Korčok nenecháva nič na náhodu: Voličov "loví" medzi zahraničnými Slovákmi
01 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Ivan Korčok mobilizuje voličov v zahraničí. Nepáči sa mu, že voliť prezidenta nie je možné zo zahraničia poštou, preto prosí všetkých Slovákov, ktorí môžu, aby si rezervovali lístky a letenky na rodnú hrudu, aby (mu) tu mohli odovzdať hlas. Pôvodom Korčokovej nespokojnosti s touto formou volieb môže byť fakt, že práve hlasy zo zahraničia by mu mohli priniesť želané víťazstvo.

Na sociálnej sieti preto občiansky prezidentský kandidát, za ktorým stojí PS, SaS a KDH, preto na Facebooku vyzýva na to, aby sa Slováci v posledný marcový víkend pekne zbalili a odcestovali do svojich rodných miest a obcí, aby mohli odovzdať hlas práve jemu. Parlamentné voľby totiž ukázali, že práve zahraniční Slováci by volili strany, ktoré ho podporujú. V konečnom dôsledku to síce veľa nezmenilo, no Korčok sa rozhodol zabojovať.

Slováci, poďte domov

„Priatelia, nezabudnite, že voľba prezidenta zo zahraničia nie je možná. Ak sa chcete zúčastniť prezidentských volieb v prvom alebo druhom kole, urobiť tak môžete len na území Slovenskej republiky,“upozorňuje Korčok a pridáva aj termíny volieb, na ktoré si majú Slováci rezervovať letenky a lístky na cestu domov.

Mesto Košice dostalo platobný rozkaz
Mesto Košice má doplatiť mestskej časti (MČ) Sídlisko KVP sumu 221.042 eur na podielových daniach. O vydaní platobného rozkazu Okresným súdom Banská Bystrica informoval na sociálnej sieti starosta MČ Ladislav Lörinc. Pre TASR to potvrdila aj... Čítať ďalej
30 | 01 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Aké sú možnosti

„Ak máte trvalý pobyt stále na Slovensku voliť môžete prísť do volebnej miestnosti v mieste trvalého bydliska a preukázať sa občianskym preukazom, alebo si vybaviť hlasovací preukaz a voliť kdekoľvek na slovenskom území. Ak máte trvalý pobyt už v zahraničí, stačí prísť do ktorejkoľvek volebnej miestnosti na Slovensku a preukázať sa pasom. Nezabudnite si letenky či lístky objednať vopred. Každý hlas môže rozhodnúť,“ nabáda Korčok na Facebooku s poďakovaním tým, ktorí tak už urobili.

Korčokova volebná mobilizácia nie je samoúčelná

Výsledok parlamentných volieb síce v konečnom dôsledku voliči zo zahraničia neovplyvnili, ale určitou výstrahou pre národných kandidátov môže byť ukazovateľ toho, ako volili Slováci zo zahraničia. Práve strany, ktoré podporujú Korčoka „bodovali“ vo voľbách zo zahraničia. Korčok preto mobilizuje, aby ho prišli podporiť títo ľudia. 61,7 percent hlasov zo zahraničia prišlo pre stranu PS, 10,8 ľudí volilo SaS a Smeru-SSD vďaka zahraničným Slovákom pripadlo niečo cez 6 percent. Ak by teda prišlo hlasovať všetkých zhruba 42-tisíc Slovákov, ktorí v parlamentných voľbách dali svoj hlas PS a SaS, Korčokovmu výsledku by to rozhodne prospelo.

OPRAVA: Zoroslav Kollár zverejnil video č. 1 o Ivanovi Korčokovi
Zoroslav Kollár zverejnil prvé video, ktoré venoval Ivanovi Korčokovi. Vo videu zverejnil dokumenty, ktoré potvrdzujú, že kandidát na prezidenta Ivan Korčok spolupracoval s ŠTB a donášal na ľudí! Aktualizované: dňa 23.02.2024 o 19:50 Na základe... Čítať ďalej
28 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik