarska – veď tomu nie je tak dávno, čo oni podporili Slovensko proti našim vlastným opozičným poslancom.

Buď budete súhlasiť, alebo ...

V dokumente sa podľa Financial Times uvádza, že „v prípade neexistencie dohody na summite 1. februára by ostatné hlavy štátov a vlád mali verejne vyhlásiť, že vzhľadom na nekonštruktívne správanie maďarského premiéra si nevedia predstaviť, že“ Budapešti budú prostriedky EÚ poskytované naďalej.

Solčanský: Ako si EÚ poradí s neposlušnými štátmi?
Právnik Dalimír Solčanský uvažuje, ako EÚ potrestá neposlušnú členskú krajinu. Aktuálna situácia sa točí okolo Maďarska. Orbánova krajina je totiž jediná z EÚ, ktorá sa bráni financovaniu Ukrajiny a to sa zrejme nezaobíde bez „trestu“. „Tento... Čítať ďalej
30 | 01 | 2024 | Eka Balašková

Čo by to znamenalo pre Maďarsko

Bez tohto financovania by finančné trhy a európske a medzinárodné spoločnosti mohli mať menší záujem investovať v Maďarsku, uvádza sa v dokumente. Takýto trest by mohol rýchlo spustiť ďalšie zvýšenie nákladov na financovanie verejného deficitu a pokles meny. Maďarský minister pre európske záležitrosti János Bóka pre noviny povedal, že Budapešť si je vedomá finančnej hrozby, ale že jeho krajina „neustupuje tlaku“.

„Maďarsko nevytvára spojenie medzi podporou pre Ukrajinu a prístupom k fondom EÚ a odmieta, že to robia iné strany. Maďarsko sa konštruktívne zúčastňuje a bude aj naďalej zúčastňovať na rokovaniach," vyhlásil Bóka.

screenshot videa youtube | Parlament Budapešť

Vyhradzujú si možnosť zmeny názoru

Politický poradca maďarského premiéra Viktora Orbána, jeho menovec Balázs Orbán označil vyhrážky EÚ v Bruseli voči Budapešti v súvislosti s vetom Budapešti pri prideľovaní vojenskej pomoci EÚ Ukrajine za „vydieranie“.

„Teraz je to úplne jasné: ide o vydieranie a nemá to nič spoločné s právnym štátom. A teraz sa to ani nesnažia skryť, “ napísal na svojej stránke na X v komentári k článku FT o plánoch EÚ tlačiť na Budapešť. Upresnil, že Budapešť poslala do Bruselu nový návrh s upresnením, že momentálne je Budapešť ochotná pristúpiť na pomoc, no v budúcnosti si vyhradzuje možnosť zmeny názoru.

O vydieraní hovorí aj Blaha

„Ak v EÚ funguje takéto bohapusté vydieranie, potom členské štáty reálne fungujú ako kolónie. Keď sa impériu znepáči kolónia, dokáže ju ekonomicky vypnúť. Nulová suverenita, nulová sloboda. Das Neue Europa. Buď poslúchnete vojnových štváčov z Bruselu alebo vás zlikvidujú. Takto to vyznieva z tajného dokumentu, o ktorom píšu americké médiá. To je hrôza,“ neskrýva Blaha svoje rozhorčenie.

Poradca maďarského premiéra: Vyhrážky EÚ v otázke pomoci Ukrajine sú VYDIERANIE!
Politický poradca maďarského premiéra Viktora Orbána Balázs Orbán (bez vzťahu) označil vyhrážky EÚ v Bruseli voči Budapešti v súvislosti s vetom Budapešti pri prideľovaní vojenskej pomoci EÚ Ukrajine za „vydieranie“. „Teraz je to úplne jasné: ide... Čítať ďalej
29 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Kde berú tú drzosť ... a mandát?

„Ak takto fungujú technokrati v Bruseli, potom sa pýtam, či EÚ vedie vojnu proti svojim členským štátom - lebo plánovať ekonomickú likvidáciu inej krajiny, to je vojnový akt. Odkiaľ zobrali technokrati z Bruselu mandát na to, aby plánovali likvidáciu maďarskej ekonomiky? Odkiaľ berú mandát na to, aby sa de facto pokúšali cez brutálny ekonomický nátlak o režimovú zmenu,“ pýta sa poslanec.

Poľsko ako príklad

„Už v prípade Poľska bol jedným z dôvodov, pre ktorý vyhrala voľby probruselská opozícia, že Brusel trestal predošlú poľskú vládu ekonomickými zbraňami - priznáva to britský The Economist. V prípade Maďarska doposiaľ Brusel ekonomickým vydieraním neuspel a Orbán má podporu drvivej väčšiny Maďarov. Ako sa Brusel opovažuje trestať Maďarsko za demokratické rozhodnutia a suverénnu politiku? Opakujem - ak sa potvrdí, že Financial Times disponuje dokumentom z EÚ, v ktorom sa plánovalo ekonomicky zničiť Maďarsko, EÚ môže čeliť obvineniam zo surového imperializmu - bez akéhokoľvek demokratického mandátu,“pripomína podpredseda slovenského parlamentu.

screenshot videa yutube | Poľsko

Znásilnia aj vlastné princípy

„Mala komisia mandát od lídrov členských štátov? Nie. Mala mandát od kohokoľvek? Nie. Má mandát na imperiálnu politiku voči členským štátom? Nie, prepánajána, nie! Kvôli vojne proti Rusku sú ochotní urobiť čokoľvek. Aj znásilniť základné princípy, na ktorých stojí európsky projekt - to je šialené. My, Slováci, stojíme za Maďarskom a odmietame takéto flagrantné porušovanie národnej suverenity. A demokracie. A mieru!,“ ubezpečuje Blaha južného suseda.

Ján Baránek: Zlodeja treba vyhnať (VIDEO)
Politológ Ján Baránek si pri svojej nočnej jazde tentokrát nedával servítku pred ústa. Zdá sa, že aj jemu so súčasnými trendami a hlavne ich tlakmi na našu kultúru a životný štýl, dochádza trpezlivosť. O tých, ktorí prichádzajú s ideami z Bruselu... Čítať ďalej
30 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Tu však nekončí

„A ak sa potvrdí, že technokrati v Bruseli takýto vojnový akt voči nášmu susedovi naozaj plánovali, potom musí byť voči Komisii vyvodená zodpovednosť - exemplárna zodpovednosť.  To, čo si dovoľujú v poslednom čase európske inštitúcie, či už Komisia alebo Európsky parlament, je cez všetky čiary.  Keď EP kvôli Šimečkovcom útočil na Slovensko a šíril o nás lži, Maďari sa nás zastali. Teraz je rad na nás, aby sme sa my zastali Maďarska. Dnes chcú ekonomicky zlikvidovať Maďarsko, zajtra to môžeme byť my, pozajtra niekto iný, kto nebude poslúchať. Bráňme si našu suverenitu pred svojvôľou úradníkov, nič viac nechceme,“uzatvára Ľuboš Blaha.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik